Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Juventus – Inter

 

Dag: 28/2 -2016

Tid: 20.45

Plats: Juventus Stadium, Turin

Detta är ett viktigt möte för bägge lagen och det kommer bli ett rafflande möte. Juventus som gått som tåget det senaste har spelat två oavgjorda matcher på kort tid. En av matcherna var dock mot självaste Bayern München som är ett av de bästa lagen i världen. Juventus ligger fortsatt etta i tabellen en poäng före Napoli, men varje seger är enormt viktig. Inter ligger på en femteplats och man är i behov av poäng om man vill kunna nå en Champions League plats. Efter ha varit lite formsvagare börjar det bli bättre för Milano-laget.

Juventus som spelade 0-0 mot Bologna i sin senaste Serie A match. Bologna är svårslagna, men Juventus borde ändå kunna gjort det något bättre av matchen. Man ägde mer av spelet, men samtidigt hade man inte ett enda farligt skott på mål. Ett stort plus för Bolognas defensiv dock som var riktigt bra. Där och då trodde jag man var på väg att tappa sin grymma form eftersom man inte kände igen Juventus. Men efter mötet mot Bayern München är jag övertygad om att man inte tappat sina fina form. Bayern tog ledningen två gånger, men samtidigt kvitterade Juventus och det är riktigt starkt att man gjorde något bra av det. Även fast man kommer få svårt att slå ut Bayern München i Champions League.

Juventus har ensat två spelar på sin skadelista och det är Marchisio som dras med en lårskada samt Caceres som har en hälseneskada.

Bäste målskytt i laget är Dybala och han är i en fin form för tillfället gjorde även mål i senaste matchen mot Bayern. Han har gjort 13 stycken mål i år och varit en av anledningarna varför Juventus ryckt upp sig så som de gjort. Juventus har släppt in oerhört lite mål i år och det är en styrka laget har. Dels sitter defensiven bra och dels för att man har en grym sista utpost.

Inter är tillbaka på vinnarspåret igen efter ett antal onödiga poängtapp den senaste tiden och som har sabbat rejält för laget tabellmässigt. Nu i senaste matchen slog man dock Sampdoria med hela 3-1 och inte en 1-0 vinst som man alltid vinner med annars. Vinsten var ganska komfortabel och man ledde med 2-0 efter 57 minuter och där var segern klar i princip. Ambrosio gjorde första målet, därefter gjorde Miranda 2-0 målet och i 73:e hann även Icardi göra mål. 3-0 stod sig till tilläggstiden då det kom en reducering från Sampdoria, men det var inget hot.

Den enda spelaren som är borta för Inter är Brozovic som är avstängd.

Lagets bästa målskytt är Icardi och han har gjort elva mål i årets upplaga av Serie A. Inter har inte släppt in särskilt mycket mål heller och det är en av lagets styrkor likt Juventus. Men samtidigt gör man inte så mycket mål framåt heller. Dessutom är man alldeles för ojämna och det är svårt att avgöra var man har laget. I dagens möte med Juventus kommer det bli oerhört svårt för Inter, men samtidigt i sina bästa stunder kan man hota alla lag i serien, för man har flera duktiga spelare i truppen.

Lagen har mötts två gånger innan den här säsongen. Första mötet slutade 0-0 och det var när Juventus var i sin formsvacka rätt så tidigt i höstas. Den andra matchen som var en match i Copa Italia vann Juventus med hela 3-0 och det var en bekväm seger den gången.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Juventus är givetvis favoriter i den här matchen och har ett vinnarodds på 1,55 pengarna och det är väldigt låga odds, men klart spelvärt. Med tanke på att Juventus går för ligaguldet och idag möter man ett bättre lag än Bologna och det kommer förmodligen vara lättare för Juventus att spela mot. Jag tror dock att Inter kommer streta emot bra och det kommer inte bli en sådan match som det blev senast när lagen möttes. Jag tror snarare på ett 2-0 resultat som ger 6,50 pengarna. Anledningen är att jag tror Juventus kommer ta en hyfsat tidig ledning för att sedan utöka när Inter försöker pressa på. Det kommer alltså vara en jämn match. Dybala gjorde mål senast och jag tror även att han kommer finnas med i målprotokollet idag.

 

Juvve

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se