Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Everton – West Bromwich 13/2

 

Dag: 13/2 – 2016

Tid: 16.00

Plats: Goodison Park, Liverpool

Återigen dags för Premier League efter en veckas väntetid. Everton tar emot West Bromwich på deras hemmaborg Goodison Park. Everton klättrade flera placeringar i tabellen efter den senaste matchen, då det är väldigt jämnt i mitten och i nuläget ligger man på en åttondeplats. West Bromwich har en tung period och en vinst hade varit väldigt skönt för laget att ta. Man har inte vunnit på över fem matcher och är ett av de lagen som har den sämsta formen. Det här kommer vara en match som bägge lagen vill vinna, Everton för att få kontakt med lagen som ligger på Europa spel platser och West Bromwich för att undvika att komma in i bottenstriden som kan vara förödande.

Everton som mötte Stoke i senaste omgången på bortaplan och som man vet är inte Stoke borta den lättaste matchen. Det var dock inget snack om saken vilka som skulle gå vinnande ur denna strid. Everton gjorde historien kort och ledde med hela 0-3 i halvtid och matchen var avgjord tidigt. Man skapade mycket chanser tidigt och var distinkta, senare så försökte ju Stoke pressa på, men Everton var grymt stabila och kunde ta en skön trepoängare. Matchens mål gjordes av Lukaku, Coleman och Lennon.

På Evertons skadelista finns Besic, Browning och Hibbert ingen av dessa spelare kommer att komma till spel mot West Bromwich. Medan det finns frågetecken på några spelare Stones som dras med en överansträngning, Niasse kommer förmodligen heller inte till spel då han väntar på tillstånd och Tim Howard som fortfarande dras med en knäskada. Robles lär få chansen mellan stolparna den här matchen också och man kunde ju inte klaga på hans insats senast.

Romelu Lukaku skuggar Leicesters skytteliga ledare Vardy i toppen och har gjort 16 mål hittills den här säsongen. Vardy är i en ruggigt bra form och om Lukaku vill komma ikapp han krävs nog något mål på lördag mot West Bromwich. Laget gör mycket mål och det är en av lagets styrkor och om man bara håller tätt lite oftare kommer man säkert kunna klättra någon placering uppåt i tabellen. Trots att duktiga Howard var borta höll man tätt mot Stoke och det är en styrka.

West Bromwich åkte på en tung förlust borta mot Newcastle i senaste omgången och ett sådant lag måste man slå om man vill hålla sig ifrån bottenstriden. Newcastle var helt klart mycket bättre än West Bromwich och de tog en rättvis seger. West Bromwich hade endast 31% i bollinnehav och då ledde motståndarna större delen av matchen. Man hade inte ens ett skott på mål och det ska mycket till om man lyckas slå Everton nu på lördag.

På skadelistan för laget finns Dawson, McAuley, Olsson, Evans, McManaman och Morrison. Dessutom är det osäkert om Brunt kommer till spel då han dras med en vadskada.

West Bromwich är det lag som är sämst offensivt, man har endast gjort 23 mål framåt och det är på tok för dåligt. Laget har ingen riktigt bra målskytt som gör mycket mål, utan lagets interna skytteliga toppas av Rondon som bara har gjort fyra mål. Det måste vara fler spelare som kliver fram nu när man har tuffa tider i laget.

Senaste mötet mellan lagen slutade 2-3 till Everton och inför den här matchen ska det bli spännande att se hur West Bromwich står emot Evertons offensiv.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Everton är klara favoriter enligt mig och en vinst ger 1,57 och det är klart spelvärt. West Bromwich har många spelare borta som är viktiga för laget och det har märkts på sista tiden. Jag tror West Bromwich kommer vara lika uddlösa som i sin senaste match och att Everton kommer vinna med hela 4-0. Det tror jag för att laget inte kommer kunna stoppa firma Lukaku och Barkley och då blir det svårt att vinna en match. Över 2,5 mål är given och det ger bra odds på 1,90 pengarna. Potentiella målskyttar i Everton är framförallt Barkley och Lukaku. Även beroende på vem det är som startar mellan Lennon och Deulofeu kommer kunna sätta ett mål för Everton. Det här är en säker Everton vinst och målrikmatch. Lycka till med bettingen!

 

Everton-v-WBA