Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Celtic – Ajax 26/11

Dag: torsdagen den 26:e november

Tid: 21.05

Plats: Celtic Park, Skottland

Precis som i Champions League så är det nu dags för den femte omgången även i Europa League. Den matchen jag kommer skriva om nu är Celtic som tar emot Ajax på Celtic Park i Skottland. De båda lagen spelar i grupp A och i denna grupp finns också Molde och Fenerbahce. Denna grupp leds utav Molde som har tio poäng på fyra spelade matcher. Den här matchen är ett riktigt bottenmöte då Ajax och Celtic ligger sist i denna grupp. Ajax ligger trea i gruppen med tre poäng efter fyra matcher, Celtic ligger sist i gruppen med två poäng på fyra matcher. Det här är en jämn match mellan två duktiga lag och det syns också på oddsen som är väldigt höga inför denna match.

Celtic spelar i den skotska ligan och leder den väldigt överlägset. Man har lyckats spela ihop 36 poäng 15 matcher och man har 6 poäng mer än tvåan i nuläget. Man har en målskillnad på övertygande 27 plus då man har gjort 38 mål och bara släppt in 11 mål. Celtic är det lag i den skotska ligan son gjort överlägset mest mål och släppt in överlägset minst mål. Det bästa laget i den skotska ligan med hästlängder enligt mig.

I Europa League har det inte gått lika bra för Celtic som ligger sist i sin grupp. De spelar i grupp A och de har bara lyckats spela ihop två poäng på fyra matcher. De har ändå gjort rätt så mycket mål framåt, sex stycken till antalet. De har dock varit väldigt dåliga bakåt och släppt in nio mål, vilket ger dom en målskillnad på minus tre. De har inte lyckats vinna en enda match i detta gruppspel, vilket inte är bra för de skotska topplaget.

Senaste matchen för Celtic i skotska ligan var mot Kilmarnock FC den 21:e november och det blev 0-0 i den matchen. Senaste matchen för Celtic i Europa League var i en förlust mot Molde, den matchen slutade 1-2. Celtics enda mål i matchen gjordes utav Kris Commons. Moldes mål gjordes utav Daniel Berg Hestad och Mohamed Elyounoussi. Nir Biton fick rött kort i denna match och är avstängd i matchen mot Ajax.

Celtic har många spelare borta till denna match och det är viktiga spelare som är borta. Nir Biton och Stefan Johansen är avstängda till denna match. Scott Brown, Charlie Mulgrew, Kris Commons, Derk Boerrigter är alla skadade. Carlton Cole är inte med på grund av sjukdom. Leigh Griffiths är den bäste målskytten i Celtic detta år med sina tretton fullträffar.

Ajax ligger på en förstaplats i ligan även dom och de har lyckats spela ihop 32 poäng på 13 matcher i holländska Eredivisie. De leder ligan med bravur och man ligger tre poäng före tvåan som är Feyenoord. Ajax är det lag som har gjort mest mål i ligan och släppt in minst mål, det har dom gjort i överlägsen stil. De har gjort 36 mål framåt och bara släppt in 7 mål bakåt, vilket ger dom en målskillnad på plus 29.

I Europa League har det gått lite sämre för Ajax och de ligger på en tredjeplats i sin grupp. På fyra matcher har de bara spelat ihop tre poäng, vilket inte är särskilt bra för deras del. Precis som Celtic så har inte heller Ajax vunnit någon match i detta gruppspel. Det är det lag i denna grupp som har gjort allra minst mål, tre till antalet. De är tillsammans med Molde också det lag som släppt in minst mål i denna grupp. Detta gör att dom har en målskillnad på minus ett.

Senaste matchen för Ajax i Eredivisie var mot SC Cambuur och då vann dom med 5-1. Davy Klaasen gjorde två mål i denna match, Joel Veltman, Arek Milik och Amin Younes gjorde varsitt mål. Det enda målet som SC Cambuur gjorde, det gjordes utav Alexander Gerard van de Streek. Den senaste matchen i Europa League för dom var mot Fenerbahce på hemmaplan och den matchen slutade oavgjort, 0-0.

De som är skadade i Ajax är Nicolai Boilesen, Thulani Serero, Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer och Daley Sinkgraven. Den bäste målskytten i Ajax är stortalangen Anwar El Ghazi som har gjort åtta mål detta år, han har också mäktat med att göra en assist.

Senaste mötet mellan dessa lagen spelades 17:e september 2015 på Ajax hemmaplan och den matchen slutade oavgjort, 2-2. Ajax mål gjordes utav Viktor Fischer och Lasse Schöne. Celtics mål gjordes utav svenske Mikael Lustig och Nir Biton. Det här är två väldigt jämna lag och då slutar det oftast med ett kryss.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror även detta blir en jämn kamp och att tippa på kryss är inte dumt i denna match. Att det blir oavgjort i denna match har ett odds på 3,60 gånger pengarna, vilket är ett väldigt bra odds. Till skillnad från första matchen tror jag att vi kommer få se en rätt målsnål match och under 2,5 mål känns som ett bra spel, det har ett odds på 2,07 gånger pengarna på Bet365. För att höja oddset lite så kan du spela på att båda lagen gör mål och att det blir oavgjort i en kombination. Att spela på detta har ett odds på 4,33 gånger pengarna. Leigh Griffiths har sprutat in mål för Celtic och jag tror även han gör mål i denna match, vilket har ett odds på 2,40 på Bet365. Jag tror även Arek Milik gör mål i Anwar El Ghazis frånvaro. Att han gör mål i matchen har ett odds på 2,62 gånger pengarna. Precis som i den första matchen tror jag att båda lagen kommer göra mål och det har ett odds på 1,57 gånger pengarna på Bet365. Mitt sista speltips är att spela på korrekt resultat, vilket alltid ger höga odds då det är svårtippat. Jag tror dock att 1-1 är det rimligaste resultatet i denna match och det har ett odds på 6,50 gånger pengarna på Bet365.

Ajax-v-Celtic-champions-league

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se