Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Chelsea – Watford

Dag: lördag den 26/12-2015

Tid: 16.00

Plats: Stamford Bridge, London

Annandag jul och det nalkas ett ovisst möte på Stamford Bridge. Chelsea tog en viktig trepoängare i sin senaste match mot Sunderland och frågan är om det gav effekt att sparka Mourinho? Det får vi se på lördag! Watford är nämligen ett lag i bra form och har övertygat extremt mycket i år. Man har fyra raka vinster och i sin senaste match tog man en bekväm 3-0 vinst mot Liverpool. Det här är en väldigt oviss match som sagt och det kommer bli en spännande drabbning.

Chelsea som körde över nästjumbon med 3-1 i sin senaste match och det var inget snack om saken vem som skulle vinna matchen. Man gjorde två mål inom loppet av 13 minuter och man visade bra besked. Man ägde mycket boll och man skapade mycket målchanser. Chelsea som alltid har varit känt för att släppa in få mål och att vara tajt defensivt. I år har man släppt in hela 27 mål och det är riktigt mycket för att vara Chelsea.

De enda frågetecknen i laget är Radamel Falcao som saknar matchtempo efter sin skada och dessutom saknas Eden Hazard som har en höftskada.

Diego Costa är Chelseas bästa målskytt och står på tre mål. Costa som förövrigt har haft ett turbulent år och inte alls levt upp till förväntningarna. Hazard som var Chelseas bästa spelare förra säsongen och även ligan bästa spelare, har även han haft det grymt svårt och inte ens mäktat med ett mål i år. Laget kan ha fått en nytändning genom sparkningen av Mourinho, men vi får se Watford är en bra värdemätare.

Watford som likt Chelsea tog en bekväm seger. Watford mötte Liverpool och man ledde med 2-0 efter endast 15 minuter spelade. Då hade både Ake och Ighalo redan hittat nätmaskorna. Om man ser statistiken från matchen hade Liverpool matchen, men samtidigt är det svårt att gå framåt när man leder matchen med 2-0 så tidigt och det är rätt självklart att man bara satsar på defensiven i dessa fall. Watford har övertygat riktigt mycket i år och speciellt i slutet nu när man har fyra raka segrar, förvisso mot flera bottenlag, men en 3-0 seger mot Liverpool väger högt.

Watford har en svensk i laget som heter Joel Ekstrand som dock inte kommer till start, han har haft skadeproblem länge nu. Man har några långtidsskador i laget, men inte på någon av nyckelspelarna och man ska kunna matcha en stark trupp.

Odion Ighalo är en viktig spelare för Watford framåt och har i årets upplaga av Premier League producerat många mål framåt för Watford nämligen tolv stycken. Anfallskollegan Deeney Troy har gjort näst mest mål och har hittills gjort fem stycken i år. Anfallsparet har alltså gjort 17 av 21 mål för Watford. Det är viktigt att det håller sig friska för att framgångssagan ska fortsätta för laget, annars kommer det bli skralt med produktion framåt. Man har även en duktig defensiv och en duktig målvakt i Gomes som har hållit tätt flera matcher.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Detta är som sagt en oviss match och mycket kan hända. Jag skulle säga att det möjligtvis är lite fördel Chelsea för det känns som vändpunkten för laget kan ha kommit nu senast mot Sunderland och man har hemmaplan. Samtidigt övertygade Watford och slog Liverpool lätt. Chelsea har riktigt låga odds på 1,40 pengarna och tycker det knappt är värt att tippa på det. Watford har hela 8,0 pengarna och det är ett lag som är hetare för tillfället. Jag tror dock inte något lag kommer ta hem matchen, jag tror snarare på ett kryss som ger 4,75 pengarna och det är riktigt bra odds. Ett 2-2 resultat tror jag är fullt möjligt och ett säkert bet är över 2,5 mål i matchen. Potentiella målskyttar i matcher ser jag framförallt Watfords heta Nigerian Ighalo som öser in mål och i Chelsea är det svårare att hitta en riktig målskytt, men tror det kommer lossna för Pedro nu när Mourinho blev sparkad. Det är en viktig match för bägge lagen Chelsea behöver komma ur bottenstriden och Watford vid vinst kan vara uppe på Champions League plats.

Watford

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se