Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Lazio – Napoli

Dag: onsdag den 3/2 – 2016

Tid: 20.45

Plats: Stadio Olimpico, Rom

Det väntar ett hett möte mellan Lazio och Napoli som spelar ikväll! Lazio som har gått lite trögare än vanligt, ligger på en åttonde plats och får inte riktigt till det den här säsongen. Laget har inte det lilla extra och man blandar och ger alldeles för mycket för att befinna sig högre upp i tabellen. Napoli hade en tuff inledning av Serie A, men nu befinner man sig på förstaplatsen två poäng före giganten Juventus. En viktig match för Napoli, för lag som Lazio är svåra att besegra och man är i högsta grad beroende av poäng om man vill kunna gå för en titel i år! Lazio har inte så mycket att spela för om man kollar tabelläget, jag tror inte att laget kommer kunna komma så högt placerat så Europa spel väntar, tyvärr för Lazios del eftersom man har flera riktigt duktiga spelare. Vi får dock hoppas att laget bjuder upp till kamp ändå och det tror jag man kommer att göra. En spännande match väntar!

Lazio som i sin senaste match spelade mot Udinese på bortaplan och ur den matchen var det inget av lagen som gick segrande. Det blev alltså ett oavgjort resultat 0-0. Det var ingen jättebra match från Lazios sida, Udinese fick ett tidigt rött kort och man spelade med en man mer i nästan 60 minuter. Man borde ha kunnat avgöra och tagit några sköna poäng, men som sagt laget blandar och ger för mycket. Mot Udinese var man så långt ifrån effektiv man kan vara, man hade ett skott på mål och hela nio stycken som gick utanför. Udinese försvarade bra, men man borde ändå ha kunnat göra något bättre av situationen. I slutet av matchen hann även Matri att bli utvisad inte det optimala för Lazio.

Skadelistan är lång för Lazio och det kan vara en del av att det har gått rätt knackigt denna säsong. En spelare som var väldigt tongivande förra året var backen Stefan De Vrij, men har i princip varit skadad hela säsongen hittills. Matri som jag nämnde förut är avstängd eftersom han drabbades av ett rött kort, även Savic och Cataldi är avstängda. På skadelistan finns dock Braafheid, Radu, Bisevac, Biglia och Kishna. Biglia är ett stort avbräck för laget, eftersom det är en av de viktigaste man har.

Lazios interna skytteliga toppas av Candreva som har stått för sex av lagets mål den här säsongen. Ett bra facit av Candreva som har varit bästa spelaren hittills den här säsongen. En spelare som Dordevic som endast gjort två mål och spelar striker i Lazio måste börja producera. Han har gjort två stycken mål på 15 matcher vilket är ett uselt facit. Man har ingen uttalad skyttekung och det är ett problem och en av anledningarna varför man inte ligger högre upp. Matchen mot Lazio kommer bli riktigt tuff eftersom man har en hel drös med spelare som är borta. Det krävs en väldigt bra insats om man ska ta poäng mot serieledarna.

Napoli som i sin senaste match knockade Empoli med hela 5-1. Empoli tog ledningen, men efter det gick det bara utför. Higuain kvitterade tidigt och sen dröjde det inte länge förrän Insigne utökade lagets ledning. Man gjorde ett tidigt 3-1 mål i början på andra halvlek och matchen var i princip över. Callejon hann utöka med två mål från hans fötter i slutskedet av matchen. Napoli var överlägsna och Empoli kom ingen vart, man skapade mycket och ägde mycket boll. Precis som ett topplag ska vara, har en grym form och man är i högsta grad med om titeln och man måste bibehålla sin form för en liten formsvacka och laget blir omsprungit av Juventus.

Senaste mötet lagen emellan slutade hela 5-0 till Napoli och det var en rejäl kross. Spelmässigt var man också överlägsna, återstår att se om Lazio är revanschsuget.

Napoli har två röda kort och det är Allan och Hysaj som inte kommer att kunna spela mot Lazio. Man har bara en spelare som är skadad och det är Grassi som är knäopererad och lär bli borta ett tag.

Laget har gjort överlägset mest mål i Serie A och har hittills gjort hela 50 mål, man har heller inte släppt in alls för mycket mål. Det enda hotet som finns kvar är Juventus annars kommer man med största sannolikhet ta hem Scudetton. Bästa målskytt är Higuain som har gjort 22 mål och leder skytteligan i överlägsen stil och har i princip säkrat skytteligatiteln. Higuain är oerhört viktig för Napoli och en stor orsak till att man ligger där man ligger. En annan spelare som har bidragit mycket offensivt är Insigne som har gjort tio mål och är lite av Higuains radarpartner. Hamsik har varit en viktig kugge för lagets offensiv också. Det tog några matcher för laget att klicka i början av säsongen, men nu har man spelat riktigt bra under en lång tid.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Jag tror det kommer bli en ganska komfortabel seger för Napoli, man går riktigt starkt och om man ser tillbaka till när lagen senast mötte, hade Lazio extremt svårt mot Napoli och förlorade stort. Napoli har ett väldigt spelvärt odds på hela 1.95 pengarna vid vinst. Ett slutresultat på 1-3 som ger 15.0 pengarna till Napoli ser jag som fullt möjligt. Napoli är riktigt skickliga offensivt och kommer med största sannolikhet göra några mål. Det är väl framförallt Higuain som kommer att finnas med i målprotokollet och det är väl ingen högoddsare kanske. Kanske mer spelvärt och lägga på Insigne, samtidigt visade Callejon fin form senast och stod för två mål en bra självförtroendeboost. Ett till givet bett är över 2,5 mål som med största sannolikhet kommer gå in. Det här kommer bli en målrik match med mycket chanser och därför är det bra att lägga över t.ex. 2,5 mål eventuellt till och med 3,5 mål kommer kunna gå in. Den här toppmatchen kommer bli riktigt intressant och flera fina betting möjligheter finns!

samma

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se