Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: FC Barcelona – SD Eibar

Dag: söndag den 25:e oktober

Tid: 18:15

Plats: Camp Nou, Spanien

Då var det dags för de regerande mästarna Barcelona att ta emot Eibar på Camp Nou. Barcelona ligger just nu på en tredjeplats med sina 18 poäng och Eibar har lyckats samla ihop 13 poäng och ligger därmed på en 7:e plats. Barca kommer med en vinst i bagaget medan bortalaget lyckades få en poäng mot Sevilla. Storklubben har fortfarande världens bästa fotbollsspelare (enligt mig) skadad. Eibar som precis klarade sig förra säsongen från att åka ur har inlett årets La Liga mycket bra med endast en förlust.

FC Barcelona har inlett säsongen bra, men inte mer än så. Storförlust mot Celta Vigo samt förlust mot Sevilla som inte alls varit bra i La Liga hittills är några av de sämre matcherna laget haft i ligan. En stor anledning till detta är Messis skadefrånvaro såklart.

Champions League var det som väntade laget i veckan. Det vitryska laget Bate Borisov skulle de möta. Barca dominerade matchen hela vägen ut, men det stod ändå 0-0 i halvtid. Inte någon jätte rolig match att kolla på då det inte hände så jätte mycket. Ett stort plus till Sergio Busquets som kontrollerade matchen på mitten mycket bra både defensivt och offensivt. Även Neymar var väldigt bra som var i stort sett ostoppbar. I den 48:e minuten spräckte Barcelona Bates nolla. Målskytt var då Ivan Rakitic. I den 64:e minuten utökade dem ledningen, även då Rakitic.

I deras senaste liga match var det Madridlaget Rayo Vallecano som åkte till Camp Nou. En kaosmatch där Barca var fantastiskt dåliga bakåt. Bortalaget tog ledningen och det kunde blivit mer. Det svängde åt båda hållen hela tiden, alltså en väldigt rolig match för oss tittare. Om inte Neymar skulle varit såpas bra som han var i matchen kunde det blivit ett helt annat slutresultat. I den 22:a minuten kom kvitteringsmålet och i den 32:a kom ledningsmålet för Barca, båda på straff och båda av Neymar. Barcamålvakten Bravo lyckades hålla hemmalaget i en fortsatt ledning när Vallecano skapade lägen efter lägen i första halvlek. Istället utökade hemmalaget ledningen i den 69:e minuten av Neymar och två minuter senare satte han sitt fjärde mål i matchen. 5-1 skulle även komma och nej, Neymar gjorde faktiskt inte det utan Suarez fick då istället näta. 5-2 blev slutresultatet efter att Vallecano gjort ett sent reduceringsmål.

Lagets bästa målskytt är Neymar. Han har gjort åtta mål på sju matcher vilket är ett väldigt bra facit.

På skadefronten har de tre spelare borta. De är Sergi Roberto som har en befarad ljumskskada, Rafinha som har en skada på främre korsbandet och bakre ledkapseln i höger knä samt Messi som har en ligamentskada i vänster knä. Angående Andrés Iniesta är det fortfarande oklart då han fått en muskelbristning i baksida lår.

SD Eibar har som sagt en godkänd inledande säsong. Tre vinster, fyra oavgjorda och en förlust är självklart godkänt för ett bottenlag.

1-1 blev slutresultatet förra veckan i ligan. Det var ett dåligt och frustrerat Sevilla som stod för motståndet. Det var Eibar som började bäst och tog ledningen i den 8:e minuten. Målskytt Borja Bastón, assisterad av Saúl Berjón. Med lite flyt från domaren lyckades Eibar få med sig ett poäng som de ska vara nöjda över.

Eibar har inte förlorat någon match på de fyra senaste. Anmärkningsvärt är att de endast släppt in sju mål på de åtta spelade matcherna i ligan.

Lagets bästa målskytt är Borja Bastón som gjort fem mål hittills i ligan. Alla hans fem mål kommer i de fyra senaste matcherna. Han är endast 23 år och är väldigt viktig för klubbens anfallsspel.

Endast två spelare är borta till matchen. De är Luna och Jaime.

Lagen har endast mötts två gånger innan. Senaste gången vann Barca med 2-0 och innan dess vann de med 3-0. Messi gjorde tre av de fem målen, även Neymar fick näta fast då endast en gång.

Vårt speltips:

Alla odds är från bet365.com.

Eftersom oddsen på att Barcelona ska vinna är såpas låga (1,11) anser vi att det kan vara lämpligare att tippa på att Neymar ska göra mål i matchen. Detta spel är det inte heller ett jätte högt odds på, men ändå mer spelvärd enligt mig. Neymar är i en fruktansvärd bra form just nu. Han har nätat i de två senaste ligamatcherna varav i den senaste gjorde han fyra som ni redan vet. Eftersom Messi är skadad måste någon annan kliva fram och det har Neymar gjort på ett riktigt bra sätt. Han lyckades som sagt inte göra något mål i den senaste Champions League matchen som var i veckan, men han var väldigt spelsugen och stod för det mesta i anfallsväg för Barca. Oddsen på att han ska göra mål är 1,36 i nuläget. Du kan även tippa på att han gör två mål vilket är väldigt spelvärt. Oddsen på det är i nuläget 2,40 gånger pengarna.

Mitt andra speltips är en liten chansning då jag tror att Eibar gör matchens första mål. Eibar har tagit ledningen i de fyra senaste ligamatcherna och Barcelona har i sin tur låtit motståndaren ta ledningen i de två senaste ligamatcherna. Eibar har även sin store skyttekung Bastón i storform då han gjort fem mål på sina fyra senaste matcher som ni vet. Efter Barcelonas försvarsfiasko förra matchen vet man nu heller inte riktigt var man har dem. Om du tippar på detta skulle det ge dig ett odds på 5,50 vilket är ganska högt.

Mitt sista speltips är att man ska tippa på det ska bli över 2,5 mål plus att båda lagen ska göra mål. Barcelona har som sagt haft en dålig defensiv det senaste medan Eibar haft en bra offensiv det senaste. Att det blir över 2,5 mål är ganska säkert enligt mig och Barcelona kommer ju med all säkerhet göra något mål. Det enda som kanske känns lite osäkert är att Eibar ska göra mål, men det tror jag på. Mer argument till detta kan du hitta i stycket över. Oddsen till detta är 2,37 i nuläget.

fc-barcelona-sd-eibar

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se