Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Celtic – Fenerbahce

Dag: torsdagen den 1 oktober

Tid: 21:05

Plats: Celtic Park,  Skottland

Nu är det dags för den andra gruppspelsomgången i Europa League. Celtic inledde gruppspelet på bortaplan mot Ajax. Matchen slutade 2-2 efter mål av bland annat den svenska landslagsmannen Mikael Lustig. Fenerbahce åkte på en förlust med 3-1 på hemmaplan, mot det norska laget Molde.

Det skotska storlaget spelade playoff till Champions League. Men det tog stopp mot Malmö FF. De vann hemma matchen med 3-2 men förlorade borta med 2-0. Så det åkte ut med målskillnaden 4-3. Ett stort missräknande för den skotska klubben som fick inrikta sig på Europa League istället.  I den inhemska ligan ligger de förvånansvärt på en andra plats i tabellen efter nio omgångar. Fyra poäng bakom serieledande Aberdeen FC. Efter att Glasgow Rangers gick i konkurs så försvann den riktigt stora utmanaren till guldet. Så Celtic har tagit hem fyra raka ligatitlar. De tappade under de sista dagarna på transferfönstret sin stora stjärna Virgil Van Dijk till engelska Southampton. Deras skadelista är lång och vi hittar Charlie Mulgrrew och Adam Mattchews som kommer var borta en knapp månad. Derk Boerrigter, Stuart Armstrong, Scott Allan och Jozo Simunovic är tillbaka i träning men det är osäker om de kan var vara med på matchen.

Fenerbahce som satsade stort inför säsongen då man värvade Robin Van Persie och Nani från Manchester United.  De lånade även in Lazar Markovic från Liverpool. Satsningen har lönat sig i ligan då de ligger på andra plats men de har samma poäng som serieledande Besiktas. Men de har dock sämre målskillnad.  I den senaste matchen så mötte de Besiktas och där blev det en förlust med 3-2. Målen kom genom Robin Van Persie och ett självmål. På deras skadelista så hittar vi fyra spelare Gokhan Gonul, Mehmet Topal, Simon Kjear och Abdoulaye Ba det är tillbaka i träning men det är ett frågetecken om de hinner bli spelklara innan matchen.

Speltips

Odds från Bet365

Det är ett revanschsuget Fenerbahce som ställs på banan då de åket på en blytung förlust mot Molde i första matchen. Oddset på en Fenerbahce seger ligger på 2.90. De känns säkert att Robin Van Persie, han gjorde mål i förra matchen och är i bra form. Oddset för att han gör mål i matchen 2.37 ggr pengarna. Chansningen till denna match är att spela på ett lika resultat och de ger oddset 3.40

31601985

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se