Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Manchester City – Everton FC

 

Dag: onsdag den 13/1-2016

Tid: 20.45

Plats: Etihad Stadium, Manchester

Manchester City tar emot Everton i en spännande Premier League match. Lagen möts för andra gången på en vecka och Manchester City lär vara revanschsugen efter den senaste förlusten mot Everton. Manchester City ligger på en tredjeplats i årets Premier League och ligger tre poäng efter ledande Arsenal. Everton ligger i mittenträsket och har haft en hyfsat tung säsong hittills i alla fall med att få med sig resultaten till sin fördel, senaste ligamatchen kryssade man dock mot starka Tottenham.

Manchester Citys senaste Premier League match slutade med en 1-2 vinst mot Watford. Watford tog ledningen hyfsat tidigt genom ett självmål av Kolarov och man ledde länge. Yaya Touré satte ett sent kvitteringsmål i minut 82. Bara två minuter senare satte Aguero det viktiga ledningsmålet och avgjorde matchen.

I den senaste cupmatchen mot Everton så skapade man inte alls många farliga målchanser och var rätt dåliga offensivt. Manchester City hade bara fyra stycken avslut på mål och även fast man hade bollinnehavet lyckades man bara göra ett mål på Everton som är ett duktigt lag defensivt.

På skadelistan finns Mangala, Kompany och Nasri. Spelare som det finns lite frågetecken kring innan matchen är Yaya Touré, David Silva, Bony och Fernandinho. De fyra sista spelarna kommer förmodligen allihop till spel, men har lite skavanker.

Manchester Citys interna skytteliga toppas av Sergio Aguero som står på åtta mål i ligaspelet. Näst bäst i laget är Kevin De Bruyne som står på fem stycken mål. Kevin De Bruyne har förövrigt varit en av Manchester Citys genomgående bästa spelare den här säsongen och producerar mycket poäng.

Everton som i sin senaste match mötte Tottenham på Goodison Park och där slutresultatet blev ett oavgjort resultat. Evertons ända mål gjorde Lennon som mötte sitt gamla lag. Det var en jämn match och ett oavgjort resultat var nog mest rättvist. Starkt av Everton att ta poäng mot Tottenham som känns väldigt heta i år. Laget har haft det väldigt svårt på sistone att just vinna matcherna och det är viktigt att man tar flera trepoängare nu så man kommer närmare åtminstone en Europa League plats. Det var ett starkt formbesked att slå Manchester City i cupen senast och ska bli intressant att se detta Premier League möte mellan lagen.

Seamus Coleman, McCarthy, Browning och Hibbert återfinns alla på skadelistan. Ingen av dessa spelare kommer komma till spel. Naismith och Mori har lätta skador, men kommer komma till spel med största sannolikhet. Tom Cleverley som åkte på en hälseneskada förra matchen och är osäker till spel. Även Romelu Lukaku är osäker om han kommer till spel då han stukade foten rätt rejält samma match som Cleverley.

Det är givetvis ett rejält avbräck om Romelu Lukaku missar matchen. Han leder hela Premier Leagues skytteliga och har stått för 15 stycken mål i år. Lukaku som har utvecklats mycket i år och är nu intressant för alla Europas storklubbar igen. Barkley har gjort en hel del mål också och han kan nog göra något mål mot Manchester City. Man är ett av de lagen som har gjort flest mål i ligan och mycket ska man givetvis tacka firma Lukaku och Barkley för. Tim Howard har också spelat riktigt bra och måste spela på topp om man ska slå Manchester City.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det kommer nog bli ett rätt så jämnt möte mellan lagen. Om man ser tillbaka på förra matchen lagen emellan var bägge lagen tajta defensivt och det var få målchanser som skapades. Det känns som det kommer bli ett sådant möte igen. Manchester City är stora favoriter, men jag tror faktiskt att Everton kommer stå upp bra mot laget och det såg man som sagt senast lagen möttes då Everton vann. Jag tror att kryss ligger närmast till hands i den här matchen och det ger 4,75 pengarna. Jag tror att mötet kommer sluta 0-0 och att det kommer vara en match med få målchanser. Ett 0-0 resultat ger 19,0 pengarna.

agge

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se