Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips IFK Göteborg – Halmstad BK

Dag: söndag 4 oktober

Tid: 15:00

Plats: Gamla Ullevi, Göteborg

Allsvenskan går in mot sitt slutskede med bara fyra omgångar kvar. IFK ligger på en förstaplats i serien med samma poäng som Norrköping, dock med bättre målskillnad. Halmstad kämpar i botten för att ska få hänga kvar i Allsvenskan. De ligger nästsist och har fem poäng upp till kvalplats och tio till säker mark. Så det kommer bli en oerhört viktigt match för båda lagen.

IFK Göteborg kommer senast från en seger mot GIF Sundsvall med. Målen gjordes av Emil Salomonsson, Mikael Boman och Mads Albaek. Segern satt hårt inne då de avgörande 3-2 målet inte kom förrän i 80 minuten. Lagets skyttekung Sören Rikes gick mållös från matchen men kommer att bli viktig i de sista matcherna i Allsvenskan. I matchen mot Sundsvall fick Riku Riski kliva av med en vadskada så han kommer missa matchen mot Halmstad. Den långtidsskadade Thomas Rogne missar resten av säsongen och förväntas var tillbaka i slutet av maj.

Halmstad åker till Göteborg med en oerhörd press. De ligger illa till i serien och behöver verkligen i poäng behov för att klara sig kvar. I deras senaste match så mötte de Malmö FF  på hemmaplan och de fick med sig ett 0-0 resultat. De var viktigt för Halmstad att de tog poäng igen då de hade förlorat tre matcher i rad innan. James keens, Matthew Rusike och Junes Barny är lagets bästa målskyttar då de har gjort tre mål var. Med dessa resultat så ser man att Halmstad har haft det svårt med målgörandet och de har blivit en stor orsak att de ligger nästsist i tabellen. På deras skadelista så hittar vi Viktor Ljung som ska vara tillbaka i oktober och långtidsskadade King Gyan Osei som missar resten av säsongen.

Senast lagen möttes var i maj och då van IFK med 2-1. Halmstads mål gjordes av James Keene och IFK två mål stod Jakob Ankeresen för.

Speltips

Odds från Bet365

Att IFK Göteborg ska vinna matchen känns givet så det är inte värt att satsa på. Att IFK vinner utan att släppa in mål ger oddset 1.80. IFK har varit riktigt starka på hemmaplan och har bar släppt in två mål på tio matcher. Att Mikael Boman gör mål i matchen mot sitt gamla lag Halmstad BK ger oddset 1.80. chansningen till dagens match är att det blir exakt två mål i matchen och de ger 4.33 gånger pengarna.

3508517_2048_1152