Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Inter – Roma

Dag: lördagen den 30:e oktober

Tid: 20.45

Plats: Giuseppe Meazza, Italien

Det är dags för den elfte omgången i detta års upplaga av Serie A. Denna omgång inleds med spel under lördagen och den bästa matchen som spelas är den mellan Inter och Roma, det är den matchen som jag kommer skriva om också. Det blir ett riktigt toppmöte mellan lagen då Roma är serieledare i Serie A och Inter ligger på en fjärdeplats i ligan. Roma har 23 poäng efter tio spelade matcher och Inter har 21 poäng efter tio matcher spelade. Det är två lag till som ligger på samma poäng som Inter och dom lagen är Napoli och Fiorentina som också har 21 poäng. Det här är en match som kan avgöra rätt mycket då Roma kan dra ifrån om man vinner denna match, Inter blir dock nya serieledare om dom vinner och går alltså upp på 24 poäng.

Inter slutade förra året på en åttondeplats i Serie A med 55 poäng efter 38 spelade matcher, inför denna säsong så har man rustat upp truppen och i år så har man en väldigt slagkraftig trupp. Detta har gjort att man är i toppskiktet av Serie A och i nuläget ligger man på en fjärdeplats med 21 poäng. Fiorentina och Napoli har också 21 poäng men de båda lagen har bättre målskillnad än vad Inter har. Man ligger två poäng efter Roma som är serieledare i tabellen efter tio spelade omgångar. Inter är ett lag som gör väldigt få mål, men de släpper också in väldigt lite mål. De har gjort tio mål bara på tio matcher, men de har bara släppt in sju mål och det är dom bäst i ligan med. Inter kommer senast från en vinst mot Bologna på bortaplan med 0-1, där Mauro Icardi gjorde matchens enda mål. Mauro Icardi och Stefan Jovetic är de bästa målskyttarna i Inter då båda har gjort tre mål vardera. Felipe Melo är avstängd i denna match eftersom han drog på sig ett rött kort mot Bologna. Danilo D’Ambrosio och Dodo är de skadade spelarna i Inter och kan inte medverka i denna match.

Roma slutade förra året på en andraplats med sjutton poäng efter Juventus, denna säsong så har det inte gått så bra för Juventus då de ligger i mitten utav tabellen. Roma är i nuläget serieledare i Serie A med 23 poäng efter tio spelade matcher i ligaspelet. Roma är det laget som har gjort flest mål i Serie A detta år och man gjort 25 mål efter tio matcher, vilket är ett snitt på 2,5 mål per match. Lika bra har det inte gått för Roma i Champions League där man ligger sist i Grupp A. Man har bara spelat ihop två poäng på tre matcher i gruppspelet. I den här gruppen finns också FC Bate Borisov, Bayer Leverkusen och FC Barcelona. FC Barcelona leder den här gruppen med sju poäng efter tre spelade matcher. Romas senaste match i Champions League var en speciell sådan då man mötte Bayer Leverkusen och det blev hela åtta mål i den matchen, slutresultat blev 4-4 i den matchen. Två av Romas mål gjordes utav Daniele De Rossi, Miralem Pjanic och Iago Falque var också målskyttar för Roma i denna match. Romas senaste match i Serie A var mot Udinese och då vann man med 3-1. Romas mål gjordes utav Miralem Pjanic, Maicon och Gervinho i denna match. Mohamed Salah, Gervinho och Miralem Pjanic är Romas bästa målskyttar detta år då alla tre har gjort fem mål vardera. Francesco Totti, Seydou Keita, Elio Capradossi och Kevin Strootman är de skadade spelarna i Roma. Daniele De Rossi är ett frågetecken inför denna match.

Förra året möttes lagen två gånger i Serie A och det slutade med en vinst för Roma och en vinst för Inter. Den första matchen spelades den 30:e november 2014 på Romas hemmaplan och då vann Roma med 4-2. Romas mål i matchen gjordes utav Gervinho, Jose Holebas och två mål gjordes utav Miralem Pjanic. Inters mål gjordes utav Andrea Ranocchia och Pablo Daniel Osvaldo. Den andra matchen spelades 25:e april 2015 på Inters hemmaplan och då vann Inter med 2-1. Inters mål gjordes utav Hernanes och Mauro Icardi, Romas enda mål i matchen gjordes utav Radja Nainggolan.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

En väldigt svårtippad match där det laget som gjort flest mål i Serie A möter laget som släppt in minst mål i Serie A. Jag tror ändå att Roma kommer vinna den här matchen då de är serieledare och man vinner fotbollsmatcher genom att göra mål. Att dom vinner har ett odds på 2,50 gånger pengarna på Bet365. Jag tror att Miralem Pjanic kommer göra mål i denna match och det har ett odds på 5,00 gånger pengarna. Då Inter har varit dålig på att göra mål framåt detta år så tror jag att dom inte kommer göra mål i denna match, därför kan man tippa på en kombination där Roma vinner utan att släppa in mål. Att dom gör det har ett odds på 4,75, vilket är mycket värt att satsa pengar på. Det mest troliga resultatet i den här matchen tycker jag är 2-0 till Roma, vilket har ett odds på 13,00 gånger pengarna på Bet365. Miralem Pjanic och Mohamed Salah blir målskyttarna i matchen. Att Mohamed Salah gör mål i matchen har ett odds på 3,50 gånger pengarna på Bet365.

 

Inter-vs-Roma

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se