Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Malmö FF – Schaktar Donetsk

Dag: tisdag den 21 oktober

Tid: 20:45

Plats: Swedbank stadium, Malmö

Nu är det dags för den tredje omgången i Champions League gruppspelet. Malmö FF tar emot de Ukrainska laget Schaktar Donetsk. I Malmös tidigare matcher har det blivit då klara förluster för Malmö FF. 2-0 mot PSG på bortaplan och 0-2 på hemmaplan mot Real Madrid.  Schaktar har även dem inlett med två förluster. Den förlora med 3-0 mot PSG och 4-0 mot Real Madrid. Så de är två lag som är i behov av poäng. De kommer inte nå första eller andraplatsen utan får slås om den tredje som betyder spel i Europa League.

Malmö ligger på en femteplats i Allsvenskan. De har fortfarande chansen till en Europa plats men då krävs vinst i två sista matcherna. Det kommer senaste från en övertygande seger med 3-0 mot Kalmar FF. Lagets kapten och stjärna Markus Rosenberg stod för två mål i matchen. Så han har ett gott självförtroende inför kvällens match.
På Malmös skadelista så hittar vi Guillermo Molins och Zlatan Azinovic som båda har långtidsskador och kommer missa resten av säsongen. Felipe Carvalho och Peter Petrovic är osäkra till att komma till spel då de har småskador.

Schaktar Donetsk ligger etta i tabellen med sina 28 poäng på elva matcher. De har gjort otroliga 27 mål och bara släppt in sju mål. Mittfältaren Alex Teixeira leder skytteligan med sina osannolika 16 mål på elva matcher. Men i Champions League så har det gått tyngre då de har släppt in sju men inte gjort ett enda framåt.
På skadelistan i Schaktar så hittar vi, Vyacheslav Shevchuk, Taison och Maksym Malyshev. De är inte bekräftat när det är tillbaka i spel.

Det är första gången lagen möts i tävlingssammanhang.

Vårt speltips.

Odds från Unibet

De båda lagen är i stort behov av poäng så de är två taggade lag som kommer mötas. Men Schaktar får ändå ses som favorit till att vinna matchen. De går riktigt bra för dem i ligan och har ett bättre lag på pappret. Oddsen på en seger för Schaktar ligger på 1.83. Att Schaktar skyttekung Alex Teixeira ska göra mål i matchen känns given och de ger 2.55 gånger pengarna. Chansningen är att Malmö vinner matchen. De har överraskat tidigare i Champions League när de har mött lag som är bättre på pappret. Oddset på en Malmö seger är 4.50.

malmo-jpg

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se