Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Midtjylland – Napoli 22/10

Dag: torsdagen den 22:e oktober

Tid: 21:05

Plats: MCH Arena, Danmark

Då var det även dags för den tredje omgången i Europa League. Under torsdagens Europa League så spelas matchen mellan Midtjylland och Napoli och det är den matchen jag kommer skriva om i denna artikel. Midtjylland vann den danska superligan förra året med 71 poäng, fyra poäng för FC Köpenhamn som kom tvåa och de kom då till ett Champions League kval. De lyckades dock inte kvalificera sig vidare till Champions League gruppspelet och därför spelar man i Europa League nu då. Napoli kom förra året på en tredjeplats i Serie A och då kom man till ett kval till Champions League precis som Midtjylland, precis som Midtjylland så lyckades man inte kvalificera sig vidare till Champions League utan får nöja sig med en plats i Europa League.

Midtjylland är de regerande mästarna i danska ligan och därmed blev det kvalificiering till Champions League för deras del, men lyckades dock inte kvalificera sig vidare utan får spela i Europa League detta år. De har blivit inlottade i grupp D där Napoli, Legia Warsaw och Club Brugge spelar, det blir ett riktigt toppmöte i den gruppen mellan Midtjylland och Napoli som båda har sex poäng och ligger i delad ledning. Midtjylland leder också den danska ligan i nuläget med 27 poäng efter 12 matcher, tätt följt utav FC Köpenhamn som har 24 poäng. Midtjylland kommer med bra form inför denna match då man har vunnit sina sex senaste matcher och har därmed tagit 18 av 18 poäng. Deras senaste match i ligaspelet var dock mot Randers FC och då vann man med 2-1, då gjorde Erik Sviatchenko och Martin Pusic målen för Midtjylland. Den senaste matchen i Europa League var en vinst mot Club Brugge på bortaplan. Den matchen vann man med 1-3 och Midtjyllands mål gjordes utav Pione Sisto, Paul Onuachu och Filip Novak. Duncan och Martin Pusic har båda gjort tre mål vardera och är de bästa målskyttarna i Midtjylland. Kristian Bach Bak, Rilwan Hassan, Petter Andersson, Eyjolfur Hedinsson, Jim Larsen och Johan Dahlin är alla skadade inför denna match.

Napoli slutade på en tredjeplats i Serie A förra året och med den placeringen kom man till kval till Champions League men lyckades precis som MIdtjylland inte att kvalificera sig till Champions League och får därmed också spela i Europa League. Midtjylland och Napoli har precis samma poäng i gruppen, nämligen sex poäng vardera och det blir en riktig gruppfinal i den här matchen. Napoli ligger nu på en femteplats i ligan och de har 15 poäng efter åtta matcher. Napoli har vunnit de senaste fyra matcherna de har spelat och de kommer också med väldigt bra form inför denna match. I Serie A så har man spelat mot Juventus, Fiorentina och Milan i de tre senaste matcherna och alltså vunnit samtliga av dom svåra matcherna. Den senaste matchen i Europa League var mot Legia Warsaw och då vann man med 2-0 och målen gjordes utav Dries Mertens och Gonzalo Higuain. Senaste matchen för Napoli var i en match mot Fiorentina och då vann man med 2-1, målen i den matchen gjordes utav Lorenzo Insigne och Gonzalo Higuain. Lorenzo Insigne och Gonzalo Higuain är också de bästa målskyttarna i Napoli då båda har gjort sex mål vardera.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Även om Midtjylland leder den danska ligan och ligger på en delad förstaplats i gruppen så tror jag att Napoli kommer vinna den här matchen då de håller en högre standard enligt mig. Att de vinner denna match har ett odds på 1,85, vilket är ett ganska bra odds då Napoli är väldigt stora favoriter i denna match. Jag tror även att Napoli kommer vinna utan att släppa in mål och det har ett odds på 2,87 gånger pengarna på Bet365. Gonzalo Higuain är Napolis bästa målskytt och jag tror han kommer göra mål även i denna match, det har ett odds på 2,10. Lorenzo Insigne har också sett het ut för matchen och att han gör mål har ett odds på 2,67, vilket är ett odds värt att tippa på. En chansning kan också vara spela på att Gonzalo Higuain gör minst två mål och det har ett odds på 6,50 på Bet365. Mitt sista spel skulle vara att tippa på­ resultat och då skulle jag tippa på att Napoli vinner med 2-0 då jag tycker det är det mest troliga resultatet.

napoli-midtjylland-6874982