Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips La Liga

La Liga har alltid varit ett race mellan de två största lagen FC Barcelona och Real Madrid och är det fortfarande. Men för två år sen kom ett lag och gjorde i princip allt rätt. De skrällde och vann La Liga och blandade in sig bland favoriterna. Det laget jag pratar om är såklart Atletico Madrid. Förra året kom Atletico dock på en tredje plats och de var tidigt avhängda från titelracet. Real Madrid och Barcelona är i en klass för sig men i år känns La liga som en helt ny liga där det är fler lag som har höjt sig. Om något annat lag än Atletico Madrid blandar sig in om seriesegern är högst otrovärdigt.

När man pratar om vilka som man tror kommer vinna ligan så är det just de två topplagen som dyker upp. De har överlägset mest pengar och alla spelare vill gå till de två klubbarna. Eftersom Barcelona har haft transferförbud nu så har de ju inte fått värva och de får inte börja förrän i januari, vilket enligt mig var det bästa som kunde hända dem.

De andra åren har de värvat in stornamn efter stornamn men det har Barca inte kunnat göra nu på grund av deras ”transfer ban” och har därmed varit tvungna att behålla sina spelare och det tror jag har påverkat dem som lag. På ett positivt sätt. De har då även gett fler yngre spelare chansen. Pedro är egentligen den ända stora spelare som försvann under den tiden. Vad vi såg från Barcelona förra säsongen så talar mycket för att de återupprepar vad de gjorde förra året. Jag tyckte att de hade allt förra säsongen. Deras offensiv är vassast i världen.

Real Madrid behåller sin trupp som man hade förra säsongen. Förra året gick knackigt ifall man kollar till titlar där det inte blev några och deras älskade tränare, Carlo Ancelotti blev sparkad. Rafael Benitez är ny coach för laget och frågan är ifall han kan få in dem på det vinnande tåget igen. Deras största värvning detta fönster blev Mateo Kovacic som är en riktigt stor talang och har bevisat det i Inter.

De har heller inte blivit av med några spelare förutom att man släppte Iker Casillas till FC Porto. Där tappade man en ledare som enligt mig hade något år kvar i sig. Jag tror att de släppte honom för att göra plats för David De Gea men den affären gick i stöpet. De får nu klara sig med Keylor Navas som vaktar buren och det känns inte riktigt som en första målvakt för en klubb som Real Madrid. Eftersom de inte har tappat någon från förra säsongen kan de fortsätta att bygga på vad dem påbörjade förra säsongen med lite nya idéer från Rafael Benitez. De kommer att vara livsfarliga i både ligan och Champions League eftersom deras miss från förra säsongen bara gör dem ännu mer sugna på titlar.

Atletico är ändå med på ett hörn, man kan helt enkelt aldrig räkna bort dem. Med sin tränare Diego Simione gör laget extra sevärt där han smittar av sig och alla ger allt för laget. De tappade en av sina bästa spelare, Arda Turan till Barcelona. Och en riktig bra mittback i form av Miranda som har lämnat för Inter. Fast de har värvat in bra med att få sin vänsterback Filipe Luis tillbaka och att de kunde knyta till sig den eftertraktade Jackson Martinez vilket är en prestigevärvning. De har även förstärkt med Stefan Savic från Fiorentina. Jag tror att han kommer passa bra ihop med Diego Godin i mittlåset.

Speltips vinnare av La Liga

Det står som alltid mellan Barcelona och Real Madrid. Det kanske kommer ett lag som överraskar men då inte på så hög nivå att man petar bort både Real och Barca. Atletico är det lag som skulle kunna skrälla utav de resterande men oddsen talar sitt tydliga språk, det kommer inte att hända i år.

Det kommer bli tufft men vad jag tror så kommer Barca ta hem ligatiteln för tredje gången på fem år. De var ett komplett lag förra året och har kvar samma spelare även i år.

1-4 La Liga speltips

Detta spel känns betydligt mer öppnare än att tippa vinnare. Barca och Real Madrid är helt klart givna att komma minst fyra. Det är även Atletico Madrid tycker jag. Sedan tror jag att det kommer att stå mellan Sevilla, Celta Vigo och Valencia. Sevilla har dock tappat sin anfallsstjärna Carlos Bacca och sin spelskicklige kantspelare Aleix Vidal. Celta Vigo med U21-hjälten John Guidetti på topp som kanske hittar sitt spel i sin nya klubb. De har även en riktigt sevärd spelare vid namn Nolito. Valencia har värvat för full denna sommar där man har köpt loss Alvaro Negredo som de hade på lån i fjol. Mitt heta tips är Celta Vigo som har alla möjligheter att sluta på en topp 4 placering.

Spansk spelare som gör flest mål i La Liga speltips

Nolito i Celta Vigo är en spelare som kan ta laget till nya höjder med hjälp av Iago Aspas. Nolito kan mycket väl bli den största spanska målgöraren. Det är en chansning. Mitt andra tips är Artiz Aduriz som gjorde hattrick mot Barcelona i Spanska supercupen i början av säsongen. Han känns riktigt het inför denna säsong. Han förvaltar även lagets straffsparkar vilket det kan bli en del av.

La-liga-speltips

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se