Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Hoffenheim – Hamburg

Dag: fredagen den 23:e oktober

Tid: 20:30

Plats: Rhein-Neckar-Arena, Tyskland

Nu är det dags för den tionde omgången i Bundesliga och på fredag spelas den första matchen för denna omgång och den spelas mellan Hoffenheim och Hamburg, där landslagsmittfältaren Albin Ekdal spelar. Bundesliga leds utav Bayern München som har 27 poäng efter nio matcher och har inlett säsongen med samtliga poäng utav de 27 man har spelat om. I Hoffenheim spelar ju Jiloan Hamad också dock så är han korsbandsskadad och har varit under en lång period. Det blir en liten svensk kamp i denna match även om båda kanske inte är med och spelar. Hamburg ligger på en tolfte plats i ligan med 11 poäng efter nio matcher, Hoffenheim har inlett ännu sämre och ligger på en sjuttonde plats med sina sex poäng. Det är bara Augsburg som ligger längre ner i tabellen än vad Hoffenheim och det är dags för dom att plocka lite poäng nu, så de slipper vara med i bottenstriden under en längre tid.

Hoffenheim som var ett mittenlag förra året har inlett den här säsongen uselt och man ligger näst sist i tabellen med sina sex poäng efter nio matcher. Man slutade på en åttondeplats förra året med 44 poäng efter 34 matcher, en bra placering för Hoffenheim. Det som dock inte var positivt för deras del, var att fick en målskillnad på minus sex förra året och de bör sträva efter att få en målskillnad på plus. Hoffenheim har haft en tuff inledning och man har också mött några riktigt tuffa lag i form utav Bayer Leverkusen, Bayern München och Borussia Dortmund, vilka är de tre bästa lagen inom tysk fotboll enligt mig. Hoffenheim kommer senast från en förlust mot Wolfsburg på bortaplan. Den matchen slutade 4-2 i Wolfsburgs favör och då gjorde Jeremy Toljan och Jonathan Schmid målen för Hoffenheim. Steven Zuber, Kai Herdling och Jiloan Hamad är de skadade spelarna i Hoffenheim och kan inte medverka i denna match. Kevin Volland är förövrigt den bästa målskytten för Hoffenheim med sina fem mål.

Hamburg är ett lag alltid som är med i bottenstriden men de lyckas alltid att hålla sig kvar i Bundesliga och det har de lyckats göra sen Bundesliga startade. Hamburg är alltså det enda lag som har legat kvar i den tyska högstaligan under hela ligans historia. Hamburg är i nuläget ett mittenlag i Bundesliga och man ligger på en tolfte placering just nu med sina 11 poäng på nio matcher. Förra året så kom Hamburg på en 16:e plats med 35 poäng och en målskillnad på hela minus 25, med den placeringen var de tvungna att kvala. I kvalet så vann de och lyckades hålla sig kvar i Bundesliga. Hamburg kommer senast från två förluster i ligan och kommer med rätt så dåligt självförtroende inför denna match. Den senaste matchen var mot Hertha Berlin på bortaplan och då förlorade dom med 3-0. Emir Spahic, Ivica Olic, Aaron Hunt, Gojko Kacar och Ronny Marcos är alla skadade i Hamburg och är inte med i denna match. Pierre-Michel Lasogga är bäste målskytt i Hamburg med tre mål.

Förra året blev det fyra poäng för Hoffenheim på två möten mellan dessa lagen och där är det fördel för Hoffenheim, då man vet att man kan slå Hamburg. Den första matchen spelades den 19:e oktober 2014 på Hamburgs hemmaplan och då blev det 1-1. Hamburgs mål gjordes utav Pierre-Michel Lasogga och Hoffenheims mål gjordes utav Anthony Modeste. Den andra matchen spelades på Hoffenheims hemmaplan den 14 mars 2015 och då vann Hoffenheim med 3-0. Då gjorde Eugen Polanski två mål för Hoffenheim och Sebastian Rudy gjorde ett mål.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att Hoffenheim vinner den här matchen då de har vunnit de senaste mötena och de har hemmaplan vilket är stora fördelar för dom. Att dom vinner har ett odds på 2,05, vilket är ett bra odds som är värt att tippa på. Jag tror att Hoffenheim vinner men att båda lagen gör mål, och att tippa på att Hoffenheim vinner och att båda lagen gör mål har ett odds på 4,00 gånger pengarna. Jag tror dock att det blir jämnt och att Hoffenheim vinner med uddamålet och det har ett odds på 3,75 på Bet365. Pierre-Michel Lasogga är en bra målskytt för Hamburg och jag tror han gör mål för dom i denna match, det har ett odds på 3,75 vilket är ett mycket bra odds. Hoffenheims bäste målskytt Kevin Volland lär också han vara med i målprotokollet och att han gör mål har ett odds på 2,62 gånger pengarna på Bet365. Mitt sista spel är en chansning och det är ett spel på korrekt resultat, det mest troliga resultatet enligt mig är 2-1 till Hoffenheim och det har ett odds på 8,50 gånger pengarna på Bet365.

 

16564

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se