Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Liverpool – Tottenham

 

Dag: lördag den 2/4-2016

Tid: 18.30

Plats: Anfield, Liverpool

Efter landslagsuppehållet är det återigen dags för Premier League igen och det startar med flera heta matcher. En av de heta matcherna är den här, Liverpool mot Tottenham. Liverpool är i behov av poäng om man vill ha chans på Europaspel till nästa säsong. Man ligger på en nionde plats för tillfället och har sex poäng upp till en femteplats, dock med en match mindre spelad än övriga konkurrenter. Tottenham i sin tur ligger tvåa fem poäng efter serieledaren Leicester. Det är på alla sätt o vis en viktig match för bägge lagen och det kommer med största sannolikhet bli en jämn historia. Liverpool kan sabotera Tottenhams guldchanser och Tottenham kan fixa så att Liverpool med största sannolikhet missar Europaspel!

Liverpool som hade Southampton i sin senaste Premier League match och man åkte på en något oväntad förlust. Liverpool tog en stabil 0-2 ledning i matchen redan efter 22 minuter och det var Coutinho och Sturridge som stod för målskyttet den här aftonen.  I det här läget av matchen trodde bland annat jag att den var avgjord och Southampton var inte ens ett hot just då. I andra halvlek kom de dock ut som ett annat lag och Mané missade till och med en straff i början av andrahalvlek. Sedan kom vändningen för Southamtopn och de vände på dryga 20 minuter samtidigt som Liverpool rasade fullständigt. Slutresultat 3-2 till Southampton.

Gomez och Ings är sedan länge långtidsskadade. Det finns även frågetecken gällande Firmino, Moreno, Leiva och Stewart.

Lagets bästa målskytt är Firmino som har gjort åtta stycken mål. I senaste matchen gjorde som sagt Sturridge mål och det kan bli en riktigt viktig tillgång för laget nu i slutspurten. Sturridge som har varit skadad stora delar av säsongen. Lagets bästa spelare den här säsongen har annars varit brassen Coutinho som har haft en lysande säsong och är ständigt ett hot för motståndarna.

Tottenham mötte Bournemouth i sin senaste match och där tog man en övertygande seger och bevisade vilket topplag man är! Publiken han knappt sätta sig ner innan Kane gjorde 1-0 för Tottenham. Det tog heller inte långtid innan han utökade Tottenhams ledning till 2-0 redan efter 16 minuter. Till skillnad mot Liverpool lyckades man hålla sin ledning och även utöka ännu en gång, denna gång genom Eriksen. 3-0 blev slutresultatet till Tottenham och Bournemouth hade i princip ingenting. En bra match från Tottenhams sida.

På skadelistan har laget Bentaleb, Davies, Vertonghen och N´Jie.

Harry Kane visar en mycket bra form nu och övertygar match efter match. I senaste matchen var han exempelvis inblandad i alla mål framåt. Han har även gått om Vardy i skytteligatoppen och har till och med stuckit iväg lite grand. Kommer säkerligen finnas med i målprotokollet den här matchen också. Alli och Eriksen är även dem två viktiga spelare för lagets offensiv och måste prestera på topp. Man har redan en grym defensiv och det lär fungera bra som vanligt. Man har släppt in klart minst mål i Premier League och det är en av lagets styrkor.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här kommer som sagt bli en oerhört jämn match, där Tottenham är för tillfället formstarkare och borde vara mer motiverade, medan Liverpool har en hemmaplanfördel. Jag tror att det är fördel för Tottenham i den här matchen och man har bra odds på hela 2,80 pengarna. Harry Kane kommer göra ett mål var så säkra. 1-2 till Tottenham tror jag att slutresultatet kommer bli och det ger 12,0 pengarna. Frågan är dock om Tottenham ens släpper in ett mål, man är som sagt väldigt starka bakåt!

hämta

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se