Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Champions League: Grupp E Omgång 1

I grupp E som består utav Bayer Leverkusen, Barcelona, Roma och Bate Borisov så blir det en stormatch första matchen i form utav Roma och Barcelona. Jag tror att Bate Borisov får räkna med att komma 4a i denna grupp, och Roma och Bayer Leverkusen får kämpa om andraplatsen. Där de regerande mästarna Barcelona får ses som en klar gruppfavorit i denna grupp.

Roma – Barcelona

Dag: Onsdagen den 16e September

Tid: 20.45

Plats: Stadio Olimpico, Italien

Vi börjar med de regerande mästarna Barcelona som är bortalag i denna match. Barcelona som var helt exemplariska förra året och vann mycket välförtjänt både Champions League och La Liga. Enligt mig var de ett helt komplett lag där de var tres amigos som utmärkte sig allra mest. I år så har de inlett med 9 poäng av 9 möjliga, alltså en perfekt start. Deras senaste match var en tuff drabbning med Atletico Madrid och den slutade 2-1 till Barcelona efter mål av Neymar och Lionel Messi. På Barcelonas skadelista hittar vi Dani Alves, Claudio Bravo, Thomas Vermaelen och Douglas Pereira.

Roma får en tuff nöt att knäcka när man ska möta Barcelona. Roma har inlett med sju poäng på tre matcher och ligger i delad serieledning med fyra andra lag. Roma har ju värvat in Edin Dzeko från Manchester City och jag tror att han är väldigt viktig i den här matchen. Barcelona som har mycket bollinnehav och när väl Roma får bollen kan man lira upp bollen på Edin Dzeko, han är också väldigt farlig på fasta situationer. Där kan Roma såra Barcelona. I Romas förra match vann dom med 2-0 mot Frosinone. På deras skadelista hittar vi Kevin Strootman och Miralem Pjanic.

Roma – Barcelona speltips:

Jag tror på en Barcelona seger i denna match, det oddset ligger på 1.60. Ett ganska bra spel att lägga är att lägga på att det står lika i halvlek då jag tror att Roma kommer att vara väldigt defensivt inriktade. Barcelona har inte heller lyckats göra mål i första halvlek i de tre inledande matcherna vilket kan tala ännu mer för att det blir lika i första halvlek. Detta odds ligger på 2.25 och är värt att satsa pengar på. Ett annat hett tips kan vara att lägga på att Barcelona vinner utan att släppa in mål, då de bara släppt in ett mål denna säsong även om Gerard Pique varit avstängd. Ett till tips som jag skulle spela på är att bortalaget gör över 2.5 mål, det grundar jag på att Barcelonas offensiva trio med Luis Suarez, Lionel Messi och Neymar har för bra kemi och är för tekniskt skickliga för Romas backlinje, Barcelona har också flera spelare som kan göra mål. Det oddset ligger på 3.20.

Roma-mot-barcelona-16-september