Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Lazio – Saint Etienne

Dag: torsdag den 1/10

Tid: 19.00

Plats: Olympiastadion, Rom

Lazio har gått från en kaotisk inledning, till att nu ligga på en Europa League plats i Serie A. Det är ändå starkt att man rest sig efter man gått på minor som mot Chievo (4-0) och Napoli(5-0) och det börjar rätta till sig för Italienarna. I första gruppspelsvändan av Europa League kryssade man mot Dnipro. St Etienne som ligger på en andra plats i Ligue 1 och har börjat bra, men nu senast åkte man på en stor förlust mot Nice. I sin första match i Europa League spelade man oavgjort 2-2 mot Rosenborg. Det är alltså en väldigt öppen grupp och blir intressant att se hur den kommer sluta. Innan Europa League började skulle jag säga att detta var toppmatchen i gruppen och att det är Lazio och St Etienne som ska gå vidare till slutspel.

Lazio som nu har börjat vinna och kommer att göra det svårt för St Etienne. Man är dock fortfarande rätt skadebenägna, men nu har man i alla fall fått tillbaka Lucas Biglia som är så viktig för detta Lazio. Mittfältare som gör skillnaden och senaste matchen gjorde han även ett mål och en assist i 2-1 vinsten mot Hellas Verona. Osäkra till start den här matchen är spelarna Candreva, Matri och Stefan De Vrij och dessa spelare är viktiga för Lazio om man vill komma långt i Europa League och högt i Serie A tabellen. För nu i början har man varit väldigt skadeförföljda och det är svårt att få ihop laget, det har man sett på bland annat resultaten nu i början. Man har blivit loja när inte spelat funkat och då har resultaten blivit till genomklappningar. För man har inte släppt in speciellt mycket mål förutom de två genomklappningarna, men det är viktigt att De Vrij kommer tillbaka eftersom han är försvargeneralen i Lazio.

I St Etiennes första match som man spelade 2-2 imponerade verkligen Beric som nu har varit given i startelvan sedan dess. Det är en spelare Lazio kan få problem med då han är stark med en bra touch och trycker undan sina motspelare och gör det svårt för sina motståndare att försvara sig. Har ett nästintill friskt lag och det betyder att man kommer vara farliga nu på torsdag. Loïc Perrin är bästa målskytt för året i laget annars. Han har gjort hela tre mål på åtta matcher och han är mittback. I Perrin har man ett vasst vapen på fasta situationer och han är viktigt för detta St Etienne. Det behövs en bra match från St Etienne om man vill vinna matchen mot Lazio och man imponerade inte alls i sin senaste ligamatch.

Vårt Speltips:

Odds från Bet365

Ett bett där bägge lagen gör mål ger 2,0 pengarna och det är jag helt säker på kommer gå in. Det kan bli en jämn match och man vet inte säkert hur Lazio kommer att vara eftersom man har blandat och gett så mycket i starten av denna säsong. Jag tycker dock det känns som att Lazio har kommit igång och St Etienne måste göra en grym match för att ta hem segern. Skulle dock betta på en Lazio vinst man har ett bättre lag på pappret än St Etienne och fler ”stjärnor” som har det lilla extra. Dessutom kommer St Etienne från en stor förlust och man vet inte var deras form ligger, medan Lazio kommer från vinst. Lazio vinst ger 1,80 pengarna. Loic Perrin är främsta målskytt i St Etienne som sagt och han har hela 19,00 pengarna att han ska göra ett mål och han kan mycket väl göra en balja. Även över 2,5 mål i den här matchen tycker jag är prisvärd, tror det blir en rätt jämn match och att slutresultatet hamnar på 2-1 till Lazio.

Lazio's midfielder Antonio Candreva celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Lazio vs Chievo on September 15, 2013 at the Olympic stadium in Rome.  AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI        (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images)

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se