Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Leicester – Liverpool

 

Dag: tisdag den 2/2 – 2016

Tid: 20.45

Plats: King Power Stadium, Leicester

Ännu en svår match för succélaget Leicester när Liverpool kommer på besök. Leicester som ligger på förstaplatsen i Premier League medan Liverpool ligger på en sjundeplats. Liverpool blandar och ger väldigt mycket den här säsongen och senaste matchen speglade rätt bra hur säsongen har sett ut. En galen match som man tillslut lyckades vinna mot Norwich. Leicester visade i sin tur på att man är formstarka och slog Stoke, rätt lätt dessutom och det var väldigt imponerande.

Leicester som bearbetade Stoke lätt och tog en stabil 3-0 seger hemma på King Power Stadium. Man imponerade stort och skapade mycket målchanser och man var effektiva. Drinkwater gjorde lagets första mål strax innan halvtid. I andra halvlek gjorde givetvis Vardy ett mål och även Ulloa hann göra ett.

På skadelistan för Leicester del finns Schlupp och James. Ett frågetecken om han kommer till start är De Laet som dras med en muskelskada.

Jamie Vardy leder fortfarande skytteligan i hela Premier League och står på 16 stycken mål och han kommer säkerligen finnas med i målprotokollet mot Liverpool. Drinkwater gjorde en grym match mot Stoke och är en viktig kugge mot Liverpool. Man är ett av de lagen som gjort flest mål för säsongen och det är lagets offensiv och framförallt omställningar som är lagets nyckel.

Liverpool som har haft ett tufft spelschema nu på slutet och på de senaste fyra omgångarna i ligan har man hunnit med att förlora mot West Ham med 0-2 och Manchester United med 0-1. Sedan har man kryssat mot Arsenal 3-3 som var en rätt så galen match. I senaste matchen mötte man dock Norwich och där tog man en efterlängtande seger med 4-5 på bortaplan. I den matchen tog Liverpool en hyfsat tidig ledning genom Firmino, men Norwich hann både kvittera och ta ledningen innan paus. I andra halvlek gjorde Norwich snabbt ett 3-1 mål, men Henderson reducerade minuten efter och det var en grymt viktig reducering. För inom loppet av 20 minuter hade man vänt matchen och ledde med 3-4. Norwich kvitterade på tilläggstiden och det lutade mot att Liverpool återigen skulle tappa poäng, men Lallana satte ett förlösande mål och Liverpool fick med sig tre viktiga poäng hem.

Skadelistan för Liverpool är lång. Coutinho som kanske har varit lagets bästa spelare den här säsongen är skadad. Origi, Skrtel, Rossiter, Sturridge, Ings och Gomez är skadade. Det är många av dessa spelare som är tongivande och det är ett klart avbräck. Ett annat avbräck är att det är frågetecken om Jordan Henderson kommer till start, eftersom han dras med fotbesvär.

Firmino är en spelare som har visat framfötterna ordentligt när många tongivande spelare är borta, i alla fall målmässigt. Han gjorde två mål senast mot Norwich och har varit het framåt.

Senaste mötet lagen emellan på Boxing Day slutade som sagt 1-0 till Liverpool, men den här gången spelas matchen på King Power Stadium.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det kommer som sagt bli en jämn och spännande match. Leicester kommer att göra allt vad som krävs för att fortsätta vara i ledande position i tabellen, men Liverpool kan i princip sätta käppar i hjulet för alla lag när de har rätt dag. Idag tror jag dock att Liverpool inte har den dagen och att hemmalaget kommer ta hem segern. Ett revansch suget Leicester som förlorade mot Liverpool i senaste mötet och då utan sin skyttekung Vardy. En Leicester vinst ger 2,62 pengarna och klart spelvärt tycker jag. Ett slutresultat på 2-1 (som ger 11,0 pengarna) till Leicester hade jag bettat på och över 2,5 mål känner jag är nästan givet. Liverpool kommer från en match som innehöll nio mål senast och Leicester är ett av seriens målgladaste lag. Leicester vinst och över 2,5 mål är säkra!

 

Liverpool-v-Leicester-City-Premier-League