Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Chelsea – Newcastle

 

Dag: lördag den 13/2 – 2016

Tid: 18.30

Plats: Stamford Bridge, London

Ett möte mellan två lag på den undre delen av tabellen möts på lördag när Chelsea tar emot Newcastle på Stamford Bridge. Chelsea ligger på 13:e plats för tillfället och vid seger mot Newcastle kan man klättra några placeringar och vid några poäng till så säkrar laget kontraktet, även fast jag inte tror att Chelsea kommer kunna ramla ur Premier League. Newcastle ligger 17:e plats och man har värvat bra nu i januari fönstret och har ett mycket bättre lag nu. Man kan vinna mot de flesta lagen nu och de har man visat prov på det senaste.

Chelsea som i sin senaste match mötte Manchester United och där man spelade ett oavgjort resultat 1-1. Manchester United var det lag som var hetast den dagen, men samtidigt är Chelsea ett svårslaget lag. Chelsea hamnade i underläge i mitten på andra halvlek och det såg länge ut som Manchester United skulle ta hem segern, men Chelsea kom igen och Diego Costa satte det viktiga kvitteringsmålet på tilläggstid.

Kurt Zouma åkte på en rejäl skada senaste matchen mot United och drog på sig en korsbandsskada och blir borta minst ett halvår.  Även Falcao är skadad han dras med en skada i höftböjen. Pato och Remy är frågetecken till matchen.

Diego Costa kvitterade ju som sagt senast mot Manchester United och han leder även Chelseas interna skytteliga. Han har gjort nio mål den här säsongen och har väl varit helt okej i år, men Costa kan dock mycket bättre än vad han visat i år. Det är flera spelare som underpresterat och det är därför man ligger så långt ner som man gör. Det känns dock som laget har blivit bättre efter tränarbytet och vi får se om laget lyckas klättra lite innan säsongen är slut.

Newcastle som gjorde en riktigt bra match mot West Bromwich senast och tog en skön trepoängare. Matchavgörande målet gjordes av Mitrovic i minut 31 och det kunde mycket väl bli fler mål i matchen för Newcastles del. Newcastle hade ett enormt bollinnehav i matchen och skapade mycket målchanser. Det kändes som en rejäl vändning och det ska bli intressant att se hur man hanterar Chelsea på lördag.

Skadelistan för Newcastle är lång och det är en anledning varför man värvade så många spelare i januari. Mbemba, Marveaux, Toney, Anita, Demba Cissé, Williamson, Haidara, Krul, Obertan och Good. Listan är lång som ni ser, men det kan vara fyra spelare till som missar matchen nämligen Janmaat, Dummett, De Jong och Colback.

Wijnaldum leder Newcastles interna skytteliga och har gjort nio av lagets mål den här säsongen. Han har haft lite måltorka nu de senaste matcherna, men kan mycket väl finnas med i målprotokollet mot Chelsea om man lyckas få hål på dem. Om man gör en så bra match som man gjorde senast mot West Bromwich kan man mycket väl skaka om Chelsea ordentligt även fast det lär bli rätt svårt.

Förra mötet lagen emellan slutade faktiskt 2-2 och i den matchen ledde faktiskt Newcastle länge med 2-0, men Chelsea kvitterade sent och fick med sig poäng. Det kan återigen bli ett jämnt möte!

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Chelsea är stora favoriter enligt spelbolagen och det är man. Man får se Newcastle som en underdog, men man kan mycket väl skaka om Chelsea i denna match. Jag tror dock att Chelsea kommer reda ut stormen och ta trepoäng som ger 1,40. Det känns oklart om det blir många mål i matchen och det kan bli varken eller. Diego Costa är en potentiell målskytt och det är även Wijnaldum. Jag tror på ett 2-1 resultat till Chelsea som ger 8,40 pengarna!

 

Wijnaldum

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se