Hem rekar-fotboll Du är här

Speltips: Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Dag: lördagen den 12:e december

Tid: 18.30

Plats: BayArena, Tyskland

Det är nu dags för den 16:e omgången i Bundesliga och det bjuds på sex härliga matcher under lördagen. Den matchen jag kommer skriva om nu är matchen mellan åttonde placerade Bayer Leverkusen och tredje placerade Borussia Mönchengladbach. Matchen kommer spelas BayArena som är Bayer Leverkusens hemmaplan och det lär bli en underhållande match. Det är fem poäng emellan lagen och Bayer Leverkusen har chans att knappa in på Borussia Mönchengladbach om de lyckas vinna denna match. Dock tror jag att dom får svårt mot Borussia Mönchengladbach som har gått som tåget i Bundesliga under senaste tiden.

Bayer Leverkusen har gått väldigt dåligt i inledningen av Bundesliga och i nuläget ligger man bara på en åttondeplats i tabellen. De har bara lyckats spela ihop 21 poäng på sina 15 inledande omgångar och det är inte ett godkänt resultat. De har faktiskt släppt in mer mål än vad de gjort i Bundesliga såhär långt. De har släppt in 20 mål och gjort 19 mål, detta ger dom en målskillnad på minus ett. De har också dålig form, Bayer Leverkusen har inte lyckats vinna på sina fyra senaste matcher.

I Champions League har det inte heller gått något vidare för Bayer Leverkusen och de gick inte vidare ur sin grupp. De slutade på en tredjeplacering i grupp E med sex poäng på sex spelade matcher och dom hade samma poäng som Roma, men Roma gick vidare på grund av inbördes möte. Även i Champions League har man släppt in en hel del mål, 12 stycken på sex matcher. Man gjorde 13 mål och detta gav dom en målskillnad på plus ett.

Senaste matchen för Bayer Leverkusen spelade man i Champions League mot Barcelona. Den matchen slutade med ett oavgjort resultat för Bayer Leverkusen, 1-1 blev slutresultatet. Chicharito gjorde målet för Bayer Leverkusen och Lionel Messi för Barcelona. Den senaste matchen för Bayer Leverkusen i ligaspelet var dock mot Hertha Berlin och då förlorade med 2-1. Hertha Berlins mål gjordes utav John Anthony Brooks och Vladimir Darida. Bayer Leverkusens enda mål gjordes utav Chicharito. Sebastian Boenisch fick också rött kort i matchen och är avstängd mot Borussia Mönchengladbach.

Bayer Leverkusen har en ganska kort skadelista, men de har några osäkra spelare och en avstängning. De som är skadade är Charles Aranguiz, Tin Jedvaj och Lars Bender. Christoph Kramer och Hakan Calhanoglu är frågetecken inför denna match. Sebastian Boenisch är avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort i matchen mot Hertha Berlin. Den bäste målskytten för Bayer Leverkusen är Chicharito som har gjort sju mål denna säsong.

Borussia Mönchengladbach inledde säsongen väldigt dåligt, med förluster i alla sina fem första matcher i Bundesliga. Då fick tränare i Borussia Mönchengladbach sparken och redan i nästa match så blev det vinst för dom. De har sett väldigt starka ut på senare tid och man ligger för tillfället på en tredjeplats i Bundesliga med 26 poäng på de 15 inledande omgångarna. Dom gör väldigt mycket mål, hela 31 stycken på 15 matcher. De har släppt in 23 mål och detta ger dom en målskillnad på plus åtta. De har grym form i ligaspelet och man har inte förlorat på de elva senaste omgångarna.

I Champions League så har det inte gått lika bra för Borussia Mönchengladbach och man slutade sist i grupp D. Man spelade bara ihop fem poäng på sex spelade matcher i gruppspelet. Man släppte in 12 mål på 6 matcher och gjorde bara 8 mål, därför blev det en målskillnad på minus fyra för dom.

Senaste matchen för Borussia Mönchengladbach var mot Manchester City i Champions League och det slutade med en förlust. Slutresultatet skrevs till 4-2 och Borussia Mönchengladbachs mål gjordes utav Raffael och Julian Korb. Manchester Citys mål gjordes utav David Silva, Wilfried Bony och Raheem Sterling gjorde två. Senaste matchen i ligan spelades mot serieledande Bayern München och då vann dom med 3-1. Deras mål gjordes utav Oscar Wendt, Lars Stindl och Fabian Johnson. Bayern Münchens enda mål i matchen gjordes utav Franck Ribery.

Borussia Mönchengladbach har en väldigt lång skadelista med många duktiga spelare. Alvaro Dominguez, Andre Hahn, Nico Schulz, Patrick Hermann och Martin Stranzl är alla skadade och kan inte medverka i denna match. Ibrahima Traore och Fabian Johnson är frågetecken och kommer att testas sent. Raffael är den bäste målskytten med sina sex fullträffar denna säsong.

Senaste mötet mellan lagen spelades den 9:e maj 2015 på hemmaplan för Borussia Mönchengladbach och den matchen slutade med en vinst för dom. Det blev en klar seger och slutresultatet skrevs till 3-0 i denna match. Målen för Borussia Mönchengladbach gjordes utav Max Kruse, Patrick Hermann och Ibrahima Traore. Jag tror även denna match blir seger för Borussia Mönchengladbach, dock tror jag inte den blir lika klar.

Vårt speltips:

Alla odds är från Bet365

Jag tror att Borussia Mönchengladbach vinner denna match och det har ett odds på 3,75 gånger pengarna. Det grundar jag på att dom sett väldigt starka ut i ligaspelet på senare tid och man vann mot Bayern München i Bundesligas senaste omgång. Vill du vara lite mer på den säkra sidan kan du betta på X2 i denna match och det har ett odds på 1,85 gånger pengarna. Det brukar vara målrika matcher dessa lagen emellan och över 2,5 mål kan vara ett bra spel, det har ett odds på 1,61. Jag tror också att båda lagen kommer göra mål och det har ett odds på 1,53 på Bet365. Chicharito har varit väldigt bra för Bayer Leverkusen och att han gör mål i denna match känns ganska troligt, vilket har ett odds på 2,20. Raffael är den bäste målskytten i Borussia Mönchengladbach och att han gör mål i matchen har ett odds på 3,00 gånger pengarna. Mitt sista speltips är korrekt resultat och då tror jag det blir 1-2 till Borussia Mönchengladbach, vilket har ett odds på 12,00 gånger pengarna på Bet365.

Leverkusen-Moenchengladbach-630x353

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se