Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Irland – Bosnien 16/11

Dag: måndagen den 16:e november

Tid: 20.45

Plats: Aviva Stadium, Irland

Då var det dags för den andra omgången utav playoffmatcherna och det är nu som det kommer att avgöras vilka som går vidare till EM-slutspelet. Det blir riktiga nagelbitare i den här omgången och det blir kul att se vilka som tar chansen att få en plats i EM. Det är redan ett lag som har gått vidare till slutspelet och det är faktiskt Ungern som slog ut Norge i playoffmatcherna, det här är deras första mästerskap sedan VM 1986. Den matchen jag kommer skriva om nu är dock matchen mellan Irland och Bosnien som spelas på Irlands hemmaplan, Aviva Stadium. Det här är en väldigt öppen match då den första matchen slutade oavgjort i Bosnien, 1-1. Det här är två jämna lag och det lär bli en sevärd match, värt att nämna är att båda lagen har höga odds, därmed blir det en spelvärd match.

Irland spelade i Grupp D i gruppspelet och man slutade på en tredjeplats efter Polen och Tyskland som fick direktplatser till slutspelet. De lyckades spela ihop 18 poäng på tio spelade matcher och man gjorde 19 mål och släppte endast in sju mål. Ett lag som är stabilt bakåt och släpper in få mål alltså. Irland lyckades få med sig fyra poäng mot Tyskland i gruppspelet och med det vill jag säga att det är ett lag som kan stå upp bra mot bättre motstånd.

Irlands senaste match var mot Bosnien och då spelade man alltså 1-1. Målen i matchen gjordes väldigt sent och målen kom väldigt nära varandra, dom gjordes i minut 82 och minut 85. Irlands mål gjordes utav Robbie Brady i den 82:e matchminuten. Edin Dzeko kvitterade för Bosnien senare i den 85:e matchminuten och 1-1 blev slutresultatet.

Irland har en lång skadelista och den ser lika mörk ut som den gjorde den senaste matchen. John O’Shea, Shane Long, David Meyler, Paul McShane, Daryl Murphy, Robert Elliott och Kieren Westwood är alla skadade och kan inte medverka i denna match.

Bosnien spelade i Grupp B i slutspelet där man slutade på en tredje placering efter Wales och Belgien som lyckades ta de två direktplatserna till slutspelet av EM. Bosnien lyckades spelade ihop 17 poäng på tio spelade matcher och på dom tio matcherna gjorde man 17 mål och släppte in tolv mål. Bosnien är ett lag som har en väldigt hög högstanivå men de har också en väldigt låg lägstanivå. Det kan man se då man lyckades vinna mot Wales med 2-0 och spelade väldigt bra i den matchen, men då man spelade mot Israel så förlorade man med 3-0 och då spelade man uselt. Man vann alltså mot ett topplag men lyckades förlora mot ett bottenlag.

Bosniens senaste match var mot Irland och den slutade 1-1, matchens mål gjordes utav Robbie Brady och Edin Dzeko. Edin Dzeko är också Bosniens bästa målskytt med sju mål i kvalet för Bosnien och ett mål i playoffmatcherna. De har en enda skadad spelare och det är Muhamed Besic som har en sträckning i baksida lår.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Det här är två väldigt jämna lag och det slutade oavgjort den förra matchen de möttes. Jag tror även att det blir oavgjort i denna match och det har ett odds på 3,10 gånger pengarna. Båda lagen kommer också att göra mål, precis som i den första matchen mellan lagen och det har ett odds på 2,10 gånger pengarna på Bet365. För att höja oddset lite kan du betta på en kombination där det blir oavgjort och att båda lagen gör mål, vilket har ett odds på 4,50 på Bet365. En målskytt som gjorde mål i den senaste matchen och gör mål för det mesta är Edin Dzeko och jag tror även han gör mål i denna match, det har ett odds på 2,87 gånger pengarna på Bet365 och det är ett väldigt bra odds. Den som gör målet för Irland tror jag kommer bli Jonathan Walters och att han gör mål i denna match har ett odds på 3,40 på Bet365. Mitt sista speltips är att spela på korrekt resultat och det mest troliga resultatet efter 90 spelade minuter är 1-1 och det har ett odds på 5,50 gånger pengarna på Bet365. Edin Dzeko och Jonathan Walters gör målen i matchen.

 

bosnien-nach-11-gegen-irland-kaempferisch-chance-noch-da-41-61231898

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se