Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Bologna – Inter 27/10

Dag: tisdagen den 27:e oktober

Tid: 20.45

Plats: Renato Dall’Ara, Italien

Det är nu dags för den tionde omgången i Serie A och denna omgång inleds under tisdagens kväll med en match mellan Bologna och Inter, vilket är den match det kommer skriva om i denna text. Denna omgång fortsätter sedan under onsdagen då de det bjuds på många härliga matcher i Serie A. Bologna som ligger på en artonde plats i tabellen tar alltså emot Inter som ligger på en dela fjärdeplats och matchen spelas på Renato Dall’Ara som är Bolognas hemmaplan. Bologna har bara lyckats spela ihop sex poäng efter nio spelade matcher och Inter har 18 poäng efter nio matcher. Serie A leds i nuläget utav Roma som har tjugo poäng, vinner Inter den här matchen går man upp som nya serieledare med en match mindre spelad än de andra lagen i Serie A. Den här matchen lär domineras utav Inter som inlett detta års upplaga av Serie A väldigt bra.

Bologna är faktiskt nykomlingar inför detta år och deras största mål inför denna säsong bör vara att stanna kvar i Serie A till nästa säsong. Det har gått sådär med det målet och man ligger nu på en nedflyttningsplats i Serie A. För att vara mer exakt så ligger de på en artonde placering i ligan med endast sex inspelade poäng efter nio matcher, ett resultat som dom inte kommer att kunna stanna kvar i den italienska högsta ligan med. Bologna släpper in väldigt mycket mål och det är bara AC Milan, Hellas Verona och Carpi FC som är sämre i den kategorin. I säsongsinledningen av Serie A så har man gjort sex mål och släppt in fjorton mål, vilket får ses som ett dåligt resultat. Bologna senaste var en vinst i ett bottenmöte mot Carpi FC och då lyckades man vinna med 1-2, vilket var deras andra vinst denna säsong. Då gjorde Daniele Gastaldello och Adam Masina målen för Bologna. Något som är kul med Bologna är att svenskbekantingen Emil Krafth spelar där och han gjorde sin debut mot just Carpi FC, han blev dock utbytt med en skada i den match vilket är tråkigt för hans del. Domenico Maietta och Franco Zuculini är också skadade för Bologna. Bolognas bästa målskytt detta år är Anthony Mounier som har gjort tre mål för dom i år.

Inter slutade förra året på en åttonde plats och denna säsong har man inlett bättre då man ligger på en fjärde plats i nuläget med 18 poäng. Det är tre andra lag som också har 18 poäng efter nio spelade matcher och dom lagen är Napoli, Lazio och Fiorentina. I och med att man bara slutade på en åttondeplats förra året så innebär det att Inter inte spelar i något Europaspel denna säsong. Av topplagen så är Inter det lag som gjort klart minst mål, endast nio till antalet. Om man jämför med Roma som har gjort 22 mål så är det ingen bra siffra för Inter. Dock har man bara släppt in sju mål och det är man bäst i hela ligan på. Inter kommer närmast från en 1-1 match mot Palermo borta. Ivan Perisic gjorde Inters enda mål i den 60:e matchminuten, Alberto Gilardino kvitterade sex minuter senare. Jeison Murillo fick rött kort i den matchen och är därmed avstängd i matchen mot Bologna. Danilo D’Ambrosio och Dodo är skadade för Inter och kan inte vara med i denna match. Den bäste målskytten för Inter är Stefan Jovetic som har gjort tre mål denna säsong.

Senaste gången de möttes var för två säsonger sedan och då möttes man två gånger i Serie A och båda matcherna slutade oavgjort. Den första matchen spelades den 24:e november 2013 på Bolognas hemmaplan och då blev det 1-1 i matchen. Bolognas mål gjordes utav Panagiotis Kone och Joanthan gjorde målet för Inter. Den andra matchen spelades på Inters hemmaplan den 5:e april 2014 och då blev det 2-2 i matchen, Mauro Icardi gjorde båda målen för Inter i den matchen. Panagiotis Kone och Michele Pazienza gjorde målen för Bologna i den matchen.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Inter får ses som stora favoriter i denna match och jag tror dom kommer vinna den här matchen hyfsat enkelt. Att dom vinner denna match har ett odds på 1,72 gånger pengarna. Eftersom deras defensiv har varit väldigt bra detta år så tror jag att dom även vinner utan att släppa in mål och det har ett odds på 2,60 på Bet365. Mauro Icardi gjorde två av målen senaste man mötte Bologna och jag tror han gör mål även i denna match och det har ett odds på 2,20 gånger pengarna. Då de inte har gjort mycket mål i år Inter så tror jag bara att de kommer vinna med 1-0, därför kan man spela på en vinstmarginal på ett mål och det har ett odds på 3,40 gånger pengarna på Bet365. En chansning kan vara att spela på scorecast – i matchen och då spelar man på målskytt och rätt resultat. Jag tror att Mauro Icardi gör mål för Inter och att Inter vinner med 1-0, vilket har ett odds på 12,00 gånger pengarna. Att bara tippa på 1-0 till Inter har däremot ett odds på 5,50 gånger pengarna på Bet365 och kan vara värt en chansning.

 

Inter-Bologna