Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Liverpool – Everton 20/4-2016

Dag: onsdagen den 20/4 -2016

Tid: 21.00

Plats: Anfield, Liverpool

Äntligen är det dags för Merseyside derbyt! Detta möte skulle redan ha spelats i omgång 27, men blev tyvärr flyttad. Det kommer bli en oerhört rolig match att kolla på och dessutom spelas den på en onsdag som är lite ovant i Premier League. Hemmalaget Liverpool ligger på en åttondeplats för tillfället, men man ångar på som ett tåg just nu och det hade inte förvånat mig alls mycket om man klättrar några placeringar innan säsongen är slut. Everton i sin tur har en ordentlig formsvacka och ligger elva. Man har inte vunnit på flera matcher och de tre sista som man har spelat har slutat oavgjort. Tur för Everton är att dem är borta från bottenstriden, men samtidigt borde man kunna prestera bättre. Det tror jag dem kommer göra i detta derby som är ett av hetaste derbyna i England!

Liverpool som slog ut Dortmund i Europa League förra veckan fortsatte på den inslagna vägen, när man i helgen slog Bournemouth ganska lätt. Första halvlek var ganska jämn det var böljande spel. Bournemouth ägde lite mer boll än Liverpool, men samtidigt var det Liverpool som skapade mer klara chanser. Utdelningen kom för Liverpool när Firmino satte 0-1 i 41:e minuten och det skulle inte dröja länge innan man utökade sin ledning. Det tog endast fem minuter innan Sturridge var framme och satte 0-2 och i och med det målet punkterade han i princip matchen, för Bournemouth var inte alls farliga. Andra halvlek startade och var likt den första halvleken ganska jämn, men nu var det Liverpool som höll mer boll och betade av matchen succesivt. Det enda farliga läget Bournemouth hade gjorde de mål på och det var i den 93:e minuten. Slutresultat blev 1-2 till Liverpool, en stabil match från Liverpool både offensiven och defensiven.

Skadelistan är ganska lång för Liverpools del ändå är formen god. På skadelistan finns Kolo Toure, Emre Can, Jordan Henderson, Danny Ings, Christian Benteke och Joe Gomez. Det är väl framförallt Can och Henderson som saknas eftersom de är oerhört viktiga kuggar på mittfältet för laget. Dessutom är Divock Origi ett frågetecken till matchen då han dras med ryggproblem, men kan eventuellt komma till spel.

Roberto Firmino har gjort mest mål i år för Liverpool och toppar därmed lagets interna skytteliga. Starkt av Firmino för han har varit borta på grund utav skada ganska länge. Bästa spelare i år har annars varit Coutinho som gör lite vad han vill när han spelar fotboll, en riktigt rolig spelare att kolla på. En spelare som har varit het på senaste tiden är Origi, så vi hoppas han kan komma till spel för Liverpools del.

Everton som har en ganska ordentlig formsvacka har inte haft det lätt på senaste tiden. Man har haft ett tufft spelschema och man har inte övertygat spelmässigt. Lagets negativa trend startade egentligen mot West Ham för flera omgångar sen, när motståndarna vände ett 2-0 underläge till vinst. Efter det har det gått riktigt trögt för laget. I senaste Premier League matchen mötte man formstarka Southampton som är en svår nöt att knäcka. Det stod länge och vägde i matchen, bollinnehavet var ganska jämnt, men samtidigt skapade inte Everton nästan någonting framåt. Det gjorde Southampton, men som var fungerade Evertons försvarsspel ganska bra. Det skulle även bli en mittback som gör Evertons enda mål och det var mittbacken Mori som nätade. 1-0 till Everton skulle endast stå sig i cirka åtta minuter, när Southampton kvitterar. Surt för Everton, men samtidigt var en poäng kanske det mest rättvisa om inte till och med Southampton borde vunnit. Slutresultatet blev 1-1 och Everton fortsätter att kryssa vidare.

Likt Liverpool har man flera gubbar på skadelistan och det är verkligen inte optimalt såhär långt in på serien, men samtidigt är det egentligen bara Liverpool som har något att spela för. På Evertons skadelista hittar vi: Seamus Coleman, Tom Cleverley, Phil Jagielka, och Tiyas Browning. Dessutom är det frågetecken om Aaron Lennon samt Leighton Baines kommer till spel. Det är flera duktiga försvarsspelare som är borta i detta lag, men även en spelare som Lennon kan ställa till med ordentligt med oreda mot de flesta lagen.

Romelu Lukaku och Barkley har varit lagets viktigaste spelare den här säsongen, men i förra matchen när man mötte Southampton var man bänkade. De bär laget, men har inte lyckats på senaste tiden och behöver en nytändning. Lukaku har hur som helst gjort 18 mål i år och toppar laget interna skytteliga. Barkley är en oerhört stor talang som har fått ett genombrott i år, i alla fall i sin poängskörd. Jagielka är den spelare som är viktigast för laget, eftersom han bidrar med så mycket rutin och är lagets lagkapten. Han är skadad som jag skrev ovan och det är väldigt tråkigt för lagets del.

I Merseyside- derbyna är det alltid en stor chans att lagen kryssar, eftersom spelarna vill så mycket och matchbilden blir ofta ganska statisk, med få chanser och inte så många klara målchanser. I senaste mötet blev det ett 1-1 resultat och det kan mycket väl bli något liknande på onsdag. Förövrigt slutade Merseyside- derbyna förra säsongen oavgjort i bägge matcherna.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Om man ser till formen borde Liverpool vara stora favoriter, men man ska verkligen inte räkna bort Everton i ett derby. Everton har exempelvis flera kryss på senaste tiden och man bör inte vara helt uträknade. Liverpool är storfavorit på bettingsajterna och har ett odds på endast 1.72 pengarna och det tror jag faktiskt inte på denna gång. Även fast jag ser Liverpool som lite favoriter. Everton har hela 5.0 pengarna vilket också är ganska högt med tanke på vilka spelare klubben besitter. Jag tror att det kommer bli ganska likt de andra möten mellan lagen på senaste tiden och sluta kryss som ger 4.0 pengarna vilket är ett väldigt bra odds! Det kommer med största sannolikhet bli en ganska målsnål match och under 2,5 mål är given som ger 2.10 pengarna.

 

Lukka

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se