Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Everton – Liverpool

Dag: söndag den 4/10

Tid: 14.30

Plats: Goodison Park, Liverpool

Första Mersey-Side mötet för säsongen kommer bli en rafflande historia. Everton ligger på en femteplats och har tolv poäng. Man har två poäng ner till sin rival Liverpool som ligger på en niondeplats det är en tajt tabell och en sådan här match är enormt viktig för bägge lagen. Dels att det inte hade varit bra att tappa poäng i dessa matcher när det är så jämt i tabellen och dels för att man vill vara bäst i staden. Det kommer bli en spännande match med mycket känslor både på läktaren och på plan.

Everton som har haft extremt svårt att förlora i år jämfört med föregående år. Man har bara åkt på en nit och det var mot topptippade Manchester City. Dessutom har man haft flera svåra matcher som mot Chelsea, Tottenham, och Swansea. Martinez börjar få till Everton som har varit ett väldigt bra kollektiv och många duktiga spelare har man absolut. Senaste matchen mot West Bromwich satt segern långt inne men trots ett 2-0 underläge, lyckades man vända och vinna med 2-3 efter ett mål i 84:de minuten av Romelu Lukaku som har varit väldigt het det senast och är en enorm tillgång för Everton framåt. Man har en stark backlinje med framförallt i Stones och Jagielka som mittbackar och de har en mycket stor anledning till att man har blivit bättre defensivt i år. Man kunde vara lite svajiga förra året, men mycket tror jag också beror på att man bytt uppställning och det underlättar för alla parterna. Lukaku får mer hjälp framåt från yttrar och släpande forward, medan man jobbar hemåt med fem mittfältare och man blir kompaktare än tidigare år. Stones var inte med senast och det är osäkert om han kommer till spel på söndag han har fått en smäll på knät, Coleman har en känning i en baksida och är osäker till start. Sedan tidigare finns även Baines, Hibbert, Pienaar och Cleverley på skadelistan. Om man jämför med tidigare år har man en väldigt bred trupp och man lätt ersätta skadade spelare och det är en stor tillgång. Som exempel när Naismith började bänk mot Chelsea men kommer in och pulvriserar dem totalt och gör ett hattrick. Som sagt det är en grym moral i Everton och Liverpool kommer få det väldigt tufft för på Goodison Park är det svårt för alla lag. Spelare att hålla koll på är Barkley, Lukaku och Naismith denna match tycker jag och de kan mycket väl finnas med i målprotokollet. Jag tror att Liverpool kommer vara tillbakatryckta i början av Everton för att sedan ta över matchen och byta roller. Förra årets match på Goodison Park slutade 0-0 och det är ett typiskt derby resultat. Det kommer vara mycket kamp och tror inte att vi kommer få se en välspelad match på söndag.

Liverpool som kommer från en oavgjord match mot Sion, 1-1 blev slutresultatet. I den matchen vilade man många spelare och man kommer laddade och fräscha till Goodison Park på söndag. Man har gått tungt på slutet och efter de tre inledande segrarna i Premier League tappade man poäng i fyra matcher i rad. Man har haft flera tuffa matcher, men ett lag som Norwich måste man slå om man vill haka på i toppstriden när man inte slår sina andra toppkonkurrenter. Men senast i ligan vann man återigen och det var en lättnad för Liverpool, man slog Aston Villa med 3-2 på Anfield. Sturridge var väldigt het i den matchen och kan mycket väl finnas i målprotokollet i matchen mot Everton. Det kommer bli en chansfattig match och det är viktigt att man tar vara på sina lägen. På skadelistan finns sedan tidigare Firmino, Lovren, Flanagan och Henderson. Henderson är en spelare man har saknat det senaste Liverpoolslagkapten som visar en bra attityd och alltid får med sig laget, hade vart viktig och haft med sig i föregående matcher i ligaspelet när man hade motgångar. En spelare som är osäker till start är Benteke som har en skada i låret. Om man vill börja vinna matcher kontinuerligt nu måste man börja göra mål. Man har endast gjort sju mål på sju matcher och det är verkligen inte godkänt för ett lag som Liverpool.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det kommer bli en målsnål match mellan Everton – Liverpool det är jag säker på. Under 2,5 mål i matchen ger 1,80 pengarna och det är la inga jätte höga odds, men när det är ett derby brukar det inte skapas så mycket målchanser och inget lag brukar heller vara direkt spelförande. Samtidigt som det kommer smälla rätt mycket. Den är säker under 2,5 mål i alla fall. Everton är favoriter i matchen och har ett odds på 2,70 pengarna ifall man skulle vinna och det tror jag mycket väl på. Man har varit heta i år och det känns som man kommer gå bra i ligan hela året. Liverpool kommer inte få med sig alla tre poäng utan skulle säga att 1X är det som gäller och närmre Everton vinst än kryss. Tim Howard kommer hålla nollan och Romelu Lukaku 2,40 kommer göra matchens ända mål och ett 1-0 resultat ger 9,50. Ett skräll tips är att det blir en målrik match över 3,5 mål och ända anledningen till att det skulle kunna bli en målrikmatch är att bägge lagen vann sina senaste matcher med 3-2. Men det är väldigt långsökt och det tror jag inte på.

steven-naismith-620-661146562

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se