Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Everton – Tottenham

Dag: söndag den 3/1 – 2016

Tid: 17.00

Plats: Goodison Park, Liverpool

I denna söndagsmatch tar Everton emot Tottenham i en spännande match. Hemmalaget Everton kommer från en svidande förlust mot Stoke och det var tufft för laget och det speglar lite hur det har sett ut den senaste tiden för laget. Tottenham som i sin tur har visat upp fin form i slutet och kommer från en vinst senast mot Watford. Matchen är framförallt viktig för Tottenham eftersom Arsenal börjar att sticka iväg i toppen och vill man haka på är seger ett måste. Everton behöver komma in i en bra trend igen annars kommer man aldrig kunna komma upp på en Europa – plats. Dessa lag har förövrigt spelat mest oavgjorda matcher av alla lag i Premier League nämligen åtta stycken till antalet.

Everton som åkte på en sur förlust i senaste matchen mot Stoke. Stoke som avgjorde matchen på tilläggstid på straff. Matchen slutade 3-4 och det var ett väldigt böljande spel, fram och tillbaka hela tiden. Man hade betydligt mer chanser än Stoke, men lyckades inte förvalta det som man borde. Man vann mot Newcastle matchen innan Stoke, men innan dess har det varit svårt med poängskörden det senaste.

Man har åkt på två nya skador i laget och det är Tom Cleverley som har en hälseneskada och James McCarthy. Sedan tidigare på skadelistan har man Browning, Oviedo, Jagielka, Hibbert och Pienaar. Man har faktiskt rätt många på skadelistan, men det är tur att det inte är massa nyckelspelare. Jagielka hade dock vart bra att få tillbaka snart.

Hete Romelu Lukaku som leder skytteligan i Premier League tillsammans med Vardy och gjorde två mål nu i senaste matchen och har varit riktigt het hela säsongen och är så viktig för Evertons offensiv. Han står på 15 mål i nuläget och behöver producera mot Tottenham för det kommer bli en svår nöt att knäcka. Ross Barkley och Deulofeu gjorde även dem bra matcher mot Stoke och de bildar en stark trio för Evertons offensiv. Defensiven som brukar vara så bra, har inte fungerat alls i slutet och man har släppt in en hel del mål.

Tottenham som går riktigt bra i år, är svårslagna endast förlorat två matcher på hela säsongen och man har släppt in minst mål. I senaste matchen satt segern långt inne, men man lyckades tillslut göra ett avgörande 1-2 mål i match minut 89 genom ett snyggt mål av Son Heung – Min. Har som sagt en bra trend och om man fortsätter i den här trenden kommer man åtminstone få en Champions League plats eller kanske ett Premier League guld? För jag tycker att Tottenham är ett av de farligaste lagen i år hittills och man har spelat klart jämnast.

Moussa Dembele skadades i senaste matchen och utgick tidigt, fortfarande ett frågetecken om han kommer till start. På skadelistan sedan tidigare återfinns Clinton N´jie och Alex Pritchard som både är långtidsskadade.

Harry Kane toppar lagets interna skytteliga och står på elva mål, var mållös i senaste matchen, men gjorde två mål matchen innan så formen är även den på topp för Kane. Målskyttet annars är väldigt utspritt och man har flera spelare som kan göra mål. Det är en anledning varför Tottenham gör det så bra i år, man har flera som kan göra mål, man har en grymt bra defensiv och man har inga djupa dalar. Det enda i år man kan klaga på är väl att man ibland har haft lite svårt att avgöra matcher och om man hade löst det så hade man nog legat före Arsenal i tabellen.

Förra mötet lagen emellan slutade såklart 0-0 och det var väl inte oväntat att det skulle bli oavgjort på White Hart Lane.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Detta är en svårtippad match på förhand. Everton som dock har hemmaplan kan såklart också ställa till det för Tottenham, men jag tror inte man klarar av det den här matchen. En X2 är helt säker, det är jag övertygad för tror inte att Everton lyckas slå Tottenham trots att man har spelarmaterial som är kapabla till det. Tottenham har 2,62 pengarna och det är riktigt bra odds, men ändå svårspelat. Jag tror mer att den här matchen kommer bli ett kryss. Tottenham kommer få möta ett revansch suget lag som föll på mållinjen förra matchen. Ett målsnålt möte kommer det bli och ganska få klara målchanser. Jag skulle tippa på ett slutresultat på 1-1 och det ger 7,0. Potentiella målskyttar är framförallt Harry Kane och Romelu Lukaku som alltid är namn som kan göra mål, speciellt när de visar upp en grym form. Lyfter även fram Alli i Tottenham som jag tror kan göra mål och ett mål av Kone(som det har stått lite stilla för i slutet, men det kommer lossna snart). Det här kommer hur som helst bli en riktigt bra och rolig match att kolla på!

Everton-v-Spurs

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se