Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Manchester City – Leicester

 

Dag: lördag den 6/2- 2016

Tid: 13.45

Plats: Etihad Stadium, Manchester

Ett möte där mycket kommer avgöras väntas på lördagen, eller åtminstone få ett skönt försprång. Det nalkas toppmatch på Etihad Stadium där tabelltvåan Manchester City tar emot Leicester som leder serien med tre poäng inför matchen. Tar Leicester en tre poängare där tror jag man mycket väl kan slåss om titeln, vid förlust tror jag att man inte kommer kunna haka på Manchester City så småningom. Det är dessutom viktigt för självförtroendet att ta en trepoängare mot ett sådant starkt motstånd. Det återstår att se vem som är starkast för dagen, men Leicester har haft bäst form på slutet.

Manchester City som tog en viktig seger mot Sunderland i senaste matchen med 0-1 på bortaplan. Målet gjordes av Aguero och han gjorde målet hyfsat tidigt och de vann ganska komfortabelt. Man blev lite väl passiva efter målet dock och Sunderland skapade lite oreda stundtals. Laget har kryssat några onödiga matcher nu på slutet och alla poäng är viktiga nu, speciellt om man vill ta en titel, men det är jämnt i toppen och det kommer bli tufft. Arsenal jagar inte allt för långt bakom heller och de har i princip lika stark trupp som City. Därför hade det varit extra viktigt för laget att slå Leicester.

Leicester kan mycket väl slå Manchester City, men det är även en till grej som kan sätta käppar i hjulet för Manchester City. Man har flera duktiga spelare på skadelistan som hade behövts mot topplag som Leicester. Framförallt är det Kevin De Bruyne som missar matchen och han har nog varit Manchester Citys bästa spelare i år och det är ett klart avbräck. Det finns fler duktiga spelare än De Bruyne som är borta, bland annat Navas, Bony, Kompany och Nasri. De nämnda spelarna missar matchen och man har även två spelare som det är frågetecken på om de kommer till start och det är Delph samt Mangala.

Manchester City är seriens mest målglada lag och har gjort 46 mål hittills två mer än motståndarna Leicester. Aguero leder lagets interna skytteliga och har gjort 13 mål den här säsongen hittills, han är som vanlig en av lagets viktigaste spelare och hela lagets offensiv är beroende av Aguero. Om han går sönder och blir skadad nu samtidigt som De bruyne är borta är jag övertygad om att man kommer tappa mark i guldstriden.

Leicester som mötte Liverpool på King Power Stadium i senaste matchen och man tog en skön 2-0 seger på hemmaplan. Man spelade riktigt bra stundtals och ibland hade man en stor show. Liverpool ägde mest boll, men det var Leicester som skapade de heta målchanserna. När man har Vardy på topp behöver man inte direkt äga speciellt mycket boll. Han stod för bägge målen och hans andra mål var en riktig delikatess. Okazaki visade i senaste matchen att han kompletterade Vardy perfekt, Mahrez gjorde en bra match och sen har man två riktigt bra innermittfältare som gör att offensiven blir ännu bättre. Defensiven behöver man knappt prata om, den är väldigt bra redan och det räcker att nämna att man hållit nollan fyra av de fem senaste matcherna.

Man har tur än så länge med skador den här säsongen, det enda som har varit tungt skademässigt för laget var väl när Vardy var skadad över jul, men annars har man klarat sig grymt bra från skador. Det är endast Schlupp och James som är borta. Sedan har även nyförvärvet från Köpenhamn Amartey kommit in i laget nu i januari, men han saknar matchtempo och lär inte finnas med i truppen mot City.

Premier Leagues skytteliga toppas fortfarande av stjärnskottet Jamie Vardy och i nuläget står han på 18 mål. Han stod som sagt för en bra insats i senaste matchen och är en enorm tillgång för laget, man hade knappast legat först i Premier League efter såhär många omgångar om man inte haft Vardy. Mahrez även han en grym tillgång som producerar mycket även fast han kanske inte funnits med i målprotokollet så mycket nu på slutet, men står ändå på 13 mål och gör en hel del assists. Drinkwater och Kante i mitten är också hur viktiga som helst och det är ju dem två framförallt som ska stoppa Touré och co.

Senaste mötet mellan lagen som då spelades på King Power Stadium slutade med ett oavgjort resultat. I den matchen skapade man ungefär likvärdigt med chanser och det var en jämn match, så det var ett rättvist resultat.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här kommer bli en jämn match så fattar inte att Leicester har 5,50 pengarna och det är väldigt höga odds för man kan lika gärna vinna. Det är en oklar match på förhand, men klart spelvärt odds på Leicester i alla fall. Manchester Citys är inte jättebra och är stora favoriter med 1,57 pengarna. Hur kommer det gå i matchen då? Jag tror faktiskt att Leicester kommer att ta hem matchen, Manchester City kommer äga mycket boll, men samtidigt är Leicesters styrka omställningsspelet och det kommer gynna laget. För att vara på den säkra sidan skulle jag säga att X2 är given i alla fall. Det känns som Leicester kommer få med sig ett eller några poäng hem från Etihad Stadium. Det kan mycket väl bli en målrikmatch, men det är jag ändå lite tveksam till. Leicester har varit stabila bakåt på sistone och City har vart likaså. Dessutom slutade senaste mötet lagen emellan 0-0 och det kommer säkert bli statiskt spel, med få klara målchanser. Ett slutresultat på 0-1 (som ger 19,0 pengarna) tror jag mest på och mål genom Vardy (som ger 2,87 pengarna) såklart. Om det blir fler mål i matchen är det framförallt Aguero för City som jag ser som den som kommer göra mål i sådana fall och varför inte Okazaki i Leicester. Det är bra odds på under 2,5 mål i matchen och det kan man mycket väl spela, för det kommer nog bli målsnålt.

 

Lecce

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se