Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Everton – Manchester City 6/1

Dag: onsdagen den 6:e januari

Tid: 21.00

Plats: Goodison Park, Liverpool

Då var det dags för semifinaler i Capital One Cup och det är bara lag från Premier League kvar i turneringen. De lag som är kvar i denna turnering är Stoke, Liverpool, Everton och Manchester City. Stoke tar emot Liverpool på Britannia Stadium under tisdagens kväll och Everton tar emot Manchester City under onsdagen. Det blir två väldigt sevärda matcher, men jag kommer skriva om Everton mot Manchester City i denna text. Manchester City ligger på en tredjeplats i Premier League medan Everton ligger på en elfte placering. Även om det är stor skillnad vad det gäller tabellplacering så tror jag det kommer bli en jämn kamp lagen emellan. Bet365 erbjuder väldigt fina odds inför denna match.

Everton ligger i nuläget på en elfteplats i Premier League med 27 poäng efter 20 spelade omgångar. De är ett lag som gör extremt mycket mål om man kollar till deras tabellplacering. Det är faktiskt bara Manchester City och Leicester som har gjort fler mål i Premier League än vad Everton gjort. Everton har gjort 36 mål framåt och släppt in 29 mål, detta ger dom en målskillnad på plus 7. Everton har rätt så dålig form i ligaspelet och man har vara vunnit en match på de sju senaste omgångarna i Premier League.

Senaste matchen för Everton spelade dom i Premier League mot Tottenham. Den matchen slutade oavgjort och slutresultatet skrevs till 1-1. Det var inte svårtippat att denna match skulle sluta oavgjort eftersom Everton och Tottenham är de lag i Premier League som kryssar mest. Båda lagen har spelat oavgjort i nio matcher denna säsong. Evertons enda mål i matchen gjordes utav den gamle Tottenhamspelaren Aaron Lennon. Tottenhams enda mål gjordes elegant utav Dele Alli.

Everton har fem spelare på frånvarolistan och det är inte precis några nyckelspelare skadade, vilket är positivt för dem. De som är skadade är James McCarthy, Tyias Browning, Bryan Oviedo, Tony Hibbert och Steven Pieenar. Den bäste målskytten för Everton denna säsong är Romelu Lukaku. Han ligger också i delad skytteligaledning tillsammans med Jamie Vardy med sina 15 fullträffar.

Manchester City är som vanligt med i toppen av Premier League och kämpar om titeln. Man ligger i nuläget på en tredjeplats i tabellen med 3 poäng efter serieledande Arsenal. Manchester City har spelat ihop 39 poäng på de inledande 20 omgångarna i Premier League. Manchester City är det lag i hela ligan som har gjort flest mål, hela 39 stycken på 20 matcher. De har också släppt in 21 mål och detta ger dom en målskillnad på plus 18. Manchester City kommer till denna match med bra form då de inte förlorat på sina sex senaste omgångar.

Senaste matchen för Manchester City spelades i Premier League mot Watford. Den matchen lyckades man tillslut att vinn, men det satt väldigt långt inne för Manchester City. Matchen började tufft för Manchester City då Aleksandar Kolarov gjorde självmål efter en bra hörna av Ben Watson. Manchester City vände matchen och vann med 1-2 på bara två minuter. Yaya Toure gjorde 1-1 i den 82:e minuten och Sergio Kun Aguero gjorde 1-2 i den 84:e matchminuten.

Det ser rätt så ljust ut för Manchester City på deras frånvarolista eftersom det bara är två spelar borta. Dock så är deras viktigaste spelare skadad, nämligen lagkaptenen Vincent Kompany som har problem med en vadskada. Samir Nasri är också skadad för Manchester City och han kommer vara borta i 4-5 månader. Den bäste målskytten för Manchester city denna säsong är Sergio Kun Aguero som har gjort sju mål i ligaspelet.

Senaste mötet mellan lagen spelades den 23 augusti på Goodison Park. Den matchen slutade med en rätt så komfortabel seger för Manchester Citys del. Manchester City vann matchen med 0-2 och det var Samir Nasri och Aleksandar Kolarov som gjorde målen i denna match. Jag tror det kommer bli tuffare för Manchester City mot Everton i nästa möte.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att det kommer bli oavgjort i denna match och det grundar jag på att Manchester City inte såg särskilt övertygande ut i matchen mot Watford. Everton såg dock väldigt starka ut mot Tottenham men lyckades bara få med sig en poäng. Att det blir oavgjort i denna match har ett odds på 3,75 gånger pengarna. Jag tror dock att Manchester City kommer kvalificera sig vidare till finalen och det har ett odds på 1,25. Jag tror att båda lagen lär fokusera mycket försvaret och därmed blir det en match med få mål. Under 2,5 kan vara ett bra spel och det har ett odds på 2,20 gånger pengarna. Jag tror också att båda lagen kommer göra mål i denna match och det har ett odds på 1,57. Jag tror att de bästa målskyttarna i vardera lagen kommer att göra målen i denna match. Att Sergio Kun Aguero gör mål i denna match har ett odds på 1,83. Att Romelu Lukaku gör mål i denna match har ett odds på 2,25. För att höja oddset lite kan du spela på en kombination där båda lagen gör och att matchen slutar oavgjort, vilket har ett odds på 4,33 på Bet365. Mitt sista speltips är att tippa på resultat, vilket alltid ger väldigt höga odds eftersom det är svårtippat. Det mest rimliga resultatet enligt mig känns som 1-1 och det har ett odds på 7,00 gånger pengarna på Bet365.

 

seamus-coleman-gareth-barry-david-silva-manchester-city-man-city-everton_3341435

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se