Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Manchester City – Everton 27/1

Dag: onsdagen den 27:e januari

Tid: 20.45

Plats: Etihad Stadium, England

Då var det dags för det andra mötet av semifinalerna i Capital One Cup. Det är endast fyra lag kvar i denna turnering och samtliga lag är från Premier League. Liverpool möter Stoke i den ena semifinalen och Manchester City möter Everton i den andra semifinalen. Den matchen jag kommer skriva om nu är matchen mellan Manchester City och Everton. Everton har fördel inför returmötet då de vann de första mötet med 2-1, dock behöver Manchester City bara göra ett mål för att gå vidare. Förutsatt att Everton inte gör något mål i matchen. Det kommer bli en underhållande och spännande match mellan två duktiga lag.

Manchester City ligger för tillfället på en andraplats i Premier League med 44 poäng efter 23 spelade matcher. Man har nu bara tre poäng upp till serieledande Arsenal och det ser ut att bli en titelfajt in i det sista. Manchester City är också det lag i Premier League som gör allra flest mål och man har gjort hela 45 stycken på de 23 spelade omgångarna. De har också släppt in 23 mål och det ger dom en målskillnad på plus 22. Manchester City har också väldigt bra form i ligaspelet då man inte förlorat en enda match på de sju senaste omgångarna.

Senaste matchen för Manchester City spelades mot West Ham i Premier League. Matchen spelades på bortaplan och slutresultatet skrevs till 2-2. Båda lagen hade varsin tvåmålsskytt i denna match. Manchester Citys båda mål gjordes utav Sergio Kun Agüero. West Hams båda mål gjordes utav Enner Valencia.

De som är skadade hos Manchester City är Aleksandar Kolarov, Eliaquim Mangala, Vincent Kompany och Samir Nasri. Wilfred Bony är också osäker till spel i denna match. Den bäste målskytten för Manchester City denna säsong är som vanligt Sergio Kun Agügero som har gjort 12 mål i Premier League.

Everton ligger för tillfället på en tolfte placering i Premier League med endast 29 poäng efter 23 spelade matcher. Ett rätt så svagt resultat för Everton som har kapacitet till att ha mycket mer poäng än så. Everton gör extremt mycket mål för att ligga på en så dålig placering och man har gjort 40 mål. Dock släpper man in väldigt mycket mål, hela 34 stycken och detta ger dom en målskillnad på plus 6. Everton är också det lag i Premier League som har spelat flest oavgjorda matcher, hela 11 stycken. De har väldigt dålig form i ligaspelet då man bara vunnit en enda match på de sex senaste omgångarna.

Senaste matchen för Everton spelades i Premier League mot Swansea. Matchen spelades på Goodison Park och Everton förlorade med 1-2. Swanseas mål gjordes utav Gylfi Sigurdsson och Andre Ayew. Jack Cork gjorde också självmål för Swansea.

De som är skadade i Everton är Kevin Mirallas, Muhamed Besic, Tyias Browning och Tony Hibbert. James McCarthy är också osäker till spel inför denna match. Den bäste målskytten för Everton denna säsong är Romelu Lukaku som har mäktat med 15 fullträffar i Premier League.

Senaste mötet mellan lagen spelades i Premier League den 16 januari. Matchen spelades på Etihad Stadium och slutade 0-0.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att Manchester City kommer vinna denna match och det tror jag därför att de har bättre form än vad Everton har. Att de vinner denna match har ett odds på 1,53. Jag tror också att Manchester City lyckas att kvalificera sig vidare till final och det har ett odds på 1,72. Det känns som Manchester City kommer vilja ha ett tidigt avslut på den här matchen, därför tror jag att de lyckas kvalificera sig vidare efter 90 minuters spel och det har ett odds på 2,30. Jag tror också att båda lagen gör mål och det har ett odds på 1,61 gånger pengarna. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör mål och att Manchester City vinner matchen och det har ett odds på 2,75. Sergio Aguero är i strålande form och jag tror även han gör mål i denna match, vilket har ett odds på 1,61. Jag tror också att Romelu Lukaku kommer göra mål och det har ett odds på 2,50. Mitt sista speltips är att spela på rätt resultat och då tror jag att 3-1 till Manchester City är det mest rimliga resultatet, vilket har ett odds på 11,00 gånger pengarna.

 

_70298912_sergiogoal

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se