Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Benfica – Atletico Madrid

Dag: tisdagen den 8:e december

Tid: 20.45

Plats: Estadio da Luz, Portugal

Då var det äntligen dags för Champions League igen och det är efterlängtat som vanligt. Den matchen jag kommer skriva om nu är Benfica som tar emot Atletico Madrid hemma i Portugal. Det blir ett toppmöte då båda lagen har tio poäng i grupp C. En väldigt härlig match att betta på då båda lagen har väldigt bra odds att vinna denna match. Det här är två jämna lag och det speglar sig på oddsen i denna match. En härlig match att både spela på och att kolla på. Det blev förlust i det första mötet för Atletico Madrid, men i denna match tror jag det blir vinst för dem.

Benfica ligger för tillfället på en tredje placering i Primeira Liga. De har på elva matcher lyckats spela ihop 24 poäng, de ligger 8 poäng efter Sporting som är serieledare i nuläget. Benfica är ett lag som gör väldigt mycket mål och man är det lag som gjort flest mål i ligaspelet. De har på elva matcher lyckats göra 27 mål, vilket är ett väldigt bra facit. De släpper också in väldigt lite mål, 7 till antalet, detta gör att dom har en målskillnad på plus 20. De har väldigt bra form i ligaspelet och man har vunnit sina fyra senaste matcher i Primeira Liga.

I Champions League så har det gått bra för Benfica och man ligger i delad serieledning med Atletico Madrid. På fem spelade matcher har de lyckats spela ihop tio poäng och Atletico Madrid ligger på samma poäng. Även i Champions League gör man mycket mål, hela nio mål på fem spelade matcher. Man har släppt in sex mål under dessa omgångar och detta ger dom en målskillnad på plus 3. Senaste matchen i Champions League var mot FC Astana och då blev det oavgjort.

Senaste matchen för Benfica i ligaspelet var mot Academica och då vann man med 3-0. Målen i denna match gjordes utav Renato Sanches och Jonas gjorde två mål på straff. Senaste matchen i Champions League var mot FC Astana och den matchen slutade 2-2. Båda målen av Benfica gjordes utav Raul Jimenez. FC Astanas mål gjordes utav Marin Anicic och Patrick Twumasi.

De skadade spelarna i Benfica är Luisao, Eduardo Salvio, Nelsinho, Filip Djuricic och Joao Teixeira. En lång skadelista för Benfica alltså. Jonas är den bästa målskytten i Benfica denna säsong med sina 10 fullträffar i ligaspelet.

Atletico Madrid går som tåget just nu och man har vunnit sina sex senaste matcher och man har inte förlorat på sina tolv senaste matcher. I nuläget ligger man på en andra placering i La Liga med 32 poäng efter 14 spelade matcher. Man ligger bara två poäng efter FC Barcelona som är serieledare med 34 poäng. Man har släppt in överlägset minst mål i La Liga och defensiven har sett väldigt stark ut. Man har gjort 20 mål och släppt in 6 mål, vilket ger dom en målskillnad på plus 14.

I Champions League har det gått väldigt bra för Atletico Madrid och man ligger i delad serieledning med Benfica. Båda lagen har spelat ihop tio poäng i inledningen av detta gruppspel och denna avgör vilket lag som går ur denna grupp som segrare. Även i Champions League släpper man in väldigt lite mål och man har bara släppt in två mål, båda kom mot just Benfica. Man har gjort nio mål och detta ger dom en målskillnad på plus 7.

Senaste matchen för Atletico Madrid i ligaspelet var mot Granada FC och då vann man med 0-2. Målen i denna match gjordes utav Diego Godin och Antoine Griezmann. I Champions League var senaste matchen mot Galatasaray och då vann dom med 2-0. Båda målen i denna match gjordes utav Antoine Griezmann.

Atletico Madrid har väldigt få skadade spelare och det är ett positivt tecken för tränare Diego Simeone. De har bara två skadade spelarna och dom är Tiago och Jackson Martinez. Den bästa poänggöraren detta år för Atletico Madrid är Antoine Griezmann som har gjort sju mål och tre assists i ligaspelet.

Senaste mötet mellan dessa lagen spelades den 30:e september 2015 och då vann Benfica matchen. Matchen spelades på Vicente Calderon och då blev det 1-2 till Benfica. Benficas mål i denna match gjordes utav Nicolas Gaitan och Goncalo Guedes. Atletico Madrids enda mål gjordes utav Angel Correa.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att Atletico Madrid kommer vinna denna match och det har ett odds på 2,20 gånger pengarna. Då dom har sett väldigt stabila defensivt tror jag även att dom inte släpper in några mål i denna match. Att dom vinner matchen utan att släppa in mål har ett odds på 3,10 på Bet365. En spelare som har sett väldigt het ut denna säsong är Antoine Griezmann och jag tror även han gör mål i denna match, vilket har ett odds på 2,30. En chansning kan vara att han gör minst två mål och det har ett odds på 8,00 gånger pengarna på Bet365. Jag tror också att det blir rätt få mål i denna match och under 2,5 mål känns som ett bra spel, det har oddset på 1,50 gånger pengarna. Atletico Madrid har vunnit väldigt många år med 2-0 denna säsong och jag tror det är stor chans att så blir fallet även i denna match. Att det blir 2-0 till Atletico Madrid har ett odds på 8,50 gånger pengarna. En chansning kan vara att spela på en scorecast då man tippar på korrekt resultat och rätt målskytt i kombination. Jag tror att det blir vinst för Atletico Madrid med 2-0 och att Antoine Griezmann gör mål i matchen och det har ett odds på 12,00 gånger pengarna på Bet365.

hi-res-73894614bf1098794aabe44b48e29d67_crop_north

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se