Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Fenerbahce-Ajax

Dag: torsdag den 22:a oktober

Tid: 21:05

Plats: Sükrü Saracoglu, Turkiet

Efter att ha sett några riktigt roliga matcher i Champions League går vi nu över till Europa League. Det är Ajax som åker till Turkiet för att möta Fenerbahce på sin stora arena. Den tar nämligen dryga 55 000 och det blir alltid ett otroligt tryck på arenan. För hemmalaget Fenerbahce har det inte gått riktigt som de tänkt i gruppen. De ligger just nu sist och har endast plockat en poäng på sina två matcher. Ajax har heller inte vunnit någon match utan spelat oavgjort två.

Fenerbahce har som sagt inte vunnit någon match i årets upplaga av Uefa Europa League. De mötte senast Celtic och det blev då 2-2. I ligan har det gått bättre och de ligger i nuläget på en tredjeplats efter att de lyckats ta tre poäng i den senaste matchen.

Det var alltså Celtic som stod för motståndet förra matchen i Europa League. Fenerbahce tappade koncentrationen och Celtic lyckades sätta två mål inom fyra minuter. De gulsvart randiga fick in ett mycket viktigt mål innan paus och de kom sedan in som ett helt annat lag till andra halvlek. I den 48:e minuten lyckades bortalaget kvittera och det resultatet höll sig hela matchen ut. Den inbytte Fernandão gjorde de båda målen.

I söndags lyckades de vinna mot bottenlaget Kayserispor med 1-0. En mycket viktig match där bortalaget Fenerbahce inte gjorde mer än vad de behövde. Det var i den 29:e minuten som målet kom och det var nyförvärvet Robin van Persie som nätade den gången.

Klubben värvade hela tolv spelare inför säsongen. Några av dem var bland annat Nani och van Persie som båda kom från Manchester United.Lazar Markovic, på lån från Liverpool samt Fernandão. Van Persie är den som gjort mest mål för klubben under säsongen. Han har gjort fyra mål på sina åtta matcher i ligan. Han har ännu inte lyckats stå för något mål i Europa League.

Volkan Sen och Bruno Alves är båda skadade och kommer inte kunna spela på matchen. Gällande Nani förväntas han kunna spela trots att han blev utbytt på grund av skada i förra matchen.

Serieledande Ajax kommer med en vinst i bagaget. De mötte senast Heracles Almelo och vann stabilt med 2-0. Klubben har en riktig bra målskillnad då man endast släppt in fyra mål och gjort 21.

Det var ingen lätt match som väntade Ajax i lördags. Det var de dåvarande tredjeplacerade Heracles Almelo på bortaplan som väntade de rödklädda. Bortalaget lyckades avgöra matchen i första halvlek då det gjorde både ett- och 2-0. Målskyttarna var Anwar El Ghazi och Nemanja Gudelj där båda målen kom på mycket fina skott utanför straffområdet.

I den senaste matchen i Europa League fick Ajax inte riktigt som de ville. De mötte norska Molde och slutresultatet blev 1-1. De båda målen kom i den första halvleken. Det var ett misstag av Ajaxförsvaret som ledde till 1-0 för hemmalaget. Ajax dominerade helt klart matchen och fick tillslut in kvitteringsmålet i den 19:e matchminuten. Målet gjordes av den unge talangen Viktor Fischer. De skapade lägen efter lägen, men lyckades inte få in tvåan och Moldes målvakt Ethan Horvath stod för några riktigt fina räddningar. Om de nu ska fullfölja sitt mål att komma till semifinal måste man vara mycket mer koncentrerad så man inte gör slarviga försvarsmissar samt att man måste bli mer effektiv och sätta lägena man får. Bäst i Ajax var helt klart Fischer som var väldigt spelsugen.

Boer har en väldigt ung trupp där medelåldern förra matchen var 23 år. Man har många talanger som spås bli riktigt bra där El Ghazi och Viktor Fischer är några av dem. Den förstnämnde är även lagets bästa målskytt som står på åtta gjorda.

Arkadiusz Milik, som värvades från Bayer Leverkusen samt Yaya Sanogo, som lånades från Arsenal är båda skadade till matchen. Milik som börjat bra i Eredivisie är såklart ett stort avbräck för klubben.

Lagen har endast mötts två gånger innan och det var 1968. Då var det sextondelsfinal i Europa League och Ajax vann de båda mötena. Det säger kanske inte så jätte mycket eftersom det var så många år sedan.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.

Det är en väldigt svår match att tippa då de båda lagen är väldigt jämna. Därför tror jag att det kommer bli oavgjort i matchen. Det är en otroligt viktig match för de båda lagen och det kan då ha en tendens att det blir väldigt tillknäppt. De kommer även med en vinst där man kanske inte spelade jätteövertygande. Jag vet att detta spel inte är jätte populärt hos vissa, men det har som sagt en stor chans att gå in. Även oddset är ganska högt, 3,70 i nuläget.

Eftersom det kommer bli en tillknäppt match så kan det bli så att det blir få mål i matchen. Visst, det är två målglada lag men när det gäller så pass mycket för de här lagen tror jag det kommer bli en hackig match. Jag tror att det blir under 2,5 mål. Det spelet värderas till 2,00 gånger pengarna.

Eftersom de båda lagen är två målglada lag tipsar jag dig om att spela på att båda lagen ska göra mål. De bägge lagen har gjort mål i samtliga liga matcher och med en van Persie samt El Ghazi i form är det en stor sannolikhet att detta tips går in. Även Ajax Viktor Fischer är väldigt spelsugen och i en finfin form. Detta tips ger dig 1,61 i nuläget.

Mitt sista speltips är att Robin van Persie ska näta under matchen. Han är som sagt i en väldigt bra form och har en väldigt hög högstanivå. Med många högklassiga spelare runt sig gör han med stor sannolikhet mål i matchen. Han har även ett otroligt stöd i ryggen från sin hemmapublik som även det kan lyfta han några snäpp. 2,20 är oddsen på det i nuläget.

fft104mm3940472

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se