Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg

Dag: Lördagen den 3:e Oktober

Tid: 15.30

Plats: Borussia-Park, Tyskland

Borussia Mönchengladbach som ligger på en fjortondeplats tar emot Vfl Wolfsburg på Borussia-Park i den åttonde omgången av Bundesliga. Ett Borussia Mönchengladbach som kom trea i förra årets Bundesliga har inte alls startat bra detta år och man har tillexempel sparkat sin tränare redan. Efter sju matcher har man bara skrapat ihop sex poäng och det är långt ifrån godkänt för ett lag som kom trea förra året. Vfl Wolfsburg som sålde deras stora stjärna Kevin de Bruyne till Manchester City har börjat bra detta år och ligger på en fjärdeplats med tolv poäng efter sju matcher. Laget som förra året slutade på en andraplats i ligan hoppas på att dom kan höja sig och vara med och utmana om titeln även om Borussia Dortmund och Bayern München är stora favoriter till att ta hem titeln.

Borussia Mönchengladbach som sagt slutade på en tredjeplats förra året i Bundesliga har inte startat alls bra detta år och till följd av detta valde Borussia Mönchengladbachs tränare att säga upp sig. Man ligger på en fjortondeplats i tabellen efter och man har bara lyckats få ihop sex sju matcher. Inte en bra start för ett lag som slutade i toppen av Bundesliga förra årets upplaga av Bundesliga. I och med att man slutade på en tredjeplats lyckades Borussia Mönchengladbach ta sig till den finaste turneringen man kan medverka i, nämligen Champions League. I Champions League så spelar man i Grupp D och där finns också Juventus, Sevilla och Manchester City. Borussia Mönchengladbach ligger sist i den tabellen med inga poäng efter två matcher. De har mött Sevilla och Manchester City i Champions League och man har förlorat båda dom matcherna. Deras senaste match i Champions League var mot Manchester City och då förlorade man med 2-1. En tung förlust för Borussia Mönchengladbach som tog ledningen i den 54:e där Lars Stindl gjorde målet för Borussia Mönchengladbach. I den 65:e minuten gjordes Borussia Mönchengladbachs mittback Andreas Bodtker Christensen självmål, vilket var oerhört tung för deras del. Det skulle bli ännu tyngre för Borussia Mönchengladbachs del då Alvaro Dominguez drog på sig en straff i den 88:e minuten och den satte Sergio Kun Aguero säkert och slutresultatet blev 2-1 till Manchester City. Deras senaste match i Bundesliga mot Vfb Stuttgart och då vann man med 3-1. Målen gjordes i den matchen utav Granit Xhaka och Raffael, ett mål var ett självmål. Deras bästa målskyttar är Lars Stindl och Granit Xhaka som har gjort två mål vardera. Yann Sommer och Martin Stranzl är de enda skadorna i Borussia Mönchengladbach. Josip Drmic är osäker till spel inför den här matchen.

Vfl Wolfsburg som var ett succélag förra året då de spelade en sevärd fotboll och hade många roliga spelare att kolla på i sitt lag. De slutade på en andraplats i Bundesliga med 69 poäng, vilket var tio poäng efter Bayern München och de utmanade aldrig riktigt Bayern München om titeln. Deras kanske största succéspelare under förra året Kevin de Bruyne har blivit såld till Manchester City för dryga 700 miljoner kronor vilket är en stor förlust för dom. Han bidrog med väldigt många fina offensiva kvalitéer och gjorde mycket poäng för sitt lag. Den talangfulle tyska offensiva mittfältaren Julian Draxler har värvats in från Schalke 04 för att ersätta Kevin de Bruyne. Detta år har börjat helt godkänt för Vfl Wolfsburg då man ligger på en delad fjärdeplats med Bayer Leverkusen med sina tolv poäng efter sju matcher. Dock det som inte är godkänt är att man ligger nio poäng efter serieledande Bayern München och man vill inte tappa för mycket poäng nu i början av säsongen. I Champions League spelar man i samma grupp som Manchester United, PSV Eindhoven och CSKA Moskva. Den gruppen är helt lika då varje lag i gruppen har tre poäng var och alla har samma målskillnad. Deras senaste match i Champions League var mot Manchester United och då förlorade man med 2-1. Vfl Wolfsburg tog faktiskt ledningen efter fyra minuter genom Daniel Caligiuri, snyggt framspelad av Max Kruse. Daniel Caligiuri orsakade också en straff då han fick bollen på handen av Juan Mata. Samma Juan Mata rullade säkert in kvitteringen för Manchester United. Han gjorde också en snygg framspelning till Chris Smalling som gjorde de sista målet i matchen. I Bundesliga var den senaste matchen mot Hannover 96 och spelade man oavgjort, 1-1 blev slutresultatet i den matchen. Målet för Vfl Wolfsburg gjordes utav Bas Dost i den 40:e minuten. Bas Dost är också den överlägset bäste målskytten i laget med sina fem fullträffar. Robin Knoche och Felipe Lopes är de spelare som är skadade i Vfl Wolfsburg. Vieirinha, Luiz Gustavo och Koen Casteels är osäkra till spel.

Förra året när de spelade mot varandra slutade det målsnålt i båda matcherna. Vfl Wolfsburg vann en match och Borussia Mönchengladbach vann den andra matchen. Båda matcherna slutade med 1-0 till fördel för hemmalaget i båda matcherna. När Vfl Wolfsburg vann så var det Robin Knoche som gjorde målet, när Borussia Mönchengladbach vann så gjordes målet utav Max Kruse i den sista matchminuten.

Vårt speltips:

Odds från Bet365

Det känns ändå som att det kommer bli en jämn match de här då Borussia Mönchengladbach har vunnit sina två senaste matcher och kommer med bra form till den här matchen. Vfl Wolfsburg har ett bra lag, men Borussia Mönchengladbach har fördelen av att vara hemmalag i den här matchen. Att tippa på att det blir lika har ett odds på 3,40 gånger pengarna. Att det blir oavgjort och att båda lagen gör mål känns som ett bra bettingtips då tysk fotboll är väldigt målrik och de känns som den här matchen kan sluta oavgjort. Det har ett odds på 4,00 gånger pengar och kan vara spelvärt. En spelare som har varit het är Bas Dost som har gjort mycket mål, att han gör mål i matchen har ett odds på 2,50 på Bet365. Att han gör minst två mål i matchen har ett odds på 9,00 gånger pengarna och kan vara värt en chansning. Att Vfl Wolfsburg leder i halvtid och att Borussia Mönchengladbach kvitterar ger ett odds på 13,00 gånger pengarna och är mitt skrällspel inför denna omgång.

flyer_image-default-1

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se