Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Borussia Mönchengladbach – Sevilla

Dag: onsdagen den 25:e november

Tid: 20.45

Plats: Borussia-Park, Tyskland

Det är nu dags för den femte omgången av detta års Champions League gruppspel och jag kommer skriva om matchen mellan Borussia Mönchengladbach mot Sevilla. Matchen spelas på Borussia Mönchengladbachs hemmaplan Borussia-Park och det är en fördel för Borussia Mönchengladbach. Det här är bottenmötet i grupp D då Borussia Mönchengladbach och Sevilla ligger trea och fyra i denna grupp. Borussia Mönchengladbach ligger sist i denna grupp med två poäng efter fyra spelade matcher, Sevilla har tre poäng efter fyra spelade matcher och ligger på en tredjeplats i grupp D. Även om detta är ett bottenmöte så tror jag det en trevlig match att kolla på.

Borussia Mönchengladbach inledde den här säsongen väldigt dåligt med sex raka förluster och till följd av detta sparkade dom deras tränare. De anlitade en ny tränare och det gav resultat och i nuläget ligger man på en femteplats i Bundesliga med 22 poäng efter tretton spelade matcher. Det är ett lag som gör väldigt mycket mål framåt men släpper även in en hel del bakåt. De har en målskillnad på plus sex och man har gjort 25 mål framåt och släppt in 19 mål bakåt.

I Champions League har det dock inte sett så lyckosamt ut för Borussia Mönchengladbach då dom ligger sist i grupp D. Dom har bara spelat ihop två poäng på fyra spelade matcher och det ser mörkt ut för dom att gå vidare ur denna grupp. Det är dom och Sevilla som fajtas om tredjeplatsen i denna grupp och därmed en direktkvalificering till slutspelet i Europa League. Borussia Mönchengladbach har faktiskt inte vunnit en enda match i detta gruppspel och har inte haft bra form i Champions League. De har också en dålig målskillnad, minus fyra efter fyra spelade matcher. De har bara gjort två mål framåt och släppt in sex mål bakåt.

Senaste matchen dom spelade var mot Hannover 96 och då vann man med 2-1. Målen i denna match gjordes utav Raffael och Ibrahima Traore. Hannovers enda mål gjordes utav Artur Sobiech. Den senaste matchen i Champions League för dom var Juventus och då spelade man oavgjort, 1-1. Borussia Mönchengladbachs mål gjordes utav Fabian Johnson och Juventus mål gjordes utav Stephan Lichtsteiner.

De som är skadade i Borussia Mönchengladbach är Alvaro Dominguez, Andre Hahn, Nico Schulz, Patrick Herrmann och Martin Stranzl. Den bästa målskytten detta år för Borussia Mönchengladbach är Raffael som har gjort sex mål i ligaspelet. Han är också den som gjort flest målgivande passningar i laget, hela sex stycken.

Sevilla har även dom inlett den här säsongen rätt så dåligt, men de har inte kunnat rätta upp det lika bra som Borussia Mönchengladbach har gjort. Förra årets Europa League vinnare ligger för tillfället på en elfte plats i La Liga med 15 poäng efter 12 spelade matcher. De har en målskillnad på minus ett då de har gjort 17 mål framåt och släppt in 18 mål bakåt. Sevilla har faktiskt vunnit mot FC Barcelona och Real Madrid denna säsong, men har haft svårt mot svårare motstånd. De behöver kunna bibehålla de fokus dom har i de större matcherna mot alla lagen i La Liga om de ska kunna få en högre plats i tabellen.

I Champions League har det inte heller gått så bra för Sevilla då de ligger på en tredjeplats i grupp D. De har bara lyckats spela ihop tre poäng under de fyra inledande omgångarna av Champions League. De har en målskillnad på minus i Champions League då det har gjort fem mål framåt och släppt in sju mål bakåt. Den enda matchen dom lyckades vinna i denna grupp kom faktiskt mot Borussia Mönchengladbach då det vann med 3-0, fördel Sevilla i den kategorin.

Senaste matchen för Sevilla var mot Real Sociedad och då förlorade man faktiskt med 2-0. Real Sociedads mål gjordes utav Imanol Agirrexte och Xabi Prieto. Den senaste matchen i Champions League var mot Manchester City och då förlorade dom med 1-3. Sevillas enda mål i matchen gjordes utav Benoit Tremoulinas i den 25:e matchminuten. Manchester Citys mål gjordes utav Raheem Sterling, Fernandinho och Wilfried Bony.

Marco Andreolli, Beto, Gael Kakuta, Daniel Carrico och Nicolas Pareja är de skadade spelarna i Sevilla. Dom är helt uteslutna till att vara med i matchen mot Borussia Mönchengladbach. Kevin Gameiro är den bästa målskytten i Sevilla detta år med sina fem mål i ligaspelet.

Senaste mötet mellan lagen spelads den 15:e september 2015 på Sevillas hemmaplan. Den matchen vann Sevilla väldigt övertygande med 3-0. De som gjorde målen i denna match var Kevin Gameiro, Ever Banega och Yevgen Konoplyanka. Det kunde blivit ännu mer mål för Sevilla, tillexempel missade Kevin Gameiro en straff i denna match.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Det är två väldigt jämna lag som drabbas samman, men jag ger ändå Borussia Mönchengladbach fördel inför den här matchen då de spelar på hemmaplan och har bättre form än vad Sevilla har. Jag tror de vinner denna match och det har ett odds på 2,40 gånger pengarna på Bet365. Jag tror dock att båda lagen kommer göra mål i denna match och det har ett odds på 1,50. För att höja oddset något kan du spela på att båda lagen gör mål och att Borussia Mönchengladbach vinner matchen, vilket har ett odds på 4,00 gånger pengarna. Raffael är den bästa målskytten i Borussia Mönchengladbach och jag tror även han gör mål i denna match, vilket har ett odds på 3,00 gånger pengarna på Bet365. Ciro Immobile kommer göra målet för Sevilla och att han gör mål i matchen har ett odds på 3,00 på Bet365. Jag tror att Borussia Mönchengladbach kommer vinna med uddamålet och att dom vinner med en vinstmarginal på ett mål har ett odds på 4,33 gånger pengarna. Mitt sista speltips är att tippa på korrekt resultat och det är alltid svårt, men ger väldigt höga odds. Det mest troliga resultatet enligt mig är 2-1 till Sevilla och det har ett odds på 9,50 gånger pengarna på Bet365.

324dce39e-1

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se