Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Manchester City – Tottenham

Dag: söndagen den 14:e februari

Tid: 17.15

Plats: Etihad Stadium, England

Den 14:e februari är det dags för alla hjärtans dag, men det är också dags för den 26:e omgången i Premier League. Det bjuds på många härliga under denna söndag, men den match jag kommer skriva om nu är matchen mellan Manchester City och Tottenham som spelas på Etihad Stadium. En väldigt viktig match för båda lagen som kämpar om inte bara en champions League plats utan även ligatitel. Det här är ett toppmöte i Premier League som kommer avgöra väldigt mycket hur toppen av tabellen kommer sluta i slutet av säsongen.

Manchester City ligger för tillfället på en fjärdeplats i Premier League efter 25 spelade omgångar. Man har lyckats spela ihop 47 poäng och man ligger sex poäng efter serieledande Leicester City. Manchester City är det lag i Premier League som tillsammans med Leicester City har gjort flest mål. Man har gjort 47 mål och släppt in 26 mål och detta ger dom en målskillnad på plus 26. Manchester City har bra form och man har bara förlorat en enda match på sina åtta senaste.

Senaste matchen för Manchester City spelades i Premier League mot serieledande Leicester City. Matchen spelades på Etihad Stadium och Leicester City vann matchen. Matchen slutade 1-3 till Leicester City och deras mål gjordes utav Riyad Mahrez och mittbacken Robert Huth som gjorde två mål. Manchester Citys enda mål i matchen gjordes utav Sergio Kun Aguero.

Manchester City har väldigt många spelare på sin skadelista. De som är skadade inför matchen mot Tottenham är Fabian Delph, Bacary Sagna, Jesus Navas, Kevin de Bruyne, Eliaquim Mangala, Wilfried Bony och Samir Nasri. Den bäste målskytten denna säsong för Manchester City är Sergio Kun Aguero som har gjort 14 mål i Premier League.

Tottenham ligger för tillfället på en andraplats i Premier League efter 25 spelade omgångar. Man har spelat ihop 48 poäng och man ligger fem poäng efter serieledande Leicester City. Tottenham är det lag i Premier League som har släppt in allra minst mål, bara 19 stycken. Man har också gjort 45 mål framåt och detta ger dom en målskillnad på plus 26, vilket är den bästa målskillnad i Premier League. Tottenham har också väldigt bra form och man har bara förlorat en enda match på sina tolv senaste matcher, man förlorade då också mot Leicester City.

Senaste matchen för Tottenham spelades mot Watford i Premier League. Matchen spelades på White Hart Lane och matchen vanns utav Tottenham. Slutresultatet skrevs till 1-0 och det var Kieran Trippier som gjorde målet. Han blev snyggt assisterad av Dele Alli när han gjorde sitt mål i den 64:e matchminuten.

Tottenham har få skadade spelare inför matchen mot Manchester City. Dom har egentligen inte haft särskilt mycket skador under hela säsongen, det är stor anledning till varför dom ligger där dom ligger i tabellen. Det är bara Jan Vertonghen och Clinton N´Jie som inte kan medverka i matchen mot Manchester City. Den bäste målskytten för Tottenham denna säsong är Harry Kane som har gjort 15 mål i Premier League.

Senaste mötet mellan lagen spelades den 26:e september på White Hart Lane. Tottenham lyckades vinna den här matchen i stor stil. Man vann matchen med 4-1 och Tottenhams målskyttar i matchen var Eric Dier, Toby Alderweireld, Erik Lamela och Harry Kane. Manchester Citys enda mål i matchen gjordes utav Kevin de Bruyne.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com

Det här är en väldigt svårtippad match eftersom det är två lag i väldigt bra form. Det är också laget som har gjort flest mål som möter laget som har släppt in minst mål. Därför tror jag att det blir oavgjort och det har ett odds på 3,60. Jag tror det kommer bli en match med få mål och under 2,5 mål bör vara ett bra spel, vilket har ett odds på 2,07 på bet365.com. Jag tror dock att båda lagen gör mål, vilket har ett odds på 1,61. Sergio Kun Aguero är en van målskytt och jag tror även han gör mål i denna match, vilket har ett odds på 1,95. Harry Kane har också varit i bra form på senaste och jag tror han gör mål även denna match, det har ett odds på 2,40 gånger pengarna. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och att matchen slutar oavgjort, vilket har ett odds på 4,33. Mitt sista speltips är att spela på resultat och det mest rimliga resultatet enligt mig är 1-1 i matchen och det har ett odds på 7,00.

 

1385303122884_lc_galleryImage_MANCHESTER_ENGLAND_NOVEMB

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se