Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Fenerbahce – Lokomotiv Moskva

Dag: tisdagen den 16:e februari

Tid: 18.00

Plats: Sükrü Saracoglu, Turkiet

Då var det dags för det första mötet i sextondelsfinalen av Europa League. Det är det turkiska laget Fenerbahce som tar emot det ryska laget Lokomotiv Moskva på sin hemmaarena. Fenerbahce leder i den turkiska ligan och Lokomotiv Moskva ligger trea i den ryska ligan. Därmed är det två topplag som drabbas samman, även om lagen inte spelar i samma liga. Det lär bli en underhållande match där jag tror att Fenerbahce går segrandes ur kampen.

Fenerbahce ligger för tillfället på toppen av tabellen i turkiska Süper Lig. Man har lyckats spela ihop 49 poäng efter 21 spelade omgångar. Fenerbahce ligger fyra poäng före Besiktas som har två matcher minder spelade. Fenerbahce har gjort 37 mål i ligan och släppt in 19 mål detta ger dom en målskillnad på plus 18. Fenerbahce är extremt stabila som lag och det kan man se på deras senaste matcher. Man har bara förlorat en enda gång på de 28 senaste matcherna alla tävlingar inräknade.

Senaste matchen för Fenerbahce spelades i Sûper Lig mot Kasimpasa. Den matchen vann man rätt enkelt och utan några som helst konstigheter. Matchen slutade 3-1 och de som gjorde målen för Fenerbahce var Robin van Persie, Diego och Alper Potuk. Det enda målet för Kasimpasa gjordes utav Sanharib Malki i den 87:e matchminuten.

Fenerbahce har fyra spelare på sin frånvarolista. De som inte kan medverka i matchen mot Lokomotiv Moskva är Mehmet Topal, Raul Meireles, Mahmut Ertugal Taskiran och Abdoulaye Ba. Den bäste målskytten för Fenerbahce denna säsong är Fernandao som har gjort tio mål i den turkiska ligan.

Lokomotiv Moskva ligger för tillfället på en tredjeplats i den ryska ligan. Efter 18 spelade omgångar så har man lyckats spela ihop 32 poäng. Man har lyckats göra 30 mål framåt och har släppt in 23 mål bakåt, detta ger dom en målskillnad på plus 7. Lokomotiv Moskva har inte spelat i den ryska ligan sedan den 4:e december. Därmed har man spelat en hel del träningsmatcher på den senaste tiden med blandat resultat.

Senaste matchen för Lokomotiv Moskva var en träningsmatch mot AGF Aarhus. Den matchen förlorade man mot det danska laget. Matchen slutade 1-2 till AGF Aarhus och det var inte ett positivt resultat för Lokomotiv Moskva inför kommande spel i Europa League.

Lokomotiv Moskva har bara två spelare på sin frånvarolista. Det är Vladislav Ignatjev som är sjuk och Vedran Corluka som är avstängd mot Fenerbahce. Den bäste målskytten för Lokomotiv Moskva denna säsong är Omar Niasse som har gjort åtta mål i den ryska ligan. Han värvades dock till Everton efter den fina säsong han haft i Ryssland.

Vårt speltips:

Alla odds är hämtade från bet365.com

Fenerbahce är favoriter inför denna match då dom har väldigt bra form och Lokomotiv Moskva har endast spelat träningsmatcher på sistone. Därför tror jag att dom vinner denna match och det har ett odds på 1,66 gånger pengarna. Det känns som det kan bli en målrik match och över 2,5 mål bör vara ett bra spel. Det ger det fina oddset på 2,05 på bet365. Jag tror också att båda lagen lyckas göra mål och det har ett odds på 1,95. Fernandao är den bäste målskytten i Fenerbahce denna säsong, därför tror jag att han även gör mål i denna match och det har ett odds på 2,62. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där Fenerbahce vinner matchen och att båda lagen gör mål, vilket har ett odds på 4,00 gånger pengarna. En chansning är att Fernandao gör minst två mål i matchen och det har ett odds på 11,00 gånger pengarna. Mitt sista speltips är att spela på korrekt resultat, vilket är svårt att tippa men ger stor vinst om ditt spel går in. Det mest rimliga resultat i denna match är enligt mig 3-1 till Fenerbahce och det har oddset på 15,00 gånger pengarna på bet365.

 

cropped_content_fenerbahce-lokomotiv-moskova-maci-ne-zaman-saat-kacta-hangi-kanalda-ilk-mac-nerede-oynanacak_TC002OeU79iN03G