Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Inter-Fiorentina

Dag: söndag, den 27:e september

Tid: 20.45

Plats: Stadio Giuseppe Meazza, Italien

Serieledande Inter tar emot tabelltvåan Fiorentina. En tidig seriefinal om man så vill säga. Det är omgång sex hetaste match tillsammans med Napoli-Juventus som spelas samtidigt fast på San Paolo-stadion. Ifall Inter vinner söndagens match drar man ifrån en aning. De kommer också att leda med sex poäng över Fiorentina. En spännande match att följa!

Inter har börjat säsongen på bästa möjliga sätt. Fem vinster av fem möjliga är inget dåligt facit. De har även bara släppt in ett mål vilket visar på en stabil defensiv. 0,2 insläppta mål per match är fantastiskt bra. Värt att notera är att de inte gjort speciellt många mål heller och har fyra 1-0 matcher och en 2-1 match. Målsnåla matcher där Inter har vunnit med uddamålet varje match. Hetaste matchen var hemmaderbyt mot AC Milan som slutade 1-0.

Senaste matchen var hemma mot Hellas Verona och det var endast ett mål som gjordes i matchen. Den defensiva mittfältaren, Felipe Melo stod för matchens enda mål och matchen slutade 1-0 till Inter. En stabil insats med fjärde hållna nollan på fem matcher.

Nyförvärvet och den tidigare Fiorentinaspelaren, Stevan Jovetic leder Inters interna skytteliga med tre gjorda mål. En bra start då han under sin tid i Manchester City hamnade i frysboxen efter en del skador. Jag tror att Serie A passar honom bättre och det verkar även som det. Han var dock varken på bänken eller på planen senast mot Hellas Verona.

Nemanja Vidic kommer inte att komma till spel under söndagen drabbning.

Fiorentina har startat säsongen bra och ligger på en andraplats med fyra vinster och en förlust. I säsongsinledningen vann de mot AC Milan med 2-0 och imponerade starkt. Man har för övrigt gjort sju mål framåt och släppt in tre. Ett helt godkänt betyg då de enda målen är insläppta mot Torino. De har likt Inter hållit nollan i de övriga fyra matcherna. Vilket är riktigt starkt.

Senaste matchen var hemma mot nykomlingarna Bologna. Det klarade man galant och vann med 2-0. Målen gjordes utav Jakub Blaszczykowski och Nikola Kalinic och segern var aldrig riktigt hotad.

Manuel Pasqual som har spelat två matcher för Fiorentina så här långt har fått en muskelbristning i vaden och kommer inte att vara med på söndag.

Förra året vann Fiorentina båda mötena mot Inter Milan. Första mötet förra året slutade 3-0 till Fiorentina på deras hemmaplan medan de andra mötet blev 1-0. Förra året verkade Fiorentina ha lätt för Inter.

Ifall vi kollar in historiken så under de tio senaste matcherna de båda lagen har mött varandra har det slutat med, sex Inter vinster, en oavgjord och tre Fiorentina vinster. Historiken talar alltså för Inter.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Båda lagen har startat säsongen riktigt bra och med få mål insläppta. Jag tror därmed att det kommer bli en tillknäppt match där få chanser kommer att uppstå. Därmed kommer även få mål uppstå. Fyra hållna nollor från vardera lagen visar på en mycket stark defensiv. Under 1,5 mål ger dig 3,40 och under 2,5 mål ger dig 1,80 gånger pengarna. Avskräck dig inte från det höga oddset på 3,40(under 1,5 mål) då jag tror att det kommer gå in under söndagens drabbning.

Svårt att veta vem som kommer ta hem det hela men jag tror på Inter. De har startat riktigt bra där deras nyförvärv ar kommit in i laget bra. Att Inter vinner på sin hemmaplan är inte givet men de har en klar fördel. En vinst till Inter ger dig 1,85.

Dagens chansning är korrekt resultat då jag skulle vilja tippa på 1-0 till Inter. Argumenten för det hittar ni längre upp i texten. Det enda motargumentet jag har för det är att Inter förlorade båda sina matcher mot Fiorentina förra året men de har visat en helt annan karaktär detta år.

Inter-Milan-vs-Fiorentina