Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Fiorentina – Roma 25/10

Dag: söndagen den 25:e oktober

Tid: 18:00

Plats: Stadio Artemio Franchi, Italien

Under söndagen så är det hela sju matcher som spelas i den Italienska ligan och det är den nionde omgången som spelas. Serie A leds i nuläget utav Fiorentina som har 18 poäng efter åtta matcher och jag kommer skriva om just Fiorentina i denna text. Serieledande Fiorentina tar emot trean Roma på sin hemmaplan Stadio Artemio Franchi och den här matchen avgör mycket även om det bara är en tidig del av säsongen. Den här matchen avgör direkt vilka som blir de nya serieledarna i Serie A. Vid vinst för Fiorentina drar dom ifrån mycket i tabelltoppen och utökar sin ledning, vinner Roma så blir dom de nya serieledarna. Blir det oavgjort så är Fiorentina fortfarande serieledare och Roma går förbi Inter och blir nya tvåor i ligan, den här matchen alltså rätt mycket vad som händer med tabellen.

Fiorentina som har tappat sin storstjärna Juan Cuadrado till Chelsea han är dock för nuvarande utlånad till regerande mästarna Juventus, har sett starka ut även utan Juan Cuadrado och man leder Serie A välförtjänt med 18 poäng efter åtta matcher. Fiorentina slutade förra året på en fjärde plats och det gjorde att man kom till Europa League detta år. I Europa League har det gått trögt för Fiorentina och man ligger sist i Grupp I som består utav FC Basel, Lech Poznan och Belenenses. Fiorentina har bara lyckats spela ihop tre poäng på tre spelade matcher, vilket dom såklart inte är nöjda med. Fiorentina har dålig form och man har förlorat de två senaste matcherna man spelat, en i Serie A och en i Europa League. Den förlusten i Serie A kom mot Napoli då man förlorade med 2-1, Fiorentinas enda mål i matchen gjordes utav Nikola Kalinic. Gonzalo Higuain och Lorenzo Insigne gjorde målen för Napoli. Förlusten i Europa League kom mot Lech Poznan och då förlorade man också med 2-1, Fiorentinas enda mål gjordes utav Guiseppe Rossi. Lech Poznans mål gjordes utav Dawid Kownacki och Maciej Gajos. Den bästa målskytten för Fiorentina är just Nikola Kalinic som har gjort fem mål detta år. Gilberto Junior och Marko Bakic är de skadade spelarna för Fiorentina och Marcos Alonso är osäker till spel.

Roma slutade på en andra plats i Serie A förra året med sjutton poäng efter Juventus, därmed kom man direkt till Champions League. I nuläget ligger Roma på en tredje placering i ligan och man kan gå upp i serieledning om man vinner mot Fiorentina, vilket Roma självklart är sugna på. Man har sjutton poäng efter åtta matcher, vinner man så går man upp på tjugo poäng, två poäng före Inter och Fiorentina i så fall. I Champions League så spelar Roma i Grupp E tillsammans med FC Bate Borisov, Bayer Leverkusen och Barcelona. Den gruppen leds utav Barcelona med sju poäng efter tre matcher, Roma ligger faktiskt sist i den gruppen med bara två poäng på tre spelade matcher. Roma kommer med gott självförtroende inför denna match då man spelat lika mot Bayer Leverkusen och vann mot Empoli i sina två senaste matcher. Man spelade hela 4-4 mot Bayer Leverkusen i Champions League och det var en svängig match som från början till slut var underhållande. Daniele De Rossi gjorde två mål för Roma då, Miralem Pjanic gjorde ett och Iago Falque gjorde ett mål i denna match. I Serie A så mötte man alltså Empoli och då vann man med 3-1, Romas mål gjordes utav Miralem Pjanic, Daniele De Rossi och Mohamed Salah. Mohamed Salah och Miralem Pjanic är de bästa målskyttarna för Roma och de har gjort fyra mål vardera. Francesco Totta, Seydou Keita, Elio Capradossi och Kevin Strootman är de skadade spelarna för Roma. Daniele De Rossi är fortsatt ett frågetecken inför denna match.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror ändå att Fiorentina är favoriter inför denna match då de spelat väldigt bra den här säsongen och man är serieledare i Serie A, man vann också mött Roma i det senaste mötet med 3-0. Att dom vinner har ett odds på 2,50 gånger pengarna. Jag tror även att de vinner utan att släppa in mål vilket gjorde i det senaste mötet mellan lagen och det har ett odds på 4,50 på Bet365. Nikola Kalinic är den bästa målskytten för Fiorentina och jag tror han gör mål i denna match, det har ett odds på 2,75 gånger pengarna. En chansning kan vara att han blir den sista målskytten i matchen och det har ett odds på 6,50, vilket kan vara värt en chansning. En chansning är att spela på en scorecast – i matchen, då spelar man på målskytt i matchen och korrekt resultat efter fulltid. Jag tror att Nikola Kalinic gör mål i matchen och att Fiorentina vinner med 1-0 och det har ett odds på 26,00 gånger pengarna. Rätt resultat i den här matchen tror jag blir 1-0 till Fiorentina och det har ett odds på 9,00 gånger pengarna på Bet365.

 

Fiorentina-Roma-maçı-canlı-izle

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se