Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips CL final: Juventus – FC Barcelona

 

 

BarcelonaJuventus

Plats: Olympiastadion, Berlin

Datum: 6/06/2015  20:45

Då var det dags för världens största klubblagsmatch nämligen Champions League final. Det är de spanska mästarna mot de italienska mästarna som ställs emot varandra i Berlin. Båda lagen kommer i bra form där man båda har vunnit sin respektive liga och inhemska cupen. Det förväntas bli en match där Barcelona kommer att ha mycket boll med långa anfall medan Juventus lär försvara sig och försöka kontra via Morata och Tevez. Barcelona kommer till matchen med full trupp, medan Juventus saknar mittbacksklippan Chiellini.

Detta är Juventus första final på 12 år, samtidigt som Barcelona spelar sin fjärde final sedan säsongen 2005/2006. Båda lagen har nya tränare denna säsong och ingen av dem har någonsin tränat ett lag på den här nivån innan. Barcelona är storfavoriter i denna match och oddsen visar de tydligt. I en sådan match spelar rutin stor del och där har Barcelona ett övertag där flera spelare spelat en eller fler finaler.

Juventus har varit riktigt bra på att täppa till där bak och man har endast släppt in 21 mål i ligan och samtidigt gjort 120 mål framåt. Nu möter de det som anses vara världens bästa anfall med Messi i spetsen.

Sist lagen möttes i tävlingssammanhang var så klart i CL år 2002 där Juventus gick vidare efter 2-2 i dubbelmötet som gick till förlängning och Juventus vann.

Matchspel 1-X-2 hos Be365

Juventus 6.00

Oavgjort 4.20

Barcelona 1.61

Vårt speltips

Barcelona kommer in som storfavoriter med all rätt men oddset sett till risken det är ju trots allt en final är alldeles för lågt. Att förvänta sig en målrik match tror jag inte heller på då Juventus är känt just för sin defensiv. Matchen lär vara otroligt jämn och jag tror att första halvlek även kommer vara just jämn. Men i andra halvlek tror jag att Barcelona går fullt ut för vinst och vinner det hela. Att spela på oavgjort i första halvlek och Barcelona vinst till odds på 4.00 tycker jag lockar och är ett värt spel.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se