Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Chile – Brasilien

Dag: fredag den 9/10

Tid: 1.30

Plats: Estadio Nacional

När länderna i Europa kvalar förfullt för EM – slutspelet, går nu istället de Sydamerikanska på kvalet till VM. Det blir ett riktigt hett möte redan i första matchen när Copa America vinnarna Chile tar emot Brasilien. Brasilien som floppade totalt i Copa America måste vara ordentligt revanschsugna. Det blir ett spännande möte mellan två av Sydamerikas giganter, men Chile är sylvassa nu och jag kommer inte bli förvånad om de kommer gå långt i nästa VM – turnering. Vi får se om det blir samma tryck som det var under Copa America på läktaren för då var det magiskt!

Chile som har ett starkt år bakom sig i landslagssammanhang man har vunnit mycket matcher och man tog hem prestigefyllda Copa America som är stort. Speciellt när man möter lag som Brasilien, Argentina och Colombia för att nämna några. Det är dock ingen tillfällighet att man har fått ihop det här laget och flera spelare är ledande i sina lag. Som Vidal i Bayern München, Medel i Inter och Sanchez i Arsenal när man är en tongivande spelare är det klart att det smittar av sig på övriga positioner. Chile är ett bra kollektiv inte alls som t.ex. Argentina som har väldigt mycket individer enligt mig. Formstarka Alexis Sanchez kommer Brasilien försvaret få svårt med även fast det är den del på planen Brasilien är bäst på för tillfället. Han gör mycket mål och är ständigt ett hot framåt med sin speed och tekniska färdigheter. Man saknar Aranguiz som till vardags spelar i Leverkusen som är en enorm tillgång för Chile men som nu är borta. Det ända som stör laget tror jag är lite interna grejer som att Vidal i somras körde rattfull. Man ser verkligen vilken stor stjärna han är i Chiles landslag när han kan göra sådana saker utan att bli avstängd, som sagt man lyckades skaka av sig den händelsen och ta hem Copa America så man är ett svårstoppat lag.

Brasilien som inte går jättebra för tillfället kommer att få det tufft mot Chile i natt. Senaste matchen vann man visserligen med 4-1 mot USA. Nu är det dock så att den stora stjärnan i Brasilien är avstängd och därför kommer man få det extra svårt mot Chile. Den tekniska, skickliga och målfarliga Neymar är ju tyvärr avstängd för Brasilien. Till denna landslagssamling har man i och för sig fått tillbaka Oscar som kan bli nyttig för Brasilien. Thiago Silva som har varit den stora mittbacksgeneralen i Brasilien de senaste åren är inte ens med i truppen. Om Douglas Costa startar matchen tror jag han kommer finnas med i poängprotokollet eftersom han har haft en grymt bra start i Bayern München i år. Det ska bli intressant att se om vi får se ett revanschsuget Brasilien eller om vi får se Chile som det vinnande laget.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

En Chile vinst tycker jag inte ligger allt för långt borta och man har oddset 2,37 pengarna om så blir fallet. Så det tycker jag absolut man ska betta på. Ett slutresultat som är fullt möjligt är 2-0 till Chile som ger 11,0 pengarna. Tror att Brasilien kommer vara alldeles för uddlösa framåt och därför tror jag man kommer få det väldigt tufft mot Chiles kompakta lag. Alexis Sanchez med sin form känns riktigt svår att stoppa för tillfället och är helt säker att han kommer befinna sig i målprotokollet och det ger 2,50 vilket inte är jättehögt i och för sig. Frågan är hur formen står sig hos Brasilien man slog ju USA med hela 4-1 men då var Neymar med och gjorde två. Tror det blir för svårt för Brasilien utan Neymar och mitt bubblartips blir istället att Chile kommer att vinna med ett par bollar som 4-0 något av en kross. Ett annat säkert tips är över 2,5 mål som har bra odds och ligger på 2,10 pengarna. Det blir en bra match i natt på Estadio Nacional!

Snachez

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se