Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Manchester City – Stoke

Dag: lördag den 23/4-2016

Tid: 13:45

Plats: Etihad Stadium, Manchester

Den tidiga Premier League matchen på lördag spelas denna gång mellan Manchester City och Stoke. Hemmalaget Manchester City som har varit ruggigt starka nu i slutet tappade oväntat poäng senast mot Newcastle. Man ligger i alla fall på en betryggande tredjeplats och är så gott som klar för Champions League även nästa säsong om man spelar som man gjorde innan matchen mot Newcastle. Stoke har haft en liten svacka det senaste, men ligger bra med i tabellen och för tillfället ligger man på en niondeplats. Det ska bli intressant att se om Stoke kan vända sin negativa trend i den här matchen.

Manchester City mötte som sagt Newcastle i sin senaste match och man hade stora problem. Trots problemen lyckades man fixa 0-1 hyfsat tidigt genom Aguero. Newcastle började i samband med målet kliva ännu längre fram i banan och skapade ännu mer oro för Manchester City. Deras kvittering kom redan i 31:e minuten och var faktiskt välförtjänt. Resten av matchen var ganska jämn, det skapades inte överdrivet mycket farliga chanser åt något håll. Slutresultat blev 1-1 och det var ett rättvist resultat.

På Citys skadelista finns Clichy, Nasri och Sagna.

Lagets interna skytteliga toppas av Aguero som har varit väldigt het det senaste och stått för en rad viktiga mål. Laget förlitar sig i princip bara på honom gällande målskyttet, men än annan spelare som är grymt viktig för lagets offensiv är Kevin De Bruyne som är tillbaka med besked efter ha varit borta ganska länge.

Stokes form har sviktat rätt mycket på senaste tiden och man har stora förluster bakom sig. 4-1 vann Liverpool med mot Stoke för två omgångar sen och i förra omgången åkte man på en 0-4 förlust. Man mötte Tottenham och man hade i princip ingenting att sätta emot i den kampen. Tottenham tog ledningen tidigt och de ville sig inte alls för Stoke. Det tog dock ett tag för Tottenham att utöka ledningen, men de skapade hela tiden farliga chanser mot Stokes försvar som inte alls var på tårna. Stoke kom upp då och då på lite halvchanser, men det var inga chanser som direkt hotade. Det kommer bli väldigt tufft för Stoke mot Manchester City med tanke på deras form och att de dessutom släpper in så mycket mål bordar inte gott.

På skadelistan har Stoke Wilson, Butland, Johnson, Walters och den duktiga Shaqiri.

Arnautovic leder Stokes interna skytteliga, men har likt Stoke tappat sin form något. Han var otroligt het i början av 2016 och då var han verkligen en av ligans bästa anfallare. Om Stoke vill ha en chans att slå Manchester City måste försvarsspelet funka, annars kommer man tyvärr åka på en stor förlust.

Även fast det inte finns jättemycket som talar med Stoke i denna match, finns det åtminstone en positiv grej och de var att man vann mot Manchester City i säsongens enda möte mellan lagen. Det var i vintras och då vann Stoke med stabila 2-0 på hemmaplan.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Manchester City är solklara favoriter och har ett odds på 1.30 och det kommer bli en City vinst i den här matchen inget snack om saken. Jag tror även att det kommer bli en ganska målrikmatch över 2,5 mål är given och det 1.60 pengarna. Aguero har varit het, varför inte lägga ett wincast på City och Aguero som målskytt då? Lycka till!

SPT_GCK_110215_Football, Barclays Premier league, Stoke v Manchester City, Picture Graham Chadwick. Sergio Aguero penalty makes it 3-1

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se