Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Leicester – Norwich

Dag: lördag den 27/2-2016

Tid: 16.00

Plats: King Power Stadium, Leicester

Då var det återigen dags för Premier League igen och i denna drabbning är det tabellettan Leicester mot Norwich som gör allt i sin väg för att undvika bottenträsket. Leicester som åkte på en tung förlust i senaste omgången lär vara väldigt revanschsugna för det. Får se om man vänder på det och lyckas besegra Norwich och ha en fortsatt ledning i ligan. Det kommer bli ett svårt möte eftersom Norwich slåss om sin överlevnad och har lika många poäng som Newcastle som ligger på en 18:e plats som också innebär nedflyttning.

Leicester som förlorade mot Arsenal i sina senaste match och det var väldigt tungt med tanke på att man släppte in målet alldeles i slutet. Arsenal ägde mest boll och hade flest avslut, men det var Vardy som började med målskyttet. Han satte 0-1 i 45:e minuten på straff och det såg väldigt lovande ut för Leicester. Men så fixade Simpson på sig två onödiga gula kort och det innebär som alla vet utvisning och det var oerhört tungt. Man lyckades hålla emot i cirka 20 minuter innan kvitteringen kom. Efter det fortsatte man hålla tätt och man gjorde det bra, men så i den sista situationen på matchen kom det tunga förlustmålet. Det onödiga röda kortet sabbade alltså Leicesters match och det var synd. Annars tror jag Arsenal hade haft svårt att slå dem.

Leicesters Danny Simpson som fick rött kort i senaste matchen är avstängd och kommer ej till spel. Dessutom har laget tre skador. Jefferey Schlupp, Matthew James och Yohan Benalouane är skadade och kommer heller inte till spel.

Lagets bästa målskytt är Jamie Vardy och han är en pålitlig målskytt och har gjort hela 18 mål. Väldigt viktig för Leicester speciellt i de matcher där man måste använda sig av spelvändningar för att vinna sina matcher. Mot Norwich lär Leicester föra spelet, men det kommer nog inte bli några bekymmer för man har flera som kan luckra upp Norwichs försvar förutom Vardy. Man har spelare som Okizaki och Mahrez som också är grymt viktiga för Leicesters offensiv. Simpson kommer saknas för han är en viktig kugge även han i detta lag.

I senaste mötet mellan lagen vann Leicester med 1-2 och det var en relativt lugn seger.

Norwich som i sin senaste match spelade 2-2 mot West Ham. Det var en jämn match, men Norwich var bäst i början tills man fick sin 2-0 ledning. Då blev laget för bekväma och det dröjde inte länge fören West Ham både reducerade och kvitterade. Ett oavgjort resultat var rättvist och lagen borde vara nöjda med en poäng vardera. Norwich mål gjordes av Brady och Hoolahan.

Norwich har endast en spelare på skadelistan och det är viktigt att man har ett friskt och skadefritt lag för att klara kontraktet i Premier League. Det är bara Wisdom som är skadad och han dras med en knäskada.

Norwich viktigaste spelare är Nathan Redmond och han är en av få friska fläktar i detta Norwich. Han har stått för fyra av lagets mål och står för mycket av lagets offensiv. Laget är riktigt svaga defensivt och är ett av två lag som har släppt in flest mål bakåt. Man har dessutom en ruggigt dålig trend för tillfället och om man inte vänder på trenden snart finns det en stor chans till att man trillar ur högsta serien.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Jag tror att detta är en match som hemmalaget kommer ta hem tämligen enkelt. Leicester har ett odds på 1,50 pengarna och det är bra odds. Över 2,5 mål känns given och det kan nog mycket väl bli även över 3,5 mål i matchen. Det känns som Leicester är revanschsugna efter förra veckans underlag. Vardy och Mahrez ser jag som de spelare som kommer göra mål, men det känns även som att Drinkwater kan sätta ett mål i den här matchen. Jag tror faktiskt att Leicester kommer krossa Norwich och vinna med 4-0 som ger 23,0 pengarna!

 

jeffrey-schlupp-norwich-leicester_3359063