Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Celta Vigo – Sevilla

Dag: torsdag den 11/2 – 2016

Tid: 20.30

Plats: Estadio de Balaidos, Vigo

Ännu ett möte mellan dessa lag börjar bli en vana nu! Man mötte varandra i ligan senast och innan dess var det första mötet i cupen lagen emellan. Sevilla krossade som sagt Celta Vigo i första cup matchen och det ska till en supermatch om man ska vända 4-0 underläget. Jag tror inte att man kommer lyckas med det, men man kan ändå ge Sevilla en match. Celta Vigo som är i en liten formsvacka för tillfället ligger på en sjundeplats i La Liga och har endast tagit ett poäng på tre matcher och båda förlusterna kom mot svagt motstånd. Sevilla ligger i sin tur på en femteplats och har gjort det bra den senaste tiden. Om man fortsätter behålla formen kanske man kan upp och fajtas med Villareal om en Champions League plats.

Celta Vigo som sagt har vart svaga den senaste tiden och inte alls spelat bra. Om man inte höjer sig snart kommer man snabbt tappa placeringar och antagligen inte få chans att spela i Europa League. Senaste matchen mot Sevilla den i ligan var det tur att Sevilla fick en man utvisad. Annars hade man nog haft tufft att vinna. Sevilla fick ett rött kort redan i 25 minuten, men ändå lyckades de ta ledningen. Celta Vigo kvitterade dock i minut 64 och man fick åtminstone en poäng mot formstarka Sevilla.

På skadelistan finns långtidsskadade Fontas som har varit borta länge. Det största avbräcket är dock Nolito som har en lårskada och har varit borta ett tag. Nolito är en spelare som har varit riktigt vass i år och det har till och med ryktats om att Barcelona är ute efter honom. Han är en starkt bidragande orsak till att man ligger så högt upp i tabellen som man ändå gör. Nolito har även stått för åtta mål och produktionen har inte alls varit den samma som när han är på planen, vilket är tråkigt för Celta Vigos del.

Interna skytteligan toppas av Aaspas som har gjort nio mål i årets säsong och har visat att han är en riktigt bra spelare, men man har märkt av att hans radarpartner Nolito vart borta några matcher nu. Han har inte kommit till rätta på det sättet som han gör när han spelar med Nolito. Man har en svensk i laget som heter John Guidetti för er som inte visste det. Guidetti borde kunnat få lite mer förtroende tycker man nu när det har varit lite skadebekymmer på anfallspositionen. Han har ändå visat nu på våren att han är en måltjuv och gör mycket mål, det såg man ju bara på kanonen som han gjorde mot Athletico Madrid för att nämna något.

Sevilla som i senaste Copa del Rey matchen vann med klara 4-0 mot Celta Vigo. Det var inget snack om vilket lag det var som var bäst på banan och Celta Vigo hade ingenting att sätta emot. Dessutom säkrade nog Sevilla ett ytterligare avancemang i cupen med tanke på den segern. Gameiro var riktigt het i den matchen och gjorde flera mål. Först missade han dock en straff i första halvlek. Rami gjorde 1-0 till Sevilla strax innan halvtid. I andra halvlek visade Gameiro att han inte är att leka med och gjorde två snabba mål och dödade matchen. Sedan hann även dansken Krohn – Dehli utöka i slutet och det blev en klar 4-0 seger till Sevilla.

Spelare som finns på skadelistan är Cristoforo, Coke, Tremoulinas, Krychowiak, Andreolli och Pareja. Lagets viktigaste spelare finns som tur är tillgängliga (undantag är Krychowiak som har varit bra) och det är värdefullt för lagen om man vill slåss om en Champions League plats till exempel. Men även en Copa del Rey final hägrar ju och man kommer få möta svårast möjliga i Barcelona och det ska bli roligt att se om de kan bjuda upp till dans.

Kevin Gameiro leder som sagt interna skytteligan och har gjort 12 stycken mål i år och fler lär det bli, han är som sagt i en fin målform. Det enda negativ just nu för laget är väl att Krychowiak är skadad annars är allting bra med laget. Man går starkt i ligan och i cupen, man gör en hel del mål och släpper in få och är väldigt kompakta. Det ska bli ett intressant möte och se om Celta Vigo får tredje gången gillt mot Sevilla, eller om det återigen blir ett poängtapp.

Vårt Speltips:

Alla odds från Bet365

Bägge lagen känner varandra väl nu och det borde bli rätt så jämnt inledningsvis. Senast drabbades som sagt Sevilla av en förödande utvisning som förstörde matchen för deras del även fast de tog ledningen. Sevilla är klart mer formstarka och jag hade bettat på att Sevilla kommer ta hem den här matchen och det ger 2,37 pengarna och det är klart spelvärt. När inte Celta Vigo har Nolito i laget känns det som man blir för uddlösa. Celta Vigo har ett duktigt lag på pappret, men är ändå snäppet under Sevilla skulle jag säga. Det är svårt att säga hur många mål det kommer bli i matchen, men om man ser från det tidigare mötet så måste Celta Vigo pressa på för att kunna gå vidare och göra flera mål. Jag tror Sevilla kommer straffa Celta Vigo ordentligt om de kliver framåt och jag tror det kommer bli en ganska målrikmatch. Gameiro ser jag absolut som en potentiell målskytt och kommer säkerligen finnas med i målprotokollet, likaså Aaspas i Celta Vigo som kan göra mycket mål och det vet vi om. Över 2,5 mål är given och det ger 1,80 pengarna, men frågan är om det inte kan bli fler mål än så. Jag skulle tippa på att det kommer bli över 3,5 mål i matchen. Senaste matchen mellan lagen blev som sagt statiskt bara för att Sevilla fick en man utvisad, om bägge lagen klarar sig ifrån röda kort och annat är jag helt övertygad om att Sevilla kommer vinna stort återigen!

 

Sevilla's French midfielder Steven N'Zonzi (2ndL) celebrates his goal with teammates during the Spanish league football match Levante UD vs Sevilla FC at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia on September 11, 2015.   AFP PHOTO/ JOSE JORDAN        (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se