Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Djurgården – IFK Göteborg

Dag: måndag den 19 oktober

Tid: 19:00

Plats: Tele2 Arena, Stockholm

Allsvenskan går in mot sitt slutskede, då det bara återstår tre omgångar. Allsvenskan drar igång igen efter det två veckor långa landslagsuppehållet. Det är sjätte placerade Djurgården som tar emot tredje placerade IFK Göteborg på hemmaplan. IFK är ett av tre lag som fortfarande har chans på att vinna Allsvenskan, så det är en oerhört viktig match för dem. De kommer senast från en medioker hemmamatch mot Halmstad, där det slutade 1-1. I Djurgårdens senaste match så blev det en övertygande 3-0 seger mot Kalmar FF.

Djurgården har vi en seger fortfarande chansen till Europa League kvalplats. En sådan plats kan betyda mycket för det sportsliga men även de ekonomiska. Men de har inte det i egna händer, för både Elfsborg och Malmö tappar poäng i deras avslutande matcher. Medan Djurgården vinner de avslutande tre matcherna. Deras bästa målskytt denna säsong har varit Nyasha Mushekwi med sina 12 mål på 21 matcehr. Djurgården hade de svårt att hitta en ersättare och de kan vara förklaringen till deras tunga period i september. Då de bara tog en poäng av tolv möjliga och drömmen om ett SM guld försvann.
På deras skadelista så hittar vi Haris Radetinac som är borta resten av säsongen med en korsbandsskada. Amadou Jawo har en magskada och missar matchen mot IFK.

IFK Göteborg är i högsta grad med i Guldstriden. De ligger inför dagens match två poäng bakom serieledande Norrköping och tvåan AIK. AIK har dock spelat en match mer. IFK har haft två spelare på landslagsuppdrag, Gustav Svensson och Haitam Aleesami. Gustav blev inkallade till Sveriges andra gruppspelsmatch på grund av skador i den ordinarie truppen. Det blev ett inhopp för Gustav i Sveriges segermatch mot Moldavien. Haitam startade Norges båda kval matcher och bidrog till att Norge klarade en kvalplats till EM.
Ett kännetecken för IFK denna säsong har varit deras försvarsspel. De har bara släppt in 17 mål på 27 matcher. John Alvbåge IFKs rutinerade målvakt har varit en stor bidragande faktor till att de bara har blivit 17 mål. John spel kommer bli viktigt i de sista matcherna då både poäng och målskillnad är oerhört viktigt. De skulle inte förvåna om Allsvenskan skulle avgöras på målskillnad då de är så jämt mellan de tre lagen.
På IFK skadelista så hittar vi den korsbandsskadade Thomas Rogene som kommer vara borta till maj 2016.

Den senaste matchen lagen emellan slutade 0-0.

Speltips

Odds från Expekt

IFK kommer komma till matchen med stor motivation. Då de behöver en seger för att hänga med i guldstriden. Så ett bra tips är att tippa på en IFK seger och det 2.25 gånger pengarna. Jag ser en stor chans att det blir under 2.5 mål i matchen. Det brukar vara målsnåla matcher lagen emellan. IFK har ett riktigt bar försvarsspel och har bara släppt in 17 mål denna säsong.  Chansningen till dagens match är att IFK vinner båda halvlekarna (2/2) det ger oddset 6.50 gånger pengarna.

 

3508517_2048_1152

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se