Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Milan – Juventus

Dag: lördag den 9/4 – 2016

Tid: 20.45

Plats: Giuseppe Meazza, Milano

Två stora lag som gör upp om mycket heder i den här matchen. Milan som inte lyckats denna säsong riktigt som man tänkt sig, men på sikt har man något att bygga på och det är viktigast för detta lag. Att kunna hota de stora lagen på riktigt lever man inte upp till riktigt ännu och giganten Juventus är faktiskt överlägsen i Serie A för tillfället, inte ens när Napoli har en bra dag slår man Juventus. Milan ligger på en sjätteplats i ligan och har sex poäng upp till Inter som ligger femma i tabellen. Om man lyckas bryta sin negativa trend och har flyt i slutet kan man eventuellt komma upp till Europa League plats, men det är jag skeptisk till. Juventus går som tåget och ligger ohotad etta och kommer med största sannolikhet vinna Scudetton. Har en ruggigt bra form och man var nära att slå ut en av favoriterna till Champions League titeln, vilket kan beskriva vilken bra fotboll laget besitter.

Milan går riktigt dåligt för tillfället och man lever inte alls upp till förväntningarna på laget. I de fyra senaste matcherna har man tappat poäng. Man har kryssat mot Chievo och Lazio. Förlorat har man gjort mot både Sassuolo och nu senast Atalanta. Det var en jämn match mot Atalanta och Milan tog ledningen tidigt redan i minut 5 på straff. Målet gjorde av Adriano. Resten av halvleken blev ett ställningskrig med något mer bollinnehav för Atalanta, men precis innan halvtid kvitterar Atalanta och de går till pausvila med 1-1. Andra halvlek börjar lugnt och det skapas inte direkt lägen åt något håll. Efter ungefär 60 spelade minuter gör Atalanta dock ett ledningsmål och det blev en jobbig uppförsbacke för Milan. Milan började äga mer boll och skapa lite chanser, men inga jättefarliga lägen, Atalanta var kompakta och bra defensivt. Slutresultatet skrevs till 2-1 och Milan kunde inte mäkta med att vända sin negativa trend.

I Milan lägret har man fem stycken spelare som är borta. Bertolacci som är avstängd, Montolivo och Kucka är lårskadade, Honda har en skada i benet och Niang dras med en vristskada. Klart att det är ett avbräck att ha dessa spelare skadade. Framförallt Niang som kan vara farlig offensivt, men kanske inte fått till det riktigt ändå i år och står på fem stycken gjorda mål. Honda som kan gnistra till ibland med sin fina spelförståelse, men har ändå varit en besvikelse och rutinerade Montolivo som är navet i Milan och är ett klart avbräck även fast han också kan bättre.

Lagets bästa målskytt och spelare har varit den colombianska anfallaren Carlos Bacca som har gjort 14 mål i år och varit en stor del av varför man ligger där man ligger. Han är dock rätt ensam om att göra mål och hade behövt bättre hjälp, om man nu skulle vilja komma högre upp i tabellen. En annan spelare som har imponerat och varit en av få som hjälpt Bacca är Bonaventura. Bonaventura har gjort sex mål och åtta assists som mittfältare och har blommat ut rejält i år. Det är många spelare som behöver höja sig exempelvis Adriano som gjorde mål senaste matchen, om han kommer in i en bra form kan laget mycket väl klättra i tabellen.

Juventus går som sagt väldigt bra och man fortsätter att imponera. I sin senaste match mot Empoli stötte man dock på lite problem, men det ordnade sig givetvis. Det blev en jämn match och frågan är om inte Empoli var mer taggat för dagen. Empoli ägde något mer boll än Juventus under matchens gång, men Juventus skapade de farligaste lägena. Det dröjde enda till 44:e minuten innan Mandzukic gjorde mål på pass från Pogba. Andra halvlek var ganska lugn för Juventus, Empoli kom inte direkt till några farliga möjligheter, men var ändå ett bra motstånd för Juventus för dagen. Juventus är riktigt starka och har endast släppt in 16 mål i Serie A vilket är oerhört starkt och jag är väldigt skeptisk till att Milan ska lyckas göra ett mål när de möts på lördag. Förra matchen när Juventus hade hemmaplan vann Juventus med 1-0 och det var klart orättvist då Juventus borde vunnit betydligt större.

På skadelistan har Juventus: Khedira, Bonucci, Chiellini, Cacares och Dybala. Trots att Juventus har en bred och bra trupp med flera namnkunniga spelare är ändå mittbackskuggarna Chiellini och Bonucci saknade till matchen. Khedira är en viktig spelare för lagets mittfält och täcker upp ytor på ett mycket bra sätt. Juventus kanske bästa spelare i år Dybala är även han skadad, men kommer förmodligen vara spelklar i dagarna efter matchen mot Milan.

Lagets bästa målskytt är Dybala som har gjort 14 mål den här säsongen och han har verkligen fått sitt genombrott i sin karriär. Juventus bygger något stort för tillfället och längtar säkert redan efter Champions League efter det snöpliga uttåget mot Bayern München. Om man bara får behålla alla spelare och fylla på med någon kommer man vara ännu bättre nästa säsong. Både Dybala och Pogba har sin framtid för sig och är två av lagets absolut viktigaste spelare redan nu.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Milan har givetvis en fördel att vara på hemmaplan, men det tror jag inte stoppar Juventus i den här matchen. Milan har spelat dåligt länge och varför skulle den trenden vända mot seriens klart bästa lag? Jag tycker att Juventus har väldigt höga odds på hela 2,05 pengarna och klart spelvärt. Den är riktigt säker enligt mig. Juventus kommer ta en säker seger och Milan kommer med största sannolikhet inte få hål på dem. En storseger 0-3 tippar jag på vilket ger 19,0 pengarna. Potentiella målskyttar i matchen är framförallt Mandzukic eller Pogba skulle jag säga. Bacca kommer inte få alls mycket yta mot Juventus och det kommer vara svårt för han matchen igenom. Oddsen på att Mandzukic gör mål ger 2,60 pengarna och Pogbas ger 3,60 pengarna. Tippa över 2,5 mål ger 2,35 pengarna och det känns som den skulle kunna gå in. Juventus vinst är i alla fall klart värd att spela!

 

milan-juventusper

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se