Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Ligue 1

Den franska ligan är en liga som växer och växer för varje år, främst genom dom superrika klubbarna Paris Saint Germain och Monaco. Ligue 1 har också stora klassiska klubbar som Lyon och Olympique Marseille. Paris Saint Germain vann förra året med 83 poäng, Lyon kom på andraplats med 75 poäng och Monaco på en tredjeplats med 71 poäng. Det är klart att Zlatan Ibrahimovics Paris Saint Germain är klara favoriter till att vinna ligan även i år då de är de stora giganterna inom fransk fotboll.

I år så är Angers, Ajaccio Gfco och Troyes nykomlingar i Ligue 1 och det är Angers som har inlett bäst av de tre nykomlingarna med åtta poäng på tre matcher. Angers har faktiskt inlett säsongen bättre än vad Monaco har gjort, som har samma poäng men en sämre målskillnad. Ajaccio Gfco har inlett riktigt dåligt och är tabelljumbo med endast en poäng på fem matcher. Troyes har inlett med tre poäng. Paris Saint Germain har levt upp till förväntningarna som alla hade på dom och är serieledare med 13 poäng på fem matcher. Rennes som har en svenskbekanting i Ola Toivonen ligger på en andraplats bara en poäng bakom Paris Saint Germain. Ola Toivonen är för närvarande utlånad till Sunderland i Premier League.

Monaco är ju ett lag som brukar värva väldigt mycket spelare, detta transferfönster har dom gjort raka motsatsen och sålt väldigt mycket spelare. Anthony Martial såldes till Manchester United för 35 miljoner Euro. Geoffrey Kondogbia såldes till Inter Milan för 21 miljoner Euro. Aymen Abdennour till Valencia för 17,5 miljoner Euro. Lavyin Kurzawa till rivalen Paris Saint Germain för 17,5 miljoner Euro. Yannick Ferreira Carrasco till Atletico Madrid för 14 miljoner Euro. Radamel Falcao gick också på lån till Chelsea. Rätt så tunga pjäser man har sålt. Monaco har lånat in Fabio Coentrao. Sedan har dom köpt Stephan El Shaarawy från AC Milan. Två välkända killar i världsfotbollen. Sen har de också köpt in tre eller fyra 20-åringar som de tror ska kunna ersätta dom spelare de sålt, tung uppgift för orutinerade och oprövade spelare. Paris Saint Germain har tidigare värvat Angel di Maria från Manchester United, en riktigt tung värvning. Angel di Maria kommer tillföra mycket klass och fart till Paris Saint Germains anfallsspel och de kommer att ha stor nytta av honom både i ligan och i Champions League.

Ligue 1 Speltips:

Vinnare av Ligue 1 är jag säker på att Paris Saint Germain kommer bli då jag anser att de har mest spetskvalité i laget och de mest kompletta laget. Det oddset ligger på 1.03 i nuläget vilket betyder att det inte är värt att satsa på just nu i alla fall. Jag tror Paris Saint Germain kommer vinna den franska cupen och ligacupen också och det är samma argument, det finns inget annat lag i Frankrike som har en så bra trupp som dom har. Paris Saint Germain har ett odds på 2.25 för att vinna ligacupen och det är värt att lägga på det. Paris Saint Germain tror jag kommer vinna allt inom den franska fotbollen detta året precis som de gjorde förra säsongen, därför tror jag att de vinner franska cupen också och de oddset ligger på 3.00 på Unibet, ett jättebra odds för ett så dominant lag i den franska fotbollen.

Ligue-1-Map