Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Leicester – Tottenham

Dag: onsdag den 20/1-2016

Tid: 20.45

Plats: King Power Stadium, Leicester

Det är omspelsmatch mellan lagen efter ha spelat oavgjort i det tidigare mötet i FA- cupen. Det är tredje mötet på väldigt kort tid och hittills har inte Tottenham lyckats besegra Leicester. I Premier League ligger Leicester på en andra plats på samma poäng som Arsenal. Tottenham ligger på en fjärdeplats för tillfället. I senaste FA- Cup matchen spelade man 2-2 och det lär även bli en jämn match den här gången.

Leicester som i senaste FA Cup matchen mot Tottenham hade det väldigt tufft. Tottenham tog snabbt en tidig ledning, men Leicester kom tillbaka och gjorde två snabba mål. Laget parkerade sedan bussen och Tottenham hade ett enormt bollinnehav, men även mycket målchanser. Det skulle dröja till minut 89 då Harry Kane kvitterade på straff. I sin senaste Premier League fick man ett svagt resultat med sig mot Aston Villa, bara 1-1.

På skadelistan hos Leicester finns endast två spelare, Jeffrey Schlupp som har dragit en baksida och James som är skadad sen länge på grund av en korsbandsskada.

I Premier Leagues skytteliga ligger Vardy i toppen och strax därefter skuggar Mahrez. De har varit två av lagets bästa spelare och bidrar med extremt mycket offensivt. I FA – Cup matchen mot Tottenham var det dock inte någon av dessa spelare som gjorde mål utan det var mittbacken Wasilewski och japanen Okazaki som gjorde mål. Laget har en riktigt bra bredd och har flera spelare som håller högsta mått.

Tottenham och Leicester har även hunnit med att spela i ligan och även den matchen spelades på White Hart Lane. I den matchen var det lite jämnare spelmässigt, men det var ändå Tottenham som hade mest bollinnehav och skapade mest chanser. Det stod länge 0-0 i matchen och det kändes som det var på väg att sluta oavgjort. I matchminut 83 ville dock tyska Huth något annat och satte ett förlösande mål för Leicester. Det var egentligen ett orättvist resultat och oavgjort hade nog varit det mest logiska.

Man har nästan spelare tillgängliga och det är viktigt. De enda spelarna som är borta är Clinton N´jie och Alex Pritchard. Ryan Mason är ett frågetecken då han stukade sin fotled nyligen, men lär komma till spel!

Interna skytteligan toppas av Harry Kane som har gjort 12 mål och gjorde mål i Tottenhams senaste match mot Sunderland. En spelare som har varit riktigt het och gjort flera mål nu i slutet är Christian Eriksen och han gjorde två stycken mål mot Sunderland. Tottenham har bra spelare på alla positioner, man gör mycket mål framåt samtidigt som man är grymt kompakta bakåt och man är det lag som har släppt in minst mål i hela Premier League i år. Hugo Lloris har även han stått för flera bra räddningar under året och är en bidragande orsak.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här kommer likt de andra matcherna bli oerhört jämna och det är svårt på förhand att utse någon vinnare. Leicester vann som sagt senast och det var på bortaplan och nu spelar man hemma på King Power Stadium och det är ju givetvis en fördel. Jag skulle säga att Leicester är knappa favoriter, man har hela 2,95 i odds och det är riktigt bra, men det är såklart en ganska oviss match. Jag tror på ett resultat som innebär 2-1 till Leicester och att Vardy kommer att göra i alla fall något av dem. I Tottenham tror jag det är Alli som kommer att göra mål. Ett tipp som är helt spelvärt enligt mig är över 2,5 mål i matchen för jag tror det kommer lossna för bägge framåt i alla fall. En rolig och intressant match att se!

 

Leiceste

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se