Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Bosnien – Irland 13/11

Dag: fredagen den 13:e november

Tid: 20.45

Plats: Bilino Polje, Bosnien

Det är nu dags för playoffmatcher till EM och den match som jag kommer skriva om är matchen Bosnien mot Irland och den matchen spelas på Bilino Polje i Bosnien. Matchen spelas fredagen den 13:e november, vilket i de allra flesta fallen brukar en dag som medför olycka, vi får hoppas att det inte medför någon otur i denna match. Playoffmatcherna spelas i två omgångar och de lag som har det bästa resultatet efter två matcher går alltså vidare till EM. Den första matchen spelas i Bosnien och detta playoff avgörs med en match i Irland. Båda lagen slutade trea i sina ursprungliga grupper i EM-kvalet och det gjorde att dom gick till playoff. Bosnien slutade med 17 poäng i gruppspelet efter tio spelade matcher och Irland lyckades spela ihop 18 poäng efter tio omgångar. Det här lär bli en härlig match då det är två bra lag som har väldigt mycket att spela om.

Bosnien lyckades som sagt spela ihop 17 poäng i gruppspelet till EM och de spelade i Grupp som bestod utav Belgien, Wales, Israel, Cypern och Andorra. De lag som gick vidare till slutspelet var Belgien och Wales och de fick 23 poäng respektive 21 poäng i gruppspelet. Bosnien gjorde 17 mål i gruppspelet och släppte in 12 mål, vilket gav dom en målskillnad på plus fem. Bosnien har väldigt bra form och kommer till denna match med gott självförtroende. De har vunnit sina tre senaste matcher i EM-kvalet, men den senaste matchen spelades mot Cypern på bortaplan. Den matchen vann man med 2-3 och Bosniens mål gjordes utav Milan Djuric och två mål gjordes utav Haris Medunjanin. De har en enda spelare borta inför denna match och det är Muhamed Besic som både är skadad och avstängd. Han fick rött kort i matchen mot Andorra då han kastade sitt tuggummi på en spelare i Andorra, han fick därmed en tre matchers lång avstängning. Det här är den sista matchen då han är avstängd.

Irland spelade ihop 18 poäng i Grupp D och slutade därmed på en tredje placering och gick precis som Bosnien vidare till playoff till EM. Dom gjorde 19 mål och släppte endast in sju mål på tio spelade matcher, de släppte in minst mål i sin grupp. Gruppen bestod förövrigt utav Tyskland, Polen, Skottland, Georgien och Gibraltar. Det var Tyskland och Polen som lyckades kvalificera sig till slutspelet med 22 poäng respektive 21 poäng. Irland kommer senast från en förlust mot Polen med 2-1 på bortaplan. Polens mål gjordes utav Robert Lewandowski och Grzegorz Krychowiak. Irlands enda mål gjordes utav Jonathan Walters, en annan negativ sak för Irland var att deras mittback John O’Shea fick rött kort i matchen och är därmed avstängd i denna match. Irland har väldigt många skador och så här ser deras skadelista ut. Shane Long, Richard Keogh, David Meyler, Paul McShane, Alan Judge, Robert Elliot och Kieren Westwood är de skadade spelarna i Irlands trupp.

Bosnien och Irland har bara mötts en gång innan och det var i en vänskapsmatch som spelades på Irlands hemmaplan. Matchen spelades den 26:e maj 2012 och matchen vanns utav Irland med 1-0. Mycket har hänt sedan dess och jag tycker Bosnien får ses som favoriter i denna match. Både med att de har hemmaplan och att de har en bättre spets enligt mig.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att Bosnien vinner den här matchen då de har hemmaplan och har ett väldigt bra lag som tillexempel spelade VM förra sommaren. Att de vinner den här matchen har ett odds på 2,00 gånger pengarna, vilket jag tycker är ett väldigt högt odds. Det här är två lag som gör mycket mål framåt och därför tror jag det blir en målrik match lagen emellan, över 2,5 mål i matchen är ett spel värt att tippa på då det har 2,50 gånger pengarna på Bet365 i odds. Jag tror även att båda lagen gör mål och det har ett odds på 2,10 gånger pengarna. För att höja oddset lite kan man spela på en kombination där Bosnien vinner och att båda lagen gör mål i matchen och det har ett odds på 5,00 gånger pengarna på Bet365. De mest troliga målskyttarna i båda lagen tycker jag är Edin Dzeko och Robbie Keane. Då både Shane Long och Jonathan Walters är skadade i Irland lär Robbie Keane spela från start i anfallet, Edin Dzeko är en grym forward och gör allt som oftast mål. Att Edin Dzeko gör mål i matchen har ett odds på 2,40 och att Robbie Keane gör mål har ett odds på 3,25 ppå Bet365. Mitt sista bettingtips är en chansning på resultat, vilket alltid ger ett högt odds men är svårt att tippa på. Det mest troliga resultatet enligt mig är 2-1 till Bosnien och det har ett odds på 9,00 gånger pengarna på Bet365. Om du tror på detta resultat kan du även spela på att Bosnien vinner med en vinstmarginal på ett mål och det har ett odds på 3,50 gånger pengarna på Bet365, vilket är ett mycket bra odds enligt mig.

 

Damien-Duff-006

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se