Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Milan – Fiorentina

Dag: söndag den 17/1 – 2016

Tid: 20.45

Plats: San Siro, Milano

I den täta tabelltoppen återfinns Fiorentina och detta är nästan en måstematch för laget om man vill haka på tåget efter den här omgången. Det kommer bli ett hett möte när Milan tar emot Fiorentina på San Siro. Fiorentina har 38 inspelade poäng och ligger för tillfället på en fjärdeplats, tre poäng efter ledande Napoli. Milan i sin tur ligger på en åttonde plats i tabellen och har för tillfället ingen jättebra form. Bägge lagen tappade poäng i sina senaste matcher och kommer säkerligen vara riktigt revanschsugna och hungriga på att vinna matchen.

Milans säsong har väl inte varit speciellt framgångsrik direkt. Man har blandat och gett för mycket och resultatet går sällan med laget. I de senaste fem matcherna har man kryssat hela tre matcher och förlorat en. Inget jättebra facit, men i senaste matchen kanske vändningen kan ha kommit? Förvisso mötte man även ett formsvagt Roma som i sina fem senaste matcher hade kryssat fyra av matcherna. Det var kanske upplagt för en oavgjord match och det blev det ju tillslut. Roma tog tidigt ledningen i matchen, redan i den fjärde minuten spräcktes Milans nolla. I minut 50 spräcktes Romas nolla av Kucka och det var ett viktigt mål. Matchen överlag var jämn och inte så mycket chanser åt något håll egentligen och det var ett rättvist resultat.

Man har inga nya skador i laget vilket är positivt och de enda spelarna man har på skadelistan egentligen är Ely, Lopez och Menez som har varit borta länge.

Colombianen Carlos Bacca leder lagets interna skytteliga och har gjort åtta stycken mål under säsongen. Han är nyckeln offensivt för laget och det är inte många spelare som kan producera framåt för Milan. Åtminstone inte hittills av säsongen. Det måste man förbättra om man vill vara med i den absolut tabelltoppen så småningom, men det lär i alla fall inte bli den här säsongen.

Fiorentina som förlorade i sin senaste match som sagt. Laget mötte svårspelade Lazio i en tuff match. En på förhand tuff match för Fiorentina och det blev det också. Alla mål i den här matchen kom på tilläggstid och Lazio tog ledningen på tilläggstiden innan halvlek. Det skulle dröja länge innan nästa mål i matchen kom, nämligen i minut 92 och därefter han Fiorentina både reducera till 1-2 och även släppa in 1-3. Fiorentina ägde matchen och hade väldigt mycket bollinnehav, men avsluten och det sista var inte riktigt där. Lazio i sin tur var riktigt välorganiserade defensivt och var svåra att tränga igenom för Fiorentina.

Senaste mötet mellan Fiorentina och Milan, som spelades i augusti vanns av Fiorentina med 2-0. Målen gjordes då av Alonso och Ilicic, dock fick Milan ett rött kort tidigt i den matchen.

Man har inga skador i laget och det är väldigt positivt, eftersom det är under den här tiden mycket avgörs under säsongen. Enda avbräcket Rodriguez som är avstängd, annars är alla tillgängliga.

Laget har haft en riktigt bra offensiv det här året och är det lag i Serie A som har gjort näst mest mål totalt, efter Napoli. Två av lagets spelare ligger högt upp i skytteligan och det är Kalinic och Ilicic som har stått för 19 mål tillsammans ett riktigt bra facit. Dessa spelare tillsammans med Valero har varit viktiga kuggar för Fiorentina. Man har även visat prov på en fin defensiv och det är inte konstigt att man ligger där man ligger.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Även fast Milan har hemmaplan tror jag det kommer bli svårt för hemmalaget att gå vinnande ur denna strid. Det kan nog hända att matchen är hyfsat jämn, men tror dock att Fiorentina kommer dra det längsta strået. Milan är favoriter på bettingsidan och har ett odds på 2,30 pengarna. Jag tror som sagt att Fiorentina kommer att ta hem matchen och det ger hela 3,10 pengarna och det är riktigt bra odds och spelvärt. Jag hade bettat på ett slutresultat på 1-3 till Fiorentina, laget känns revanschsuget efter förlusten senast och man har inga större skador i laget. Över 2,5 mål(ger 2,07 pengarna) i matchen tror jag också kommer gå in med tanke på att Fiorentina är ett målfarligt lag. Potentiella målskyttar är framförallt Carlos Bacca i Milan och Kalinic!

 

AC+Milan+v+ACF+Fiorentina+Serie+tzRr-GiX0cIx

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se