Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Chievo Verona-Hellas Verona

Dag: lördag den 3:e oktober

Tid: 20:45

Plats: Stadio Marc’Antonio Bentegodi, Italien

Det är derbydags i Verona. Derbyt kallas för ”Derby della Scala”. Chievo Verona tar emot Hellas Verona på Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Båda lagen spelar sina hemmamatcher på den arenan. Chievo Verona har öppnat starkt i Serie A. Man har slagit Lazio och även tagit poäng mot Juventus. Laget ligger på en sjunde plats i tabellen efter sex spelade omgångar. Chievo Verona har spelat in elva poäng och bara förlorat en match.

För Hellas Verona har det gått betydligt tyngre. Man befinner sig just nu under nedflyttningsstrecket och har inte vunnit en enda match. Det är de ensamma om i ligan tillsammans med Carpi. Laget har tagit tre ynka poäng och spelet har inte fungerat jättebra, dessutom har man stora skadeproblem i laget.

Chievo Verona har som sagt rivstartat i Serie A. Man har slagit storlaget Lazio med hela 4-0! De har även tagit poäng utav fjolårets Champions League finalist. Jag snackar självklart om Juventus.

I lagets senaste match mötte man Sassuolo på bortaplan. Hemmalaget tog ledningen redan efter 3:e minuter. Det var Gregoire Defrel som höll sig framme och petade in 1-0 efter en retur, men kvitteringen skulle komma från laget i norr. Alberto Paloschi satte dit 1-1 efter hörna. Det kunde blivit 2-1 till Sassuolo när Alfred Duncan satte bollen i nät, dock felaktigt av domaren. Det blev 1-1 i matchen och både Sassuolo och Chievo Verona befinner sig på den över halvan i tabellen inför den sjunde omgången av Serie A.

Alberto Paloschi har därmed gjort mest mål i Chievo Verona hittills. Han har stått för tre mål så här långt i ligan.

Stjärnan Mauricio Izco finns inte med i matchtruppen. Även Paul Jose M’Poku och Dario Dainelli saknas.

”Bortalaget”, om man nu ska kalla dem för det, Hellas Verona kommer till sin hemmaarena för att spela på bortaplan. I förra mötet blev det en 1-2 förlust mot Lazio. U21 hjälten Filip Helander från Sverige som blev köpt till Hellas från Malmö inför säsongen fanns med från start. Han startade sin andra raka match i mittlåset. Hellas Verona är svårt drabbade av skador då Emil Hallfredsson fick spela den matchen från start trots skada. I den 3:e matchminuten trodde man att Lazio hade gjort 0-1, men det blev bortdömt. Strax efter det ville Lazio ha straff. Det var Filip Helander som använde oschysta medel för att stoppa den kvicke Felipe Anderson i Lazio. Domaren friade dock. Lazio hade ett mycket kraftigt spelövertag och rätt som det är får Hellas Verona frispark. Den slås in och skarvas i ribban och på returen befinner sig svensken Filip Helander på rätt ställe och ger Hellas en 1-0 ledning och det efter 33 minuter spel. 1-0 stod det sig till halvtidsvilan. Lazio tryckte på bra men Filip Helander och Evangelos Moras spelade riktigt bra i mittbackslåset för Hellas. Med drygt 20 minuter kvar utav matchen fick Lazio straff och det var kvitterat till 1-1. Segermålet skulle komma för Lazio då Marco Parolo stänkte dit bollen i den 85:e minuten.

Som sagt, Hellas Verona har stora skadeproblem då man troligvist saknar sex spelare inför säsongens första Derby della Scala. De som saknas är bland annat förra årets skytteligavinnare Luca Toni. Även den före detta Barcelona spelaren Rafa Marquez saknas. Det finns faktiskt ingen i Hellas som hittat nätet mer än en gång. Fem stycken spelare står på ett mål var.

De fyra senaste mötena mellan lagen har varit målsnåla. Tre av mötena har slutat i 1-0 vinst för något av lagen, men i det senaste av de fyra mötena blev det 2-2.

Vårt speltips:

Samtliga odds från bet365

Som sagt har Hellas Verona det tufft på skadefronten. Samtidigt har Chievo Verona öppnat mycket stark i Serie A. Chievo Verona har tillsammans med Fiorentina släppt in minst mål i Serie A. Bara fyra stycken. Samtidigt har Hellas Veronas offensiv inte fungerat jättebra och det har varit målsnålt mellan de här lagen. Oddset på att det ska bli under 2.5 mål är nu bara 1,70, men vi tycker det låter bra.

Ett andra alternativ kan vara att satsa på en vinst för Chievo då man än så länge har vart det klart starkare laget utav de som ställs mot varandra idag. Det skulle ge dig oddset 2,10 i nuläget.

Ett tredje och sista alternativ från vår sida är att spela på att Alberto Paloschi hittar nätet för fjärde gången den här säsongen. Samtidigt som det blir en målsnål match kan du få oddset med honom som målskytt med en 1-0 vinst till hela 19.00 gånger pengarna. En chansning men den kan gå hem.

Chievo-vs-Hellas-Verona