Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Manchester City – Newcastle

Dag: lördag den 3/10

Tid: 16.00

Plats: Etihad Stadium, Manchester

Manchester City som är tvåa i tabellen av Premier League tar emot nästjumbon Newcastle på Etihad Stadium på lördag. Det är två formsvaga lag som ställs emot varandra och Newcastle har inte ens tagit sin första seger för året. Istället har man lyckats spela oavgjort tre matcher och förlorat fyra, det lär inte bli lättare mot Manchester City att ta poäng. Manchester City hade behövt en vinst för att få upp sitt självförtroende igen som inte har varit på topp det senaste. Man har förlorat två matcher i rad mot West Ham och nu senast när man klappade igenom mot Tottenham och förlorade med hela 4-1, dock vann man nu senast i Champions League gruppspelet mot Borussia Mönchengladbach.

Manchester City har blandat och gett det senaste. Nu senast mot Gladbach hade man flyt när man vände och vann efter ha legat under med 1-0. Man har inte haft någon utpräglad målskytt hittills och i liga spelet är det De Bruyne, Kompany och Fernandinho som har gjort flest mål för laget två till antalet. Aguero har inte alls fått till det och har bara gjort ett mål i ligaspelet och man måste förvänta sig mer av honom speciellt när han spelar som ensam anfallare. Han gjorde mål mot Gladbach nu i Champions League senast på straff och det kan vara en självförtroende höjare. Segern mot Gladbach satt långt inne och man är fortfarande osäker på Citys form, Gladbach som är ett bottenlag i årets upplaga av Bundesliga men som har ett hyfsat starkt lag på pappret. Ett poängtapp mot Newcastle skulle inte vara lovande med tanke på att lagen bakom har knappat in rejält det senaste och det hade varit bra så man inte hamnar för långt bakom Manchester United i tabellen. För man har ett viktigt möte om två omgångar med Manchester rivalen. Man har flera spelare på skadelistan som Mangala, Clichy och Nasri. Kompany som dras med vad besvär är viktig för City. Han har inte spelat i någon av förlustmatcherna man har haft och det verkar som att det är just Kompany som håller ihop City. Kompany är även en dimension framåt genom sitt huvudspel och han är som sagt delad bästa målgörare i City för tillfället.

Newcastle som för tillfället är väldigt skadedrabbat och har haft en tung inledning av årets upplaga av Premier League. På skadelistan återfinns flera viktiga spelare som Papiss Demba Cisse, Colback, Rivieré, Tiote och Taylor. Senast gjorde man en stark insats mot Chelsea och tog en viktig poäng även fast inte Chelsea har vart så framgångsrika i år. Man ska komma ihåg att Newcastle åtminstone har haft många svåra matcher och mött flera av topplagen i Premier League så här tidigt. Fast man måste börja ta några trepoängare snart så man kommer upp på säker mark. Man har heller inte haft någon självklar målskytt och målskyttet har varit väldigt utspritt på de få mål man gjort. Det positiva med året hittills är kryss matcher mot bland annat Chelsea och Manchester United. Det negativa är där man ligger i tabellen. Förra matchen lagen emellan på Etihad Stadium slutade med en klar 4-1 seger för Manchester City.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det borde bli en Manchester City vinst på lördag och man har 1,20 i odds om det blir fallet. Samtidigt har man en formsvacka och Newcastle har gått bra mot de stjärnspäckade lagen. Ett kryss ligger på 6,50 pengarna och i matchen kommer Newcastle antagligen backa hem djupt och vara svåra att få hål på. Newcastle är nog revansch sugna sen poängförlusten mot Chelsea när man ledde med 2-0 länge. Nu är man på bortaplan men man kan givetvis skapa oreda och ett resultat på 1-1 tror jag inte är helt omöjligt. Jag tror på ett resultat under 2,5 mål och det ger 2,87 pengarna. De Bruyne kommer finnas med i målprotokollet och han har 2,30 pengarna och om Newcastle lyckas få hål på Manchester City som jag tror blir det Perez 5,30 som gör ett mål. Att Newcastle ska ta sin första vinst för säsongen tror jag inte på och man har hela 13,0 om man skulle vinna. Men skrälltipset är ett kryss och säkra är att De Bruyne gör mål!

during the Barclays Premier League match between Newcastle United and Sunderland at St James' Park on December 21, 2014 in Newcastle upon Tyne, England.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se