Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Chelsea – PSG

 

Dag: onsdag den 9/3 – 2016

Tid: 20.45

Plats: Stamford Bridge, London

Returmöte i Champions League väntar för dessa lag. PSG som var det starkare laget i första matchen och tog hem den med 2-1 på sin hemmaplan. Det var ett viktigt bortamål Chelsea fick med sig och allt kan hända på Stamford Bridge även fast PSG får ses som favoriter. I ligaspelet kommer bägge lagen från ett oavgjort resultat. Det kommer bli en jämn match även denna gång och dagsformen avgör även fast PSG har försprång för det är trots allt bara ett mål Chelsea behöver för att kunna gå vidare.

Chelsea som i sin senaste match i Premier League ledde länge med 1-0, men Stoke ville annorlunda och kvitterade sent i 85:e minuten och det var tufft. För Chelsea har gått bra flera matcher i rad och man borde avgjort matchen tidigare. Det var Traore som stod för Chelseas mål. Just nu ligger man på en tiondeplats i ligaspelet och man har börjat klättra nu vilket är positivt. Frågan är hur långt upp man kan komma i tabellen. Samtidigt har man Europaspelet som borde vara fokus den här mediokra säsongen. Allt behöver klaffa om man ska sätta dit den franska giganten!

Man har flera spelare på skadelistan och det är såklart ett avbräck. John Terry, Diego Costa, Kurt Zouma, Falcao och Pedro är alla skadade. Frågan är om Diego Costa och Terry hinner komma tillbaks till matchen mot PSG. Det är nog mycket möjligt och vi får hoppas det.

I Champions League är det framförallt Willian som har stått för målskyttet, han har nämligen gjort fem mål och även varit en av Chelseas bästa spelare detta år. Den i laget som man dock oftast förlitar sig på är givetvis Diego Costa som är en målskytt av rang!

PSG som i sin senaste match i Ligue 1 spelade 0-0 mot Montpellier vilket var riktigt svagt och matchen dessförinnan förlorade man. Laget är i en liten formsvacka, men samtidigt är man helt överlägsna i Ligue 1 och har i princip redan vunnit. Man har också vilat en del spelare och det är ju givetvis för att satsa på Champions League. Zlatan Ibrahimovic kom exempelvis in i slutet mot Montpellier och då var det försent för att göra skillnad.

Man har tre frågetecken inför matchen och det rör sig om Matuidi som har en sträckning i låret och kan eventuellt komma till spel, Douchez som dras med en sjukdom, samt Verratti som har en ljumskskada och oklart om han kommer till spel.

Både Di Maria och Ibrahimovic har gjort tre mål vardera i Champions League i år och dessa spelare kommer vara ett ständigt hot för Chelseas defensiv. Det gäller för PSG att defensiven funkar i den här matchen, för om Chelsea får ett tidigt ledningsmål kommer de vara oerhört svåra att få hål på. Om PSG gör första målet är jag helt övertygad om att man kommer gå vidare.

Som sagt senaste mötet mellan lagen slutade 2-1 till PSG.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Det här är givetvis en väldigt svår match att tippa på med tanke på att PSG endast kommer att spela på resultat. Jag tror att matchen kommer sluta oavgjort som ger 3,40 pengarna, PSG kommer endast gå för att inte släppa in mål och jag tror visserligen att PSG kommer släppa in ett mål, men samtidigt kommer man göra något framåt. Ett resultat på 1-1 tror jag är klart möjligt och det finns en stor chans att det blir så också.

Digge

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se